Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USB DAC cu PCM2707

Palade Vlad

Postări Recomandate

Scuze ca ma bag in seama... ma poate cineva ajuta contra cost cu executia unui cablaj dublu strat? Eu vreau sa testez un pcm2706, mi-am proiectat cablajul dar atelierul local zice ca e prea fin pentru ei.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 127
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

16

• danb1974

11

• Palade Vlad

10

• cezarelu_ave

9

Top autori în acest subiect

Vizitator marckus

Ziua buna tuturor!

Am incercat si eu pcm 2707 si pot spune ca sunt relativ multumit. Singura problema ar fi zgomotul de fond care imi pare putinel cam pronuntat...posibil sa fie cablajul meu de vina, poate si faptul ca il alimentez direct din USB, nu stiu ce sa spun (am facut o comparatie, in casti, creative ep-630, cu placa de sunet a laptopului, integrat produs de IDT, care desi in datasheet are performante foarte asemanatoare cu pcm 2707, nu are zgomotul de fond asa pronuntat). Ca sunet general este chiar peste asteptari. Am atasat si o iesire optica sa pot profita de o conexiune cu un dac extern.

Cateva poze:

Partea de jos a cablajului

Posted Image

Fata de sus:

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator marckus

Am uitat sa atasez schema folosita si cablajul pe care l-am proiectat. Schema foloseste valorile condensatorilor si rezistentelor recomandate de de Texas Instruments in datasheet, mai putin condensatorii de iesire (C9, C10) care eu i-am pus de 1000uF, in paralel cu 100nF MKP. C11 si C12 sunt de 10uF respectiv 100nF.[attachment=0]usb audio pcm2707.rar[/attachment]

Link spre comentariu
Vizitator marckus

Intradevar merge o capacitate mai mare pentru filtraj. Dar aceasta poate fi pusa fara probleme, condensatorul de 10 uF, 16 V poate fi inlocuit cu unul de 100uF tot tantal smd. Cred ca la o tensiune de 6.3 V sau chiar 10 V dimensiunea este aceeasi pentru unul de 100 uF. Merge si o dimensiune mai mare am impresia (nu am incercat, dar ochiometric incape). Inductanta + condensator ar trebui sa aiba efect si mai bun in reducerea mizeriilor de frecventa inalta prezente pe USB. Inductanta nefiind prezenta in circuitul recomandat de Texas Instruments am zis ca totusi nu este atat de necesara. O varianta si mai buna de alimentare ar fi un regulator de tensiune LDO de 3.3 V alimentat direct din portul USB (cred ca merge), dar datorita unei lene cronice icon_hang nu am mai proiectat un cablaj pentru o astfel de varianta

Link spre comentariu

Eu n-am avut deloc probleme de zgomot si nu am folosit stabilizatoare separate (pcm2702 cu amplificator de capacitate ca in datasheet si pcm2706 fara, doar filtrare si ferita - si aia pusa mai mult de chestie ca tot o aveam in sertar)Posibil sa ai probleme si din felul cum interconectezi planele de masa, daca cumva nimeresti pe linga niste curenti din partea digitala si planul de sus se transforma in antena.

Link spre comentariu
Vizitator marckus

hmmm... posibil sa fie ceva cu planele de masa, insa am revizuit recent specificatiile castilor cu care am ascultat, si au o sensibilitate destul de mare, 106 db cica, posibil sa fie si din cauza asta !? Atunci cand conectez placa la amplificator, in boxe nu se aude fasaitul respectiv, adica atunci cand e conectata e ca si cand nu ar fi conectata. Prin fasait putinel cam pronuntat ma refer la ceva care se aude doar cand e liniste in camera, dar care ma asteptam sa nu fie, placa laptopului avand un snr cu vreo 3 db mai mic decat pcm2707 (95 db vs 98 db)si pe ea nu o aud decat daca imi pun bine de tot urechile la contributie.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am facut si eu acest montaj dar nu am mai facut si partea de iesire analogica, o folosesc doar cea digitala!Problema este ca aproximativ o data la 5 secunde se intrerupe sunetul pentru o fractiune de secunda, indeajuns ca sa iti dai seama ca nu functioneaza calumea!Ce ar putea fi?Am folosit componente SMD si precise!Acum daca voi stiti un soft care sa pot modela un pic sunetul, ma refer cum sunt la alte placi de sunet pe PCI, Adik ceva egalizator ecou etc, nu as vrea sa le folosesc pe cele din winamp!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări