Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop Compaq CQ56

alex26

Postări Recomandate

Buna ziua.  La acest laptop, cel care l-a adus nu a avut incarcator original, fiind cu 3 pini  si a bagat unul universal . Mufa desii s-a potrivit, pe pinul de control unde sunt putini volti posibil sa fi intrat 18,5V. A spus ca a iesit fum din el. Dupa ce l-am desfacut am vazut initial o dioda puscata, dar vreau sa verific si mosfetii si celelalte piese de langa. Din pacate nu am o schema, poate ma ajuta cineva.

Cod placa este DAOAX2MB6E1.

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

4

• ventzel

2

Schema e ok. si va multumesc.  Am gasit puscata dioda zener PD15. Sper sa fie singura victima.

Editat de alex26
Link spre comentariu

Unele laptopuri nu au din constructie TVS pe alimentare. Poti sa il lasi si fara TVS daca ai o sursa de alimentare de calitate.

Zener nu are rost sa montezi ca are alte caracteristici fata de TVS si mai mult ca sigur ca la primu varf intra in scurtcircuit. TVS-ul scapa deobicei. 

Poti sa il inlocuiesti cu una din astea, chiar cu peak pulse power mai mare de 400W.

Editat de ventzel
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări