Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE 100TH clasa A2 proiect comun

Vizitator

Postări Recomandate

domnule adigh schema simulată de Lăzăroiu funcţionează în clasa A-prepondernt A2 http://www.elforum.info/uploads/monthly_06_2015/post-175212-0-41843400-1434224109.png ,dacă nu corespunde  întrutotul modelul e altă poveste (se poate evenual reface modelul EIMAC-100TH ,nu sunt în măsură să cataloghez modelul) .

Din partea mea stimă şi respect pentru Lăzăroiu(pentru cunoştinţele şi pregătirea dumnealui în domeniu) .Lăzăroiu întotdeauna lămureşte situaţia simulând .
 Şi eu uneori devin "răutăcios"(poate spun mai mult/puţin decât trebuie).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

....................................................... Chiar si daca folositi alte surse de informatii precum JAVA, daca acele informatii sunt la fel de lacunare in acea zona a graficului atunci sunt la fel de imprecise...

................................................................................................

Va rog sa nu-mi mai spuneti mie ce constructii sau simulari sa fac pentru ca asta eu stabilesc.

JAVA nu este o sursa de informatie,este un program pentru aproximarea modelelor necesare intr-o simulare,asadar continuati sa studiati cu mai multa sarguinta.Deocamdata nu cred ca discutiile pe aceasta tema isi vor mai avea rostul atata timp cat nu veti veni cu contrargumente solide si la obiect,adica,in specta sa veniti asa cum v-am sugerat,cu niste modele care sa se probeze cu realitate d-voastra.

Eu nu va spun si nu v-am spus niciodata ce sa faceti,nici nu mi-as permite asa ceva,doar v-am sugerat asa,in spiritul faiplay-ului de care tot faceti vorbire.

@valderama:

tocmai asta tot am sustinut eu si cred/sper ca intr-o discutie contrargumentele trebuiesc sa fie de aceeasi maniera,adica: daca eu am expus un model mai mult sau mai putin precis,ar trebui ca interlocutorul din aceasta disputa tehnica sa vina cu alt model,atunci chiar ar fi ceva fairpay.

Bineinteles ca daca am fost acuzat ca "nu stiu ce vorbesc",a trebuit sa raspund ca "nu esti pregatit",altfel daca se ramanea la discutii ABSOLUT la obiect dar cu argumente de acelasi fel (un alt model,sau o alta simulare),cred ca totul ar fi fost cu adevarat fairplay.

As vrea sa se faca trimitere acolo unde eu am afirmat ca numai eu am dreptate; am afirmat doar ca se poate construi dupa un astfel de grafic,un model foarte precis,ATAT,nu?

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Domnilor, ca sa functioneze 100TH in A2 grila trebuie bias_ata la o tensiune pozitiva fata de katod, altfel dispare curentul de grila si intra in A1. Studiati schemele lui Michimori si o sa realizati ca 100TH are pe grila o tensiune  de bias de +40V, nu intra deloc in A1. Referitor la driverul propus de dl.Lazaroiu ,nu am timp acum fiind la munca,pot sa spun ca nu va conduce in A2 lampa asta niciodata. Singura varianta stabila e rollover_ul interstage creat de Mr. Nobu Shishido. CF+CCS sau gyrator merg dar nu 100% fiind vorba de curenti mari de grila si implicit puterea debitata de driver trebuie situata undeva la vreo 25W si o impendanta interna de iesire sub 100 Ohmi. 300B si un interstage e solutia optima pt un driver bun , restul e doar ''poezie'' vorba cuiva drag mie.

Link spre comentariu

...continuati sa studiati cu mai multa sarguinta.Deocamdata nu cred ca discutiile pe aceasta tema isi vor mai avea rostul atata timp cat nu veti veni cu contrargumente solide si la obiect,adica,in specta sa veniti asa cum v-am sugerat,cu niste modele care sa se probeze cu realitate d-voastra.

Eu nu va spun si nu v-am spus niciodata ce sa faceti,nici nu mi-as permite asa ceva,doar v-am sugerat asa,in spiritul faiplay-ului de care tot faceti vorbire.

Ce o mai dati pe dupa cires ? E gresita schema sau nu? E necesara modificare lui valderama pentru a functiona schema sau nu ? http://es.tinypic.com/view.php?pic=r8d0f7&s=8#.VX2EblIw9lt

De unde reies acele distorsiuni si acea putere ? Dupa o schema gresita facuta cu un model "exceptional" ? De ce nu recunoasteti ca ati gresit ? Toti gresim dar ar trebui sa mai si recunoastem.

Am impresia ca pierd vremea, stiti una si buna. Incepeti sa insirati tot felul de programe ca sa faca impresie. Nu cred ca veti recunoaste nimic.Oricine nu va aplauda e un nepriceput pentru dvs.

Si nu, daca nu aveti un model insuficient de bun atunci nu trebuie obligatoriu sa vina cineva cu un model mai bun.

Daca nu exista model atunci nu trebuie sa fie facuta simularea. Iar daca modelul e prost atunci trebuie recunoscute limitele acelei simulari.

Mai rea situatie nu este decit inducerea in eroare cu simulari avind modele imprecise ca sa nu spun false.

Ma opresc aici. Cine nu a vrut sa inteleaga atunci nu va intelege oricit as mai continua.

Editat de adigh
Link spre comentariu

Domnilor, ca sa functioneze 100TH in A2 grila trebuie bias_ata la o tensiune pozitiva fata de katod, altfel dispare curentul de grila si intra in A1. Studiati schemele lui Michimori si o sa realizati ca 100TH are pe grila o tensiune  de bias de +40V, nu intra deloc in A1. Referitor la driverul propus de dl.Lazaroiu ,nu am timp acum fiind la munca,pot sa spun ca nu va conduce in A2 lampa asta niciodata. Singura varianta stabila e rollover_ul interstage creat de Mr. Nobu Shishido. CF+CCS sau gyrator merg dar nu 100% fiind vorba de curenti mari de grila si implicit puterea debitata de driver trebuie situata undeva la vreo 25W si o impendanta interna de iesire sub 100 Ohmi. 300B si un interstage e solutia optima pt un driver bun , restul e doar ''poezie'' vorba cuiva drag mie.

Sau un MuFalower sau chiar un SRPP cu doua 6C41C (EC360)_____________________________________________________________

@adigh: da domnule am gresit,uite asa ca sa dormi d-ta linistit !

...nu e vorba de aplauze,cine este un nepriceput sau frustrat asa va ramane fie ca va aplauda sau nu.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Pentru cultura generală A2 nu implică un regim dinamic gc permanent pozitiv în raport cu catodul.

În simularea dată de Lăzăroiu primi 600mW sunt în A1 după 600mW ne aflăm în A2, întrebări simple:

1.cum catalogam aplificatorul ca funcţionând în A2 sau A1 ?2.poate conduce mosfetul dat(STW11NM80 cfg repetor pe sursă) gc-100TH în A2 ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Fara curent de grila nu mai e A2 ci A1, iar curentul de grila apare doar cand grila e la potential pozitiv fata de katod.

zău domne ?!(aşa ştii mata) ,uite presupun gc-tub final  în repaos 0V(în raport cu catodul ,Ua 1200V  100TH tub final) în ce clasă lucrează etajul final ?! A1 sau A2.(cum lucrează bree etajul final pentru o semialternanţă din atac în A1 şi pentru cealaltă în A2 sau cum juma-juma?! A2-1/2).

Ia să vedem noi răspuns.

apropo cu mosfetul ăla din atac(STW11NM80 cfg. repetor) http://www.elforum.info/uploads/monthly_06_2015/post-175212-0-41843400-1434224109.png cum a rămas a fi blocat sau cum ?!(-100V pe gc-100TH :rade: ) nu mai ştii să răspunzi ?! ,ignori prostia spusă/scrisă ?!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Mai astept doua, trei editari apoi raspund. Domnul Valderama, credeti ca Michimori degeaba a axat grila pe +40V  ??? Pe de alta parte se vede clar dupa randament in ce clasa functioneaza, la o Pda=100W cand  se obtin 25W e clar ca e A1. A2 implica 50W cu un driver bun si nu surogaturi facute la repezeala. 

Link spre comentariu

Fratele mai mare a tubului 100TH ar fi 450TH si se spune ca amplificatorul  echipat cu acest tub este cel mai puternic SE, doua monoblocuri cintarind 80Kg costa 55.0Posted Image00$

Link spre comentariu
Vizitator M.D.Panaitescu

Comic sunteti dvs nu eu. Era vorba de precizia modelului facut cu acel grafic "complet". Chiar si daca folositi alte surse de informatii precum JAVA, daca acele informatii sunt la fel de lacunare in acea zona a graficului atunci sunt la fel de imprecise. Nu vad ce nu intelegeti. Nu rastalmaciti ceea ce am spus. Puteti sa-i luati de prosti pe multi, multi o si merita ca daca trageti un fis incep sa aplaude, dar nu puteti sa-i prostiti pe toti.

Citat: Ceva,ceva aveti cunostinte,dar nu suficiente

Bine ca aveti dvs cunostinte destule. Ar fi fost bine daca ati fi avut si destul fairplay sa recunoasteti atunci cind gresiti.

Va rog sa nu-mi mai spuneti mie ce constructii sau simulari sa fac pentru ca asta eu stabilesc.

PS: sper sa nu va mai puneti ciracii sa ma injure, cum s-a intimplat de multe ori in trecut.

LE: Corecta observatia lui valderama. Schema fara modificarea lui, e nefunctionala. Nu se obtine biasul dorit.

http://oi57.tinypic.com/sl5jio.jpg

http://es.tinypic.com/view.php?pic=r8d0f7&s=8#.VX1741Iw9ls

Cum poti sa fi atat de cabotin,habotinic si mai ales nesimtit sa postezi asa ceva pe acest forum pe care tu nu ai facut nimic constructiv ?

Cata nesimtire mai putem accepta din partea ta,acest nesimtit hispano-roman lipsit de scrupule?

Eu nu il aplaud pe lazaroiu,mai mult decat atat l-am atacat ori de cate ori am avut prilejul sa il prind la zid dar tru intreci orice masura de educatie.

Nu vei ajunge ma nivelului lui sau al lui valderama,der_doktor,popa marius,dvb,sebi NICIODATA in veci vecilor cu acest caracter atat de jegos.

Poate sa-mi interzica moderatori sa mai intru pe acest forum am 100 de conturi si tot voi interveni luand atitudine la aparitia acestor cabotini fara educatie.

Stai omule acolo la capsunile tale si lasa oameni care au de spus ceva sa spuna,gresit sau nu dar nu tu ai inaltimea profesionala sa dai verdicte.

te pup pe portofel.

Link spre comentariu

Fratele mai mare a tubului 100TH ar fi 450TH si se spune ca amplificatorul  echipat cu acest tub este cel mai puternic SE, doua monoblocuri cintarind 80Kg costa 55.000$

Foarte frumos ce putem vedea in aceasta poza!

Se pare ca pe sasiu sunt doar doua trafuri (iesire si alimentare),cel de cuplaj nu il vad iar etajele de intrare (atac) par a fi facute cu 6N1P si 6N30P ,nu?...aveti cumva si schema ??

Aceste tuburi pentru circuitul de intare si atac care  se vad pe schema (banuiesc a fi cele de mai sus!),par a fi capabile sa atace acest mic monstru de 100TH fara probleme ,probabil in clasa A pur.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Eu cred ca ati atins niste limite care nu va fac cinste! Eu m-am pus in pielea mai multora de pe aici si constat ca nu-mi place de reactiile nimanui. Indiferent cum suntem pregataiti, trebuie sa dam dovada de o minima educatie si sa nu facem atacuri la persoana. Eu daca constat ca unu' sau altul nu-mi pricepe ideea, ma rog demonstratia, nu-l fac intr-un fel sau altul, chiar si atunci cand ma scoate din sarite. Va aduceti aminte cum ma lua Valderama, Depanatoru, etc. cand am aparut si eu pe forum? Credeti ca cineva a facut apel la bun simt? Nimeni! Nici Lazaroiu, nici Blue, nci Misa, etc., nimeni frate!

M-am pus si-n pielea lui Adigh, care chiar m-a inebunit cu sustinerea unor aberatii insuportabile uneori si cred ca, n-as fi suportat atatea injurii cate a primit aici. Daca nu va place cum gandeste, lasati-l in pace, asa cum si eu vreau daca as sustine niste aberatii. Ce satisfactie poate fi aceea, cand il faci prost si-l trimiti la carti, cat si alte injurii de-a dreptul grosolane, dar grosolane rau de tot. Misa, nu fi partizan, da-le la toti dupa participatie, asa ar trebui sa fie un moderator, ca un judecator!

Se spune adesea ca suntem supusi legii actiunii si reactiunii (dai cu pumnul in perete si peretele da in pumnul tau cu o forta egala); da, poate fi adevarat pentru unu' cu gandire mecanicista (ca sa nu-i zic simplista), dar noi suntem oameni si la multi ani dupa aparitia crestinismului, care ca ne place sau nu, este la baza societatii moderne.

Si mie-mi place sa simulez! Am cautat sa-mi dau seama de ce nu sunt lucrurile suficient de obiective, pentru ca eu pe langa simulare imi place sa mai si verific practic. Acum simulez numai ceea ce construiesc, altfel n-are rost sa-mi omor timpul, as zice steril. Pentru ce? Sa dovedesc cuiva nu stiu ce? Pai domnule, daca nu vrei sa pricepi un lucru, pune si dumneata mana si simuleaza sa pricepi ce se intampla, ca daca ai minime cunostinte de circuite si putina matematica, nu-i mare filosofie! Cu ocazia asta poti chiar sa intelegi cum functioneaza circuitul in detaliu.

Cand am intalnit LTspice-ul, am zis ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap. Dupa ce m-am caznit cu Spice-uri sparte si pe masini slabe (286, 386, 486..) mi-am dat seama ca intradevar am gasit ceea ce-mi place. Multumesc a nu stiu cata oara lui Mike Engelhardt ca a creat o asa minunatie de Spice, cu care am avut norocul sa ma intalnesc si sa discut cu el la un seminar in Timisoara in luna mai, acest an. Desi stiam cum merg lucrurile, a fost o adevarat incantare sa-l ascult pe autor, demonstrand practic cum se foloseste eficient. Printre altele a aratat cu ce e mai corect fata de alte spice-uri, cumparabile cu bani grei. Cine nu vrea sa-l utilizeze face o mare greseala, pentru ca e o unealta la fel de revolutionara asa cum a fost calculatorul de buzunar care ne-a scutit sa mai folosim rigle de calcul (grosolane rau, dar ingenioase) si abacuri sau chiar simpla folosire a creionului.

Asta nu inseamna ca LTspice rezolva totul! Astfel, modelul unei lampi (mai ales al pentodei) nu va fi 100% acurat pentru ca ecuatiile lampilor care modeleaza se straduiesc sa aproximeze functionarea. Dar practic exista diferente. Depistarea coeficientilor cu programelul Java nu rezolva problema 100% tocmai din aceasta cauza! Cat ai trage de coeficienti, ba se potrivesc undeva f. bine, dar in alta parte nu pe graficul cu pricina. E dificil sa gasesti un compromis, dar pana la urma insasi lampile ne arata cat de diverse sunt. Asa ca, de unde atata alergatura pentru nu stiu ce THD sau FFT, daca noi nu avem certitudinea realitatii? De aici discutii interminabile, de genul, "sa vina Lazaroiu sa ne simuleze, sa vedem armonica a II-a, sau a III-a, etc". De ce nu si a sapatea (era interesanta pentru motoristi de asincroane)?

Cel mai corect, dupa ce ai simulat, fa dom'le un montaj practic si masoara! Daca ai obtinut 0.1% THD in simulare, masoara-l, nu te baza pe el pentru ca o sa ai surprize. Dor masuratoarea facuta cu scule calumea, ca sa fii linistit, poate sa-ti reveleze ceva. Altfel, eu cred ca poti sa-ti dai seama si cu raspunsul la un semnal dreptunghiular, sau alte teste ingenioase http://diyaudioprojects.com/Solid/Jean-Hiraga-Class-A-Amplifier/, unde se observa cum reactioneaza amplificatorul la clipping. In exemplul dat se indica simetria clippingului, dar eu as adauga si cum este taietura clippingului. De ex., si ca aici http://www.elforum.info/uploads/monthly_12_2013/post-17079-139829724353.jpg .

Si inca o idee de sfat: daca cineva sau mai multi au observat ca ai o problema in abordare unei probleme, las-o pe maine si studiaz-o calumea si daca ai argumente, vino cu ele si incheie conflictul amiabil.

PS: Nu uitati, "Scripta manent!", asa ca proba e valabila si nu te mai speli pe cap! Esti furios, un uita ca scrii si esti in public, chiar daca ai in fata un monitor si o tastatura. Lumea va zice lucruri pe care, poate, nu le meriti!

Editat de sebi_c
Link spre comentariu

NAT Magma cu 450TH nu lucreaza in A2, pacat de lampa aia frumoasa ca e asociata cu piticele alea rusesti.

In legatura cu driverul pentru 100TH o sa incerc o varianta de parafeed_interstage pt a elimina problemele de saturatie si a mentine un raspuns bun in frecventa.

Posted Image

Variantele de driver cu siliciu,  chiar daca costa mai putin decat un interstage bun , nu pot conduce bine lampa asta in A2. In plus,un hibrid nu prezinta acelasi interes ca un full_valve.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări