Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator audio personalizat

Vizitator Doru Cazan_240622

Postări Recomandate

Ma puteti ajuta va rog cu o schema pentru un amplificator audio cu urmatoarele caracteristici:

- intrare semnal stereo de la placa audio PC

- insumare semnal stereo in mono (ca in Fig. 2 de aici: http://www.rane.com/note109.html - am atasat poza)

- corectie ton cu un potentiometru de 500K

- volum cu un potentiometru logaritmic de 1M

- putere intre 30W si 40W RMS pe difuzor de 4ohm

- alimentare 12V

In cazul in care stiti pe cineva care poate realiza montajul va rog sa imi dati un mesaj privat.

Daca mi-au scapat detalii (mai am putin si ajung electronist incepator (-: ) spuneti-mi ce sa adaug.

Multumesc

post-246409-0-06026000-1432020719_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Crisan

1

• ratza

1

• Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

40W de la alimentare simpla de 12V nu prea este posibil. In rest pentru simplitate poate e mai productiv sa apelezi la un integrat din cele alimentate la 12V.

Link spre comentariu

Sursa pe care o voi folosi e recuperata de la un copiator mare. Are si 24V dar am crezut ca e mai usor de gasit o schema alimentata la 12V.

@marian: M-ar ajuta intradevar o solutie mai simpla. Aveti o schema cu integrat care sa se apropie cat de mult de cerinte?

Multumesc

Link spre comentariu

Din 12V scoţi vreo 25W în punte cu un integrat auto de gen TDA7388. Sursa trebuie să fie capabilă să livreze cu 50% mai multă putere decît cea oferită de amplificator (de exemplu 2x25W -> sursă de 75W, adică 24V/3A sau 12V/6A).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări