roscatu Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Salut, vin si eu cu o intrebare , se merita sa construiesti tu montajele ? sau se merita sa le cumperi kituri gata montate ? ca nustiu daca sa caut o schema de amplificator de 200w/8ohmi sau sa caut in kit in magazine? Voi ce parere aveti? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Eu zic sa le construiesti singur , asa inveti mai multe decat ,, simpla '' interconectare intre celelalte etaje !! Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Depinde și de cât vrei să investești, dacă vrei să capeți experiență mai bine le faci singur, altfel există și varianta ușoară: http://www.epsicom.com/produse.php?IDcategorie=17&nr_list=0&page_nr=2&last=10&num_rows_base=31 Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 Mă refer și la costul pieselor, ies mai scump dacă le fac eu sau mai ieftin? Dacă știți vreo schema testată de cineva de pe forum va rog frumos sa o postați. Mulțumesc Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Daca le faci tu, atunci ai satisfactia unui lucru facut de tine, pe langa faptul ca inveti sa capeti experienta. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 (editat) Mă refer și la costul pieselor, ies mai scump dacă le fac eu sau mai ieftin? Dacă știți vreo schema testată de cineva de pe forum va rog frumos sa o postați. Mulțumesc Uneori iesi mai ieftin,alteori nu,depinde de schema,iti recomand sa le faci in clasa D,cu MOSFET,comparator si driver MOS,gen IR2110,sau cu integrat dedicat amplifurilor in clasa D,gen IRS2092,au un minim de comp[onente si putere usor de obtinut,la niste costuri relativ mici,daca te hotarasti sa faci un amplif in clasa D ai grija la filtrajul final si buclele de masa in proiectarea cablajului.Parerea mea:FA-L TU CU MANUTA TA,ai cu totul alta satisfactie decat sa interconectezi niste etaje unse cu ulei de sarpe,ca sa citez un coleg de pe forum. .Cat despre scheme Editat Mai 17, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 Inteleg , dar sunt patit cu multe scheme de pe internet , asa ca m-as duce mai mult pe ceva testat , asa cum am facut cu proiectul domnului moderator @marian , asa stiu ca daca nu functioneaza e vina mea si nu vina altora. Link spre comentariu
lazar nicolae Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Interesante modulele de la Epsicom... A incercat careva? Link spre comentariu
lazar nicolae Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 EP0165 MW RADIO ALARM http://www.epsicom.com/produse.php?IDcategorie=23&page_nr=1 Asta imi pare interesant.... Link spre comentariu
Marian Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 De regula incurajez initiativa, incurajez realizari proprii care ofera satisfaxctia lucrului facut cu mana ta, totusi atunci cand o schema foarte simpla si confirmata, la pachet cu un cablaj confirmat, iti fac probleme asa cum s-a intamplat aici: http://www.elforum.info/topic/103026-schema-amplificator-audio-mosfet/ Indraznesc sa zic ca este dupa parerea mea mai ieftin sa cumperi module deja asamblate si si testate. Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 18, 2015 Autor Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Eu stiu ca este simplu, a doua oara nu am mai avut probleme, al doilea modul a functionat din prima dupa toate reglajele cerute.N-am mai intampinat probleme. Eventual as avea o mica indoiala , offsetul nu este stabil, este intre 8-9...16 milivolti. Era primul meu montaj cu tranzistori, ma asteptam ca undeva sa fi gresit, ca numa asa inveti. Inca o intrebare ca sa nu deschid alt topic, am facut un preamplificator recomandat de un user in topicul acela creat de mine cu mosfet pe 3 benzi, dar nu stiu daca o tensiune nestabilizata si filtrata, redresata creeaza un bazait in boxe? Editat Mai 18, 2015 de roscatu Link spre comentariu
ratza Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Montajele pot ieşi mai scumpe sau mai ieftine, în funcţie de cît de multe ştii. De cele mai multe ori ieşi mai scump decît dacă le-ai cumpăra direct asamblate. Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 18, 2015 Autor Partajează Postat Mai 18, 2015 Dar intrebarea mea ii , oare este aceiasi calitate , adica daca cumpar un kit audio se va auzi ca si cel de acasa , kiturile sa fie la fel ca si schema , proiect , dar unul facut acasa si unul de fabrica? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Depinde mult de "ureche", de asteptari si buget....de boxele folosite de preamplificatorul folosit....placa de sunet, de partea de alimentare, de sursa de alimentare, daca sunt cablurile trase corespunzator si au sectiunea corespunzatoare, cat si folosirea cablului corespunzator....etc... Link spre comentariu
ratza Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Dar intrebarea mea ii , oare este aceiasi calitate , adica daca cumpar un kit audio se va auzi ca si cel de acasa , kiturile sa fie la fel ca si schema , proiect , dar unul facut acasa si unul de fabrica? Dacă faci o clonă 1:1 a unui kit oarecare, cu exact aceleaşi componente, versiunea ta va fi clar mai scumpă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum