Costin Aurel Baluta Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Buna seara, pentru o incinta aprox.20L bass reflex spate,dimensiunea gaurii pentru atasarea tubului este 77-78mm, ce tub de bass ar fi cel mai potrivit (ma refer la dimensiuni),am cautat pe cateva site-uri dar nu am gasit mai nimic... Distanta dintre gaura tubului si peretele opus(unde este dif-ul de bass) este de aprox.20 cm, multumesc http://www.partysound.ro/bassreflex-tube-stage-line-mbr65cr-p-3142.html, acesta ar fi potrivit? Editat Mai 19, 2015 de Costin Aurel Baluta Link spre comentariu
tomalex Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Tubul ala se calculeaza in functie de acordajul incintei si difuzorul folosit. Spre ex un tub cu diametrul de 40mm e suficient pt un dif de 10 cm dar pt unul de 16cm nu Link spre comentariu
Costin Aurel Baluta Postat Mai 20, 2015 Autor Partajează Postat Mai 20, 2015 La capatul cu flansa are niste lamele care se infig in pal/mdf,credeti ca s-ar potrivi intr-o gaura de 77mm: nu stiu foarte multe despre aceste tuburi cu lamele de aceea apelez la Dvs... Acesta sunt mai exact cotele: Interior Ø 61 mm Exterior Ø 86 mm Lungime 110 mm Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 (editat) Mai baietica, de ce tot obosesti punand astfel de intrebari ? Nu ai inteles din postarea de mai sus, ca un port pentru BR se calculeaza in functie de parametrii difuzorului si volumul incintei ? Sunt difuzoare care functioneaza in incinte inchise, nu toate merg in br. Ce intrebi tu aici, nu poate sa te ajute nimeni, atata timp cat nu se stie despre ce difuzor este vorba, parametrii la care lucreaza difuzorul, volumul in care trebuie sa lucreze etc. Dupaceea vorbesti despre acordajul incintei. Chiar nu bagi de seama ca deaceea, nimeni nu iti raspunde? Editat Mai 20, 2015 de cata_124 Link spre comentariu
Costin Aurel Baluta Postat Mai 20, 2015 Autor Partajează Postat Mai 20, 2015 Ok Cata avem parametrii difuzorului: [*]170 mm (6 3/4") bass-midrange speaker [*]Further development of the classic speaker SPH-176 [*]Diecast basket [*]Rear-ventilated centering spider for minimum mechanical loss [*]Scooped, air-dried, low-resonance paper cone [*]Low-loss rubber surround [*]Wide and linear radiation range [*]Ideal parameters for bass-reflex systems Impedance (Z) 8Ω Resonant frequency (fs) 39Hz Max. frequency range f3-4,000Hz Music power 120WMAX Power rating (P) 70WRMS SPL (1 W/m) 89dB Suspension compl. (Cms) 1.2mm/N Moving mass (Mms) 13.9g Mech. Q factor (Qms) 2.57 Electr. Q factor (Qes) 0.5 Total Q factor (Qts) 0.42 Equivalent volume (Vas) 32.95 l DC resistance (Re) 6.5Ω Force factor (BxL) 6.4Tm Voice coil induct. (Le) 0.71mH Voice coil diameter Ø 25mm Voice coil former aluminium Linear excursion (XMAX) ± 5.5mm Eff. cone area (Sd) 140cm2 Magnet weight 450g Weight 1.32kg Avem volumul Incintei 24L Cum se calculeaza? merci Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Nu aia sunt parametrii difuzorului. Parametri Thielle Small ai nevoie, ai difuzorului. In general toti care se ocupa nu mai spun "pe nume" si spun doar "parametrii"!!! trebuie sa identifici marca difuzorului , modelul si sa cauti parametrii difuzorului dupa marca si model, deoarece de la difuzor la difuzor acesti parametric sunt diferiti, unii mai putin altii mai mult dar numai asa se pot calcula datele pentru tub, litrajul necesar unei incinte, cat si cum e aceasta incinta (cu, compresie sau bassreflex). Link spre comentariu
Costin Aurel Baluta Postat Mai 20, 2015 Autor Partajează Postat Mai 20, 2015 Ok,multumesc mult am reusit sa aflu pe un site unde introduci toate datele si iti calculeaza acolo, Mi-ai fost de mare ajutor... Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Ma bucur ca am fost de ajutor! Spor la mesterit Link spre comentariu
tomalex Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Parametrii T/S sun in postul #5, scris cu gri si font mai mic, deci aia sunt @Ionut Remus. Un program care te poate ajuta cat de cat este winisd si este free @Costin Aurel Baluta, doar ca nu tine cont de anumite situatii si te duce in balarii - este ok sa il folosesti dar nu sa il iei ca Biblie, vezi ca la calculul portului ai o cifra care nu trebuie sa fie pe rosu, altfel viteza aerului va fi prea mare si portul va suiera. In plus programul iti da acordajul dar fara a tin cont de materialul fonoabsorbant. Spre ex o simulare in incinta de 24l cu acordaj la 40Hz cu tub de 61mm ar trebui sa aibe o lungime de 180 mm dar posibil ca portul sa scoata sunete. Cu portul sugerat de tine winisd sugereaza un acord la 48Hz dar materialul fonoabsorbant (daca exista) poate schimba treaba... Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Eu vad ca producatorul recomanda 33 L volum intern, deci ? la un fs de 39 cat zice acolo trebuie acordata incinta la 45 hz. Deci, nu te aflii in grafic cu incinta ta de 24 l atata timp cat producatorul recomanda 33l. Tu nu ne arata portul pentru bas reflex, mai bine spune despre ce difuzor este vorba, diametrul ala de 17 cm, nu este suficient, poate difuzorul nu se preteaza la br. si la o incinta inchisa mai bine. Daca nu vii, cu data concrete, nu te pote ajuta nimeni catusi de putin. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 WOW!!! Acum am vazut.... Greseala mea.... Nu am vazut ca la calculatorul de la service am niste setari caudate pentru anumite chestii si doar cand am selectat tot mi-a aparaut Asa este....aia sunt parametriii Link spre comentariu
tomalex Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 e vb de MONACOR SPH-175HQ Link spre comentariu
bercenaru Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 este vorba despre acest topic http://www.elforum.info/topic/103866-incinte-technics-cu-difuzoare-de-inalta-calitate-monacor-sph-175hq/ hai ca te ajut eu, nici un tub din ce se gaseste pe site-u ala nu e bun pentru tine, implica multa munca de adaptare. Conform WinSD, la 20L cat ai tu incinta si cu difuzorul ala, acordajul este indicat la 47HZ (nu te speria de 47HZ, bass-ul nu dispare ). Ai 2 variante de tub bass-reflex 1 http://www.romstal.ro/tub-polipropilena-cu-mufa-garnitura-pt-canalizare-d-75mm-l250mm-p14872.html cu lungimea de 22.6cm 2 http://www.romstal.ro/tub-cu-mufa-silere-d-78-l-250-p16355.html cu lungimea de 20.5cm Ambele au nevoie de adaptari la gaura din boxa. Eu as merge pe varianta numarul 1, avand in vedere pretul mic. P.S. NU UITA de modificat filtrele !!! si daca tot ai dat bani pe bassi noi, de ce nu faci 2 cutii noi? eu zic ca nu te costa mai mult de 100ron, cu MDF de 18mm ( asta daca nu esti un pretentios in ale finisajelor) + filtre calculate pe masura boxelor care te costa separat, de la cativa lei pana la multi lei, in functie de calitatea, numarul si tipul pieselor folosite. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 pt un difuzor de 17cm ai nevoie de un tub de ~50-60mm diametru interior.Lungimea in functie de volum si frecventa de acord dorita(difuzorul utilizat nu schimba Fb) Br-60tr este f bun si nu mai trebuie taiat din el in 22-24L cutia pare din PAL,daca este subtire sau nelipita calumea,ar fi mai indicat sa faci altele,difuzoarele sunt bune si nu merita orice saracii de cutii.La fel si la filtre Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Eu as opta de niste coloane cu 2x8" ca astea http://www.partysound.ro/difuzor-hifi-bassmedii-monacor-spm2054-p-8687.html oare cum o suna ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum