Vizitator Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 Am doua infasurari de CFB cu o dozare de 4% si 8% insa nivelul de atac este usor de compensat fiind vorba de un transformator interstage ridicator, totusi exista un echilibru destul de fin al distorsiunilor functie de raportul de dozare Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 (editat) ştiam că un transformator interstage secundarul trebuie să fie coborâtor în tensiune că să fie amplificator în curent nidecum ridicător ,secundarul ridicător pierde în capabilitatea de curent în raport cu primarul ,zic bine şefu ?!(sau ştiinţa mea nu-i bună). alţii pe aici definesc/propovăduiesc(popa) acest transformator de atac ca fiind ridicător(secundarul) ,atunci cu transformatorul de cuplaj între etaje ridicător în tensiune cine inpinge primarul cu capabilitate foarte mare de curent ?! şi Ri mică(nu cumva niscaiva mosfeturi sau alte drăcii). dialogam în dodii sau că se ne aflăm în treabă ?(cfg SE 100TH) Hai să mă exprim mai clar (româneşte) transformatorul de atac gc-100TH trebuie să fie imun la sarcina dată aşadar ridicător sau coborâtor în tensiune trebuie împinsde o sursă cu Ri cât mai mică. Editat Octombrie 10, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 (editat) mai bine cu sake sau un surogat ceva(de sâmbătă seara) şi transformatorul de atac eventual mai puţin ridicător ,secundarul mai spre coborâtor iar sta bine(împins de tub) ,ca tot îmi "răcesc gura" pe aici(sâmbătă seara). Editat Octombrie 10, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 (editat) Da domn' Dorin dar SRS551 http://www.oppermann-electronic.de/assets/applets/SRS551.pdf SRS551 lucra în regim negativ cu grilă de comandă înţelegi sau trebuie să iau pixul(nu cred/văd să fi dus cineva ia_0 la 300mA-400mA pentru SRS551) ,aici se discută de 100TH cfg.SE bre în alt regim cu grila de comandă(aşa am înţeles). gâsca nui egal raţă sau găină papagal ...chiar dacă sunt categorisite ca păsări cfg SE înţelegem ,dar nu toate cfg SE necesită acelaşi atac în grila de comandă domnule. Nu trebuie demostrat ,sunt chestiuni simple de principiu -valid/invalid. Editat Octombrie 10, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 (editat) Da monsher înţeleg ce nu pricepi(chestiunea de principiu) ,pe când un transformator de cuplaj cu secundarul de atac ridicător în tensiune(în raport cu primarul) şi desigur secundarul coborâtor în impedanţa ?! (cu Ri mică privit ca sursă în atac , împins de tub). Nu are domn' Dorin ce să caute transformator de atac-gc secundarul de atac ridicător în tensiune(primarul împins de tub) la schema asta cfg.SE 100TH(decât dacă devine o glumă treaba). Te rog nu mai confunda cfg SE SRS551 cu cfg SE 100TH ,posibil să te arzi la degete bobinând(minunea din atac gc-100TH cfg SE). Editat Octombrie 10, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 (editat) Dorin când transformatorul "amplifică" în tensiune pierde în curent chiar dacă este apropiat de ideal şi totodată un transformator ridicător în tensiune ridică/urcă impedanţa(sunt sigur că ştii asta ,mă şi mir cum de susţii cauza). hai bine fie cum vrei/doreşti ,te aştept cu rezultate(că doar nu o să ne lungim până dimineaţa). Amin. Editat Octombrie 10, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 Versinea asta de atac http://www6.plala.or.jp/Michi/100TH%20SE%20amp.htmlmi se pare nimerită şi desigur o cale bătătorită @valderama, in primul rand ma bucur ca ai revenit pe forum, chiar iti simteam lipsa. Versiunea lui Michimori cu 100TH s-a vrut doar ca o referinta si nu s-a intentionat o copie 1:1 a acesteia. Mai exact nu am cautat o imbunatatire a performantelor schemei lui Michimori pt ca e clar ca atat poate schema aia de driver si etaj final. Dupa cum se observa, THD_ul este redus la 1,8% dar cu alt PSF pt 100TH si asta tinand cont de distorsiunile introduse de driver (1,55%). Nu are nici o importanta daca trafo de atac e ridicator de tensiune sau coborator. Importanta e doar impendantza secundarului, tensiunea de atac G-K si capabilitatea acestuia de a suporta curentul de grila fara sa intre in saturatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 Poate nu am explicat suficient modul de testare dar din aceasta poza se vede ca driverul este un amplificator cu FET-uri si un OT ce ataca grila tubului in mod rdicator ( 8 ohm : 2500 ohm ) evident ca acest driver poate avea la intrare un transformator 1:1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 (editat) păi da măi Marius etajul care împinge primarul transformatorului de atac este cu FET-uri cum spui aşadar Ri foarte mică ca atare transformatorul poate fi ridicător în tensiune şi ridicător ca impedanţă( având în vedere că Ri etaj final cu feturi este neglijabilă transformatorul nu reflectă în secundar o rezistenţă internă mare privit ca sursă de atac).Acum vă întreb ce rost mai are 1:1 ca transformator de atac ?! (probabil/posibil doriţi să mai contribuiţi un pic la fuga fazei în capetele benzi şi eventual să mai îngustaţi banda amplificată). Domnilor transformatorul ăla din atac poate fi oarecum spectaculs când înlocuieşte un etaj activ de un câştig dat(fără curent gc în comandă) în rest când are/vede sarcină nebunatică în secundar devine o pacoste. credeam că ne putem înţelege(pune în acord) măcar la nivel principial. vedeţi voi în schema asta: http://www6.plala.or.jp/Michi/100TH%20SE%20amp.html mai apare şi o reacţie negativă globală în catodul 12BH7 dacă introduceţi încă un transformator cum gestionaţi fuga fazei la capetele benzi eventual renunţaţi la reacţia negativă globală sau slăbiţi această reacţie negativă cu implicaţii asupra THD(şi bandă). Editat Octombrie 11, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 (editat) Oare ce l-o fi determinat pe Ing.Sisido sa treaca de la un etaj de atac cu trafo interstage pentru tuburile finale in A2 la un etaj de atac cu CCS ??? Ideile ingineresti sunt lansate pe "piata" de Sisido,sa nu uitam ca Michimori Hirokuni este un contabil si un radioamator pasionat,chiar el povesteste cate ceva din activitatile lui in acest domeniu si chiar recunoaste (chestie care la noi in tara nu s-ar intampla fereasca-ne sfantul !!!) ca a utilizat ideile Ing.Sisido dezvoltandu-le pentru a fi utilizate in atacul multor tuburi non-audio,in special tuburi de emisie de mare putere. In ceea ce priveste transformatoarele de iesire TANGO sau TAMURA,ar fi o blasfemie sa consideram ca le putem depasi in ceea ce priveste performantele audio,fie ca le putem face intr-o fabrica,acasa utilizand o masina de bobinat performanta sau chiar manual.La baza acestor transformatoare stau zeci de ani de studiu,colective intregi de ingineri si mai ales ce-i mai important este caracterul si tenacitatea specifica genei rasei japoneze. P.S Colegul @valderama zice foarte bine,important este sa citim cu mare atentie,daca citim superficial si cu preconceptii,nu este OK! Daca va uitati cu atentie la datele postate de dl.Popa Marius referitor la THD si veti pune pe caracteriticile lui 100TH (oferite de @der_doctor),veti constatat ca la acest PSF si un Ra de 3400 ohmi,spectrul armonic se va descompune intr-o serie aproape perfecta Fourier cu armonici descrescatoare,mutand pe grafic Ra>3400 ohmi,respectiv 3500 ohmi,modificare unghi alfa (Michimori) veti constata ca seria fourier se va altera,preponderente fiind armonicile impare (altfel de sunet). Sunt sigur ca @valderama a inteles ce am vrut sa spun,teoretic un grafic corect pentru un tub ne va da prin reprezentare grafica un THD cat se poate de adevarat,iar un simplu osciloscop ne va oferi cam tot ce dorim in ceea ce priveste THD-ul cu o precizie destul de buna,se numeste analiza in domeniul timp,iar spectrometrul face o analiza in domeniul frecventa. Ar fi foarte educativ dar si interesant pentru configuratia de test de mai sus prezentata de dl.Popa Marius sa vedem si cateva "dreptunghiuri",la 40Hz(100Hz) si la 10Khz,suficent atat. Editat Octombrie 11, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 (editat) popa marius tu ai obtinut THD = 1,8% cand driverul este un amplificator cu FET-uri si un OT ce ataca grila tubului in mod rdicator ( 8 ohm : 2500 ohm ) ? Eu m-am uitat in paginile anterioare si nu am gasit (poate nu m-am uitat bine) o schema si de aceea sunt curios daca driverul a fost realizat cu tub sau cu FET-uri. LMOlimpiu foarte corecta afirmatia : "In ceea ce priveste transformatoarele de iesire TANGO sau TAMURA,ar fi o blasfemie sa consideram ca le putem depasi in ceea ce priveste performantele audio,fie ca le putem face intr-o fabrica sau utilizand o masina de bobinat performanta.La baza acestor transformatoare stau zeci de ani de studiu,colective intregi de ingineri si mai ales ce-i mai important este caracterul si tenacitatea specifica genei rasei japoneze." Japonezii au bani, materiale de calitate (bobineaza cu argint cand vrea muschiul lor), maiestrie nici nu mai zic iar la capitolul inteligenta stau al nabii de bine. valderama nu mai incercati sa le explicati unora ca nu se poate si frumoasa si laptoasa si devreme intoarsa acasa ca nu vor accepta realitatea. Lor le place sa fie mintiti frumos. Basca ca era unu' care a mai zis: nimic nu se castiga, nimic nu se pierde, totul se transforma. Daca ei cred ca teoria este un rahat si ca nu se aplica in cazul lor nu putem sa ii trezim din visul lor frumos. Editat Octombrie 11, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 (editat) @adrian_pic: pe schema de aici #152,dl.Popa Marius zice ca este driver FET. Editat Octombrie 11, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 Am vazut postul #152 dar pana la acest post nu s-a specificat cu ce driver s-a obtinut acel THD de 1,8% (cel din postul #124). De aceea am pus intrebarea ca sa fie clar daca s-a obtinut THD = 1,8% cu SILICIU sau cu TUB. Nu-i corect sa comparam un THD obtinut cu siliciu cu un THD obtinut cu tuburi. Mie personal "nu-mi pute" un amplificator hibrid cu iesire pe tuburi + traf pentru ca nu pot sa stramb din nas cand vine vorba de siliciu in amplificator atat timp cat sursa de semnal este toata SILICONATA! (exceptie poate face pick-ul cu toate etajele pe lampi dar nu prea mai sta bine la capitolul perfomanta). Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 (editat) ***************************************************************************************Mie personal "nu-mi pute" un amplificator hibrid cu iesire pe tuburi + traf pentru ca nu pot sa stramb din nas cand vine vorba de siliciu in amplificator atat timp cat sursa de semnal este toata SILICONATA! (exceptie poate face pick-ul cu toate etajele pe lampi dar nu prea mai sta bine la capitolul perfomanta). Un exemplu la cele spuse mai sus aici : http://tubes.nekhbet.com/class.shtml Dar gata cu off-topicul din partea mea.Asteptam rezultatele finale ale acestui proiect,teoria ca teoria dar practica ne omoara,nu-i asa @adrian_pic ??? ,probabil echipa care participa la acest proiect stie mai multe despre el mai ales ca d-lor au investit destul de mult in achizitionarea tuburilor 100TH. Din partea mea toata stima pentru curajul de care dau dovada. Editat Octombrie 11, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 (editat) Intr-adevar este foarte greu daca nu imposibil sa egalezi performanta Tamura, Hashimoto, Sansui sau Tango. Poti sa faci insa ceva mai mult, si-anume sa-i depasesti! Totul tine de materiale si de precizie... La ora actuala se poate compune un driver cu 6N6P, 6E5P sau 6P15P si-un interstage care sa atace orice... dar e mai comod sa cazi in adoratia cailor verzi pe pereti ca deh! nimeni nu-i profet in satul lui... ☺ Pentru ca-i duminica si trebuie sa ne mai si deconectam iti pot raspunde ca daca vreum sa depasim pe cineva ,la un moment dat ar trebui sa fim egali cu el,adica pe aceeasi linie (gandindu-ne la un cros) umar la umar sa trecem pe langa el ca mai apoi sa-l depasim,asadar ce ai spus mai sus pare un paradox,tipic noua romanilor: "nu pot fi egal cu el dar il pot depasi !"... It-i dau dreptate 100% doar in contextul in care am locui in Japonia,aici putem realiza poate doar serii zero sau unicate,asa-i ??? Editat Octombrie 11, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum