Marian Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Salutari tuturor. Va prezint un nou mic proiect de-al meu, un procesor de ecou, motivul realizarii sale e simplu, recent am achizitionat un mixer micut Behringer Xenix 802, nu are procesor de efecte dar are dotarile necesare pentru a facilita conectarea unui procesor de efecte extern, vroiam un mic echo pentru microfon, si am mers pe PT2399. Pun direct schema: Carcasa a fost dinainte aleasa, una de plastic micuta si simpatica, nu exista loc suficient pentru alimentare interna astfel incat am ales sa fac alimentarea de la un banal incarcator de mobil, am ales unul a carui iesire verificata pe osciloscop mi s-a parut cea mai putin zgomotosa, si am recurs la acel filtru, cu ajutorul caruia alimentarea arata super pe osciloscop. Tensiunea la incarcator e undeva peste 7V, am folosit o dioda zenner pentru a fi sigur ca nu depasesc pragul maxim admis de integrat. In rest schema este destul de comuna, cu adaugirea ca iesirea este evident mono, l-am testat intai pe breadboard si am fost satisfacut, motiv pentru care i-am tras cablajul asta: Si am purces la realizarea practica, executia cablajului s-a facut dupa metoda descrisa AICI, apoi asamblarea propriu zisa. Cateva poze: Si un scurt test ( cer scuze pentru calitatea slaba a auditiei ): Exista reglaj pentru delay ( adica timpul dintre repetitii ) la potentiometru din dreapta, feedback ( adica intensitatea repetitiilor )la potentiometrul din stanga, si volum iesire la potentiometrul din mijloc. Cele 2 intrerupatoare comuta alimentarea de la incarcator si respectiv iesirea catre mixer. Personal ma declar satisfacut de rezultat, functioneaza ok, pe voce efectul este mult mai evident si mai placut, deci o chestie micuta si simpla, dar distractiva. Va fi disponibila curand sper eu, la vanzare o varianta usor modificata, motiv pentru care lipseste schema completa si lipsesc si fisierele cablajului, imi cer scuze pentru inconvenient dar asta e, si va rog nu insistati. Toate cele bune. Cu stima, Marian. 2 Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Ar fi fost super-funny sa aud in film : doi...oi...oi..oi... am glumit !! Imi place lucrarea , de mult aveam de gand sa-mi construiesc si eu un modul echo , bineinteles costuri minime - performante maxime!- asa cum ne dorim cu totii , cei atinsi de boala asta a electronicii...acum , daca ai testat aceasta schema si esti multumit , voi trece si eu respectivul montaj pe lista de prioritati.... Felicitari , si multumesc pt. acest montaj interesant! 1 Link spre comentariu
Marian Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 Din pacate inca nu am un microfon dinamic cu care sa testez, credeti sau nu, pur si simplu nu am avut bani sa-mi cumpar, si oricum pana curand nici mixer nu aveam, deci microfonul era relativ inutil, cu greu am reusit sa iau acel mic mixer, evident nu nou ca e prea scump pentru mine, ci SH dar am avut noroc sa fie practic ca nou dar la un pret accesibil. Efectele de voce pentru mixajele mele pe muzica electronica le realizez cu ajutorul unui microfon de la casti, dar la mixer nu prea am ce sa fac cu el. Intentionez sa-mi cumpar si un microfon dinamic, dar sunt intr-o dilema destul de dificila pentru ca ceea ce este ieftin, cu siguranta nu-i si bun, si ceea ce este bun ramane doar la stadiul de vis...si pe la inceputul lunii viitoare chiar mi-ar trebui un microfon pentru o sonorizare, dar pentru moment n-am cu ce sa-l iau... om trai si om vedea. Am testat totusi putin cu unul dintre difuzoarele de la casti, castigul mixer-ului pe intrarea de microfon e de-a dreptul excelent, deci am putut verifica putin, si intr-adevar efectul este foarte ok, asadar este un succes din punctul meu de vedere. Va multumesc pentru aprecieri. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Daca ai cu adevarat nevoie, iti pot trimite eu o capsula de microfon WM-61A (Panasonic). Poti face un supermicrofon, cu care poti chiar si sa faci masuratori acustice. 1 Link spre comentariu
Marian Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 Cu siguranta e nevoie de microfon altfel n-as fi scris aici... In iunie sonorizez banchetul clasei a 8-a din localitate ( are loc la un restaurant din Gaesti ), si apoi o serbare de final la scoala, e nevoie de microfon, si probabil o sa imprumut unul... Va multumesc pentru oferta, as accepta, numai ca nu sunt sigur daca imi voi permite achizitia, eventual veniti va rog cu o oferta pe privat. Toate cele bune. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Eu am zis ca-ti trimit, nu ca-ti vand. Deci e gratis. Ideea e sa folosesti microfonul, ca daca nu, sta la fel de bine si la mine in sertar. Trimite-mi pe privat datele de expeditie. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 Ok Multumesc mult, aveti mesaj. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum