Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV SABA M51130RI trafo lini echivalent

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vl78stc

16

• naetv

5

• Toni Marginean

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Am intilnit un defect asemanator la un DAEWO care a avut jungla defecta . Posibil si la dumneavoastra daca tubul este bun.                                                                                                        Multa bafta si o seara buna .

Link spre comentariu

am comandat tda 6107q,apoi mai vedem,

multumesc de sfaturi

bine ca ai comandat dar posibil sa nu fie el cu probleme ci sa aiba vreo dioda pe placa finalului care nu lucreaza dar finalul este bine venit chiar daca nui defect ca sigur o sa mai ai nevoie pe placa tk sint citeva diode 1n4148 cam alea mai fac probleme chiar daca dau bine la masuratoare 

este chiar posibil sa fie si tubul cu probleme 

eu cind intilnesc asemenea probleme pun sasiul pe alt tub si ma dumeresc imediat de unde este defectul chiar daca am osciloscop si masor intrarile r.g.b care din jungla vin ok atunci nu ramine decit finalu video cu probleme sau chiar tubul

Link spre comentariu

schimbat tda 6107,nici un rezultat,mai ramine sa montez sasiul la un alt tub

ce mai poate fi daca si varianta cu tubul pica?jungla cu zicea colegul mai sus

astept un sfat,multumesc

Link spre comentariu

O rezolvare valabila pentru orice tub cinescop care are un flament in scurt la un catod este urmatoarea-se bobineaza pe jugul transformatorului de linii o infasurare fomata din 3 spire,infasurare care asigura la capetele ei impulsuri de aproximativ 25Vvv,cu care se alimenteaza filamentul,in acest mod asiguranduse separatia fata de masa.

Link spre comentariu

eu as desface rez ce merg la catozi - dinspre catozi - si as da de la aceeasi rez , la fiecare catod si as repeta de pe fiecare rez 

schimbat tda 6107,nici un rezultat,mai ramine sa montez sasiul la un alt tub

ce mai poate fi daca si varianta cu tubul pica?jungla cu zicea colegul mai sus

astept un sfat,multumesc

iti place sa te chinui si sa cumperi piese degeaba

Link spre comentariu

a venit ci cu trafo de la lg si am zis sa-l pun,asta e, nu te-am ascultat,acum nu am timp de el sunt in campania agricola si cind termin va anunt ce am mai facut

numai bine si multumesc de interventie

Link spre comentariu

deoarece a ploat nu a mai facut agricultura si am zis sa mai lucrez putin la tv,am pus catozi la masa printr-o rez asa cu a zis naetv si am cele trei culori (r,v a) foarte stidente deci ok,am masurat tensiune  ce vine de la tda 9351 RGB pe placa tk si am 1,2,1,1, 1,1v si i-cut-5,6v,cam putin,restul tensiunilor la final video postate mai sus sunt la fel,am pus sasiul pe alt tub si la fel este defectul,ce ar mai putea fi?

astept un sfat?multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări