Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mosfet irfiz44n sau inlocuitor

Vizitator zoltan zoly

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

4

• Electronicserver

3

• Rx-Tx

2

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E complet inutil, nu exista absolut nici un motiv logic pentru care IRFZ44 sa nu poata fi folosit in locul IRFIZ44, exista diferente minore la capacitati, ceva diferente mici la Rds, in rest nimic care sa faca tranzistorii incompatibili unul cu celalalt, n-am nici o indoiala ca Zoltan greseste undeva.

In alta ordine de idei, de regula sursele ridicatoare la auto sunt configuratia clasica push-pull, Zoltan zice ca merge chiar si cu un singur mosfet, ceea ce sfideaza logica pentru ca push-pull doar cu o ramura nu poate functiona, sunt deja 2 chestii pe care Zolotan le precizeaza si sustine dar care nu au logica... As zice sa se faca poza si cu partea cealalta, cea cu lipiturile, poate reusim sa distingem noi configuratia...

Link spre comentariu

Marian, o sa te miri, insa am facut un push pull pentru alimentare amplif auto pe masina si functioneaza si cu un singut brat de comanda (uitasem sa pun un strap de la iesirea SG catre comanda mosurilor), insa se incalzeste destul de rapid ramura care conduce.

Ontopic, pune orice mosfet mai mare de 55A/60volti, este un smps simplu acolo si nu este pretentios la mosuri.

Link spre comentariu

am pus un 2sc5763 dintr-o sursa de pc.... functioneaza dar se incalzeste foarte tare

Daca nu e vreo greseala de tipar, tind sa cred ca irfz ul pus de tine in locul irfiz ului nu a mers cel mai probabil din cauza ta. Cum spune si marian, caracteristicile tehnice sunt aproape identice intre cele doua tr, TREBUIE sa mearga, daca nu merge, altundeva e problema.

Link spre comentariu

Zoltan 2SC-ul ala este un tranzistor bipolar, iar IRF-urile sunt tranzistori mosfet, daca nu cunosti diferenta dintre cele 2 tipuri atunci nu sunt sigur in ce masura are sens sa insisti cu repararea montajului... Ce ai tu acolo intr-adevar este push-pull, ai 2 diode duble pentru redresare in punte, una cu catod comun si alta cu anod comun, ai in primar cate un mosfet pe fiecare ramura, si probabil arhicunoscutul TL494 ( nu disting clar din poza ), ti s-au recomandat dincolo IRF3205, culmea, chiar 2 in paralel pentru ca cica TL494 poate duce relaxat 2 astfel de mosfeti pe fiecare iesire, si chiar cu randament mai bun decat IRFZ-urile... Eu nu recomand sa faci asa ceva nici in ruptul capului, cresc mult pierderile in comutatie.

Greseala cu siguranta este la tine, nici nu concep alta varianta, e absurd sa spui ca nu merge IRFZ44 in locul celuilalt, cum la fel de absurd este sa spui ca push pull cu un singur mosfet montat este functional... Sugestia mea este sa mergi cu el la cineva priceput, din cate se pare ai lipsuri importante, si depanarea unei surse in comutatie ( fie si una simpla cum e acel push-pull ), nu e de competenta unui incepator. Daca nu gasesti pe nimeni la care sa duci montajul, cauta-ma pe privat, vom vedea daca pot sa te ajut eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări