Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung 225MW model LS22CRASB/EDC

Postări Recomandate

Salut,

Are cineva schema la televizorul din titlu?

De fapt am nevoie de mai mult de atit, imi trebuie procesorul MST67889ALD-LF. Este defect sigur pt ca a fost supravoltat pe partea de alimentare iar oscilatorul local nu functioneaza.

Stie cineva de unde pot sa-l procur?

post-178603-0-32803500-1431874809_thumb.jpg post-178603-0-85057500-1431874834_thumb.jpg

etichetele de pe spatele placii:

post-178603-0-67065100-1431875218_thumb.jpg post-178603-0-84040800-1431875271_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am vazut si eu pe Aliexpress dar parca nu am incredere sa iau de acolo.

Nici macar nu stiu daca nu trebuie o anume varianta de SW preprogramata.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Am vrut sa dau o comanda si din peste 50 rezultate la o cautare pe Aliexpres nu am reusit sa gasesc nici un rezultat care sa aiba macar un feedback.....

Mai aveti si alte idei?

Eventual din vinzatorii care au cipul asta la vinzare pe Aliexpres, poate puteti sa dati vreun feedback, sa-mi spune-ti de la care sa comand....?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Sa rezolvat!

Procesorul s-a defectat din cauza ca la sursa lui de 1.7V s-a uscat condesatorul de filtraj si au aparut spike-uri mari de supratensiune. Acum am montat 100µF Nicicon paralel cu 4.7µF ceramic. Cel original era de 68µF (parca) tantal.

Am comandat procesorul pe AliExpres, ieri a ajuns, montat, verificat, Iar acum merge perfect.

Astept azi-miine proprietarul sa vina sa-l ridice.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mda, se pare ca m-am grabit un pic sa ma bucur...

Televizorul, sau mai exact partea de TV din el, merge perfect, dar nici una din intrarile de monitor nu functioneaza corect, dimensiuni gresite indiferent de rezolutiile testate iar functia de PIP nu functioneaza.

Ceva idei? Poate un dump?

Link spre comentariu

Tin sa precizez ca nu a trebuit sa fac nici o setare dupa schimbarea procesorului, nici macar la canale. 

Toate setarile erau corecte (cele ce tin de TV cel putin) iar canalele erau memorate corect.

Nu aveti nici o ideie? Oricum acum este acasa la proprietar si ma intreba daca se pot rezolva si aceste probleme sau nu mai poate fi folosit de acum decit strict ca TV, iar in cazul acesta o sa-l dea undeva pe la tara sau il vinde.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Am rezolvat problema intre timp,era un condensator uscat pe jumate,un condensator uscat ,de 100micro/16V,indica numai 65 micro;in zona de intrare tensiuni,de pe main.Domnu Costica,nu va suparati,de ce sa mai pun poze,cind nu al meu este topicul,am postat intr-un topic deschis,de altul,si de aceea am scris aici,era dentic al meu...Am sa postez o alta poza,binevenita pentru toti,pe baza caruia am reparat eu..

Link spre comentariu
42 minutes ago, stefanpecsi said:

.la mine,condensatorul cel mic,din dreapta,jos a fost devalorizat...

Daca te uiti cu atentie in prima poza de la inceputul topicului, se obsearva ca si la placa colegului sesebe a fost inlocuit acel condensator 'dezbracat", ceea ce inseamna ca e un defect tipic la aceasta placa.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări