Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USB DAC cu PCM2707

Palade Vlad

Postări Recomandate

• Răspunsuri 127
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

16

• danb1974

11

• Palade Vlad

10

• cezarelu_ave

9

Top autori în acest subiect

Sursa care iti alimenteaza dac-ul nu este filtrata corespunzator. Daca il alimentezi direct din usb, inseamna ca sursa pc-ului este de slaba calitate, probabil no-name. Am vazut "n" surse no-name care pe placa, in loc de condensatoarele de filtraj nu aveau nimic, sau in loc de bobine jumperi.Ori iti bagi nasul in sursa ori pui un filtru extern pe alimentare ori alimentezi dac-ul separat dintr-o sursa filtrata bine.

Link spre comentariu

notat!maine pun filtraj extern la dac.este alimentat direct din usb.totusi am sa arunc o privire si in sursa calculatorului sa vad ce este pe acolo si da este o sursa made pe vapor!multam fain de sfat,raman dator cu o bere virtuala!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am revenit si eu cu o problema!Acum ceva timp miau sosit 5 Ci-uri de la IT, pcm2707!Mam apucat sa fac iara o placa de sunet, dar de data asta cu coaxial,optic, si analogic!Toate bune si frumoase, am scapat de al doilea quart, si acela facea figuri din cand in cand, am pus o rezistenta intre XTI si quart, am puso de 10k si am scapat de treaba.Am testat opticul, super, se ude ff belea, la fel si coaxialul, dar cand am dat pe analogic am avut uimirea de a nu functiona cum trebuie, am sunet dar ff putin, cand zic putin e putin, in casti daca e liniste in camera, dabia auzi, pe amplituner dau la maxim si dabia se aude in boxe acolo vreo 0,5W, poate mai putin!Am verificat schema si reverificat , CI-ul este nou, nu lam incalzit deloc, conzi si rez SMD, toleranta sub 1%!Ce sfat imi dati?Schema am folosito pe cea a lui marckus!Am pus filtre pe partea de alimentare, conzi de 100n pe alimentarea tox si pe DAC!Ma gandeam sa leg pinurile 27,30 si 2 la pinul 21!Voi ce ziceti?Schema mai jos!

Link spre comentariu
Vizitator marckus

Salut,Pinii 27, 30, 2 si 21 merg conectati intre ei DOAR daca circuitul integrat este alimentat la 3.3 V dintr-o sursa exterioara, nu din cei 5 volti ai USB-ului. Cel putin asa scrie in datasheet. La alimentare din USB ramane ca in schema postata de mine. Iesire analogica eu nu am modificat-o in schema mea, e aceeasi ca in datasheet. Am avut si eu probleme cu unele perechi de casti...se auzeau distorsionat la orice volum, dar alte perechi mergeau perfect. Se aude mai incet putin cand il conectez la amplificator, fata de placa interna de la laptop, dar nu cu mult mai incet. In casti se aude mai tare ca placa de sunet a laptopului.Succes!

Link spre comentariu

Eu am repsectat schema, am pus condesatori nepolarizati de 1uF,dar sunt SMD, sa fie din cauza asta?Am verificat si reverificat, totul e OK, lipituri bune,dar se aude foarte incet, adik cam 5% dintro placa normala de sunet!

Link spre comentariu

Nu stiu ce poate sa aibe, am facut niste masuratori la picorusele enumerate mai sus, am 3,23V pe ele, cea ce e bine, dar mi sa parut ciudat la piciorusul 32 Vcom, care am 1,65V, iam dat un impuls de 3,2V si a luato, adik se aude cum trebuie, daca scot dacul din USB sil bag din nou, iara nu se mai aude normal!De ce? Ce as putea sa ii fac, am schimbat DAC-ul si tot asa face, am filtrat tensiunile de alimentare, si tot asa!Am inlocuit C6 cu unul de 10uF si dupaceaia de 100uF, tot asa face, tensiunea este aceasi!Dar pe iesirea coaxiala si optica merge normal, nu am nici un fel de problema!Ceva sfaturi!Sau daca stiti cumva un CI-care transforma semnalul de coaxial in analogic stereo, ca sa scap de problema asta!L.E am gasit TDA1541, este bun de ceva? merita sal fac?Am cautat sal cumpar si am ramas uimit ca nu se mai gaseste, ce DAC miati sugera ? ceva ce se gaseste in RO!

Link spre comentariu

Ce nu am respectat?C6 lam avut si de 47uF, si tot asa facea!Fi si tu mai explicit, ce nu am respectat!Ca sa stiu si eu!Iar pe Vcom este bine tesniunea, in datasheet zice , jumatea lu VCCP, care este 3,3V iar jumate 1,65. Este bine!In schema ce este electrolitic am pus electrolitic, ce este nepolarizati am pus nepolarizati SMD!

Link spre comentariu

Dacă citeşti şi înţelegi datasheetul, o să vezi ce şi cum. Nivelul de ieşire e de 1,65Vpp. Cuarţul e de 12MHz şi se pune direct pe pini, FĂRĂ rezistenţă înseriată. În afară de asta, volumul e pus implicit la jumătate cînd introduci placa în USB.

Link spre comentariu

Eu am quart de 12mhz cu 3 picoruse, si in el are acei conzi de 22p, dar cand las asa , se aude un pacanit la fiecare 5 secunde, dupa iserierea rezistentei , pacanitul a disparut, am scos si rezistnta si tot asa facea, dar atunci cand ii dau un impuls de ce incepe sa se auda normal?O sa refac totul si testez dinou!

Link spre comentariu

Cat de prost pot sa fiu, am scris cu mana mea, :ras: , era volumul din pc, la optic volum nu exista,decat wave, dar la analogic da!Mam derutat, am schimbat 4 CI-uri, din care 2 leam facut praf, si cand colo era doar volumul! :ras: Iti multumesc de raspuns!

Link spre comentariu

Ciudat , cand lam facut prima data, ceva pagini mai inspate, am verificat volumul, dar acum nu imi dau seama de ce mam derutat asa mult, adevarul este ca aseara eram si obosit, si ma derutat cel mai tare, ca pe optic aveam volum max, dar pe analogic, era la jumate, eu acm crezut ca daca la optic se aude tare trebuie si la analogic, mam derutata ff mult!Si mai ales ca eram nerabdator sal termin, va dati seama ca numa la vol din pc numi statea capul!Iar rezistenta acea am pastrato , si isi face treaba , nu afecteaza cu nimik!Chiar inbunatateste, nu mi se mai aud pauzele alea de o fractiune de secunda, la interval de 5 secunde, aproximativ!Nu pot fi chiar atat de prost, daca as face treaba cu masina cum ai zis tu stefan, atunci ma duc si ma arunc de pe o stanca decat sa chinui si pe alti! :ras: Neatentia, graba si nerabdarea duce la dezatre!

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări