Vizitator alecsandra Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Nu radeti de mine. Nu mai stiu ce sa ma fac cu becul de la baie.Functiona normal si dintr-o data a inceput sa palpaie ca o instalatie de Craciun si se aude si un parait. 1. Prima oara am zis ca se arde, l-am schimbat cu unul nou, rezultatul - facea la fel.2. Am zis ca poate e de vina intrerupatorul, l-am schimbat si pe intrerupator, problema persista.3. Gata, fasungul e clar! Aiurea, m-am chinuit sa-l scot din lampa, l-am schimbat cu unul nou. Becul paraie si palpaie in acelasi fel. Cand am schimbat fasungul, m-am uitat la fire. Cele ale instalatiei casei, care ies din perete, erau prea scurte asa ca cineva le-a "prelungit" (nu stiu care-i termenul exact), iar firele din prelungire sunt ceva mai subtiri. Nu stiu daca-i vreo problema de aici, banuiesc ca daca era, n-ar fi functionat de la bun inceput. De altfel, unul dintre fire a avut vreo ciupitura - ceva ca era izolat cu un fel de leucoplast pe care l-am inlocuit eu cu banda izoliera. 4. Mentionez ca legatura cu lampa se face printr-un adaptor de plastic cu suruburi. Unul dintre fire era cam slabit, l-am strans si pe-ala si tot n-am rezolvat problema.In ultima faza ma gandesc sa scot plasticul ala si sa le leg pe direct. Risc ceva daca fac asta? In restul casei nu am astfel de probleme cu becurile. Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 n ultima faza ma gandesc sa scot plasticul ala si sa le leg pe direct. Risc ceva daca fac asta? Riscati sa se rezolve problema. La baie trebuie pusa o aplica etansa fata de abur, preferabil cu LED. Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Desfa locul in care au fost prelungite firele. Mai mult ca sigur firele casi sunt din aluminiu iar cineva le-a prelungit cu fire de cupru. In instalatiile electrice cuprul nu s-a " impacat" niciodata cu aluminiul. Acolo se pune o mica rigleta pentru prelungire. Link spre comentariu
Vizitator tmd Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 poate fi un contact imperfect la imbinare in cel mai fericit caz dar poate fi si odeteriorare a firului in perete sau tavan in urma unor lucrari de reparatii Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Aproape sigur e cazul descris de Pinti! Oricum, e si varianta cea mai rapid de verificat si remediat. Link spre comentariu
Vizitator alecsandra Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 @ Spitfire, o sa apelez in cele din urma la aplica etansa in locul lampei, cred ca-i cel mai sigur ptr. un loc cu umiditate crescuta. @ PINTI, la treaba asta nu m-am gandit, intr-adevar firele instalatiei sunt un aluminiu mai gros, iar prelungirea e pe cupru din ce am vazut. In alta ordine de idei, nu stiu care-i explicatia, dar azi am pus un bec normal, din cel cu filament, ala a avut o scurta ezitare, a palpait o singura data, dupa care surpriza! a luminat normal Cele economice pe care le-am testat, un osram si un no name (noi amandoua) nu merg. Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Daca nu refaci acele prelungiri o sa mai ai probleme. Pune, cum am spus, o mica rigleta de legatura si prelungeste pe urma cu doua conductoare de cupru lita de 1mmp. Cand ai pus becul cu filament, curentul de aprindere a fost mare si a stapuns stratul de oxid format intre cele doua conductoare de materiale diferite. Link spre comentariu
Vizitator alecsandra Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Multumesc de lamurire. Link spre comentariu
Vizitator Bogdan A Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Buna ziua, Am si eu 2 probleme 1. Am o plafoniera cu leduri care palpaie 2. A doua plafoniera care nu e nici cu becuri, nici cu leduri (are doar niste fire lipite - pot face o poza, pentru edificare) a palpait 1-2 saptamani dupa care a luminat foarte foarte slab (ca o lumanare). Pe asta am reusit s-o dau jos si am probat-o cu fire separate direct la priza, dar cu acelasi rezultat. Ma poate ajuta cineva in acest sens ? Link spre comentariu
Marius84 Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 (editat) Probabil filtraj prost al tensiunii de alimentare, trebuie desfacute plafonierele si vazut care a fost solutia aleasa de producator pentru alimentare, traf(f putin probsabil), sursa in comutatie(destul de putin probabil) sau condensator, punte redresoare, rezistenta de limitare a curentului si condensator electrolitic de filtraj(destul de probabil). Sunt cateva componente, care pot fi usor verificate. Pentru a doua problema, este necesara poza, chiar sunt curios cum se mai poate obtine lumina. Editat Martie 1, 2016 de Marius84 Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Aveți leduri defecte la cea cu leduri care pâlpâie, așa fac ledurile înainte să moară.... Cealaltă nu pot ști ce are, dacă nu-i nici cu leduri nici cu becuri, poate fi cu bec fluorescent economic eventual....măcar o poză se poate ? Link spre comentariu
Vizitator Bogdan A Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 se poate o poza, desigur. numai sa ajung acasa.... Link spre comentariu
Vizitator Bogdan A Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Astea ar fi pozele Link spre comentariu
validae Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Acelea sunt COB-uri (grup de leduri pe aceeași placă). Defectul poate fi din driver (alimentatorul în cutie neagră) sau doar unul din ele dacă sunt înseriate și unul e ,,pe ducă,,.... Link spre comentariu
Vizitator Bogdan A Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 ok. cum aflu care e defectul si cum rezolv apoi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum