hpavictor Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 Nu fiți prea răi , probabil că " cineva " binevoitor i-a suflat greșit ... dar cu siguranță @der doktor este bine intenționat și interesat de acest proiect ! Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 graficul pentru tubul 100TH este cel mai complet grafic intalnit pana acum cu ajutorul caruia se poate "construi" un model Spice cu cea mai mare acuratete Totusi acel grafic complet nu ne foloseste prea mult. Zona de interes e plasata pe vreo 5% din suprafata graficului, cu indulgenta. Putem extrage de pe acel grafic doar citeva puncte din care sa construim un model Spice. Mult prea putine. Nu exista destule informatii pentru a fi construit un model "de mare acuratete". Inevitabil o simulare bazata pe un asemenea model nu poate oferi precizie in predictia distorsiunilor. Un model este, dar in nici-un caz de mare acuratete. Poate doar der_doktor sau Popa Marius ne pot oferi mai multe detalii. E de presupus ca au scos manual mai multe date ale tubului din acea zona de functionare. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) Totusi acel grafic complet nu ne foloseste prea mult. Zona de interes e plasata pe vreo 5% din suprafata graficului, cu indulgenta. Putem extrage de pe acel grafic doar citeva puncte din care sa construim un model Spice. Mult prea putine. Nu exista destule informatii pentru a fi construit un model "de mare acuratete". Inevitabil o simulare bazata pe un asemenea model nu poate oferi precizie in predictia distorsiunilor. Un model este, dar in nici-un caz de mare acuratete. Poate doar der_doktor sau Popa Marius ne pot oferi mai multe detalii. E de presupus ca au scos manual mai multe date ale tubului din acea zona de functionare. Un model nu se face pe o zona de interes ci pe intreaga "arie" a graficului prezentat de producator,dar asta-i problema mea atata tip cand nu vine nimeni cu un model personal sau,ma rog,o alta propunere de model.Pe graficul prezentat se poate construi un model extrem de precis,dar numai cine stie foarte bine cum se procedeaza imi va da dreptate,multi vad ,putin cunosc! Un model Spice "construit" dupa date practice si nu dupa graficul oferit de catalog,va fi valabil numai pentru tubul respectiv scos din sertarul fiecaruia,parerea mea. Acest grafic este singurul grafic dupa care se poate realiza un model Spice de mare acuratete,stiu ce spun si pentru a ma contrazice va rog sa veniti dv. sau altcineva cu un model verificabil pe graficul prezentat.Nu ma intereseaza datele practice obtinute pe tipuri de tuburi ce le avem prin sertare,astea sunt cazuri absolut particulare,cu toate ca sunt foarte sigur ca si dupa datele obtinute practic de dl.Popa Marius,tubul fiind nou,datele se vor suprapune pe cele din grafic. Editat Iunie 14, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 Se pare ca pentru acest tub pozitionarea in clasa A2 este cea data de Michimori adica tensiunea pe grila in jur de 30v si un optim de 3,5-4 K la o tensiune anodica de apoximativ 600-700v Simularea d-lui Lazaroiu este conditionata de tensiunea anodica de 800v unde eu nu pot certifica biasul tubului gasit la 80ma dar foarte veridic dupa parerea mea, din pacate nu dispun de o sursa variabila de Ua peste 700v insa si functionarea in clasa A1 este de luat in seama asa ca voi rezolva o sursa de alimentare pina la 1000v, oricum daca se urmareste o curba de randament clasa A2 este cea mai buna alternativa insa driverul se complica inevitabil. Pina la urma FET-ul este o alternativa la pozitionarea in clasa de functionare insa pentru A2 este nevoie de o putere destul de mare , der_doktor a aratat clar acest lucru, repetorul va trebui sa livreze minimum 10w clasa A Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) Dl.Lazaroiu, in schema dvs 100TH lucreaza in A1 cu intrare in A2, Cât în A1 300mW sau cat ? , restul în A2(până la 32W). Domnule amplificatorul(100TH)simulat de Lăzăroiu lucrează preponderent în A2 şi nesemnificativ în A1. ........................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Lăzăroiu arată domne(te rog) cât dezvoltă putere utilă în sarcină schema aia simulată în A1 ,să trezim domne din visare. Editat Iunie 14, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) Un model nu se face pe o zona de interes ci pe intreaga "arie" a graficului prezentat de producator.....Pe graficul prezentat se poate construi un model extrem de precis,dar numai cine stie foarte bine cum se procedeaza imi va da dreptate,multi vad ,putin cunosc! Nu conteaza cit de precis e modelul pe intreaga arie daca-i lipsesc informatiile pe zona de interes. Pe zona de interes modelul va fi slab. Priviti cele doua arii de pe grafic, cea incercuita cu rosu si cea incecuita cu albastru, sau in alte zone, pe intreaga arie a graficului prezentat de producator, dupa cum spuneti. Ma intreb cum va veti da seama de zona incercuita cu rosu privind la zona incercuita cu albastru, sau in alte zone. Unicele puncte pe care le putem lua in considerare de pe grafic sunt cele unde curbele graficului se intersecteaza cu dreapta de sarcina. Atit. Avem doua puncte iar daca prelungim un pic mai mult dreapta de sarcina avem 3 puncte. Chiar si daca luam in considerare si curbele curentului de grila suntem cam in aceeasi situatie. Orice alt punct e bagat din burta. Poate cu ceva experienta se poate ajusta cit de cit, dar e adus din condei, nu putem vorbi de un grafic "extrem de precis" in acea zona. Daca nimeni dintre noi nu are un model mai precis asta nu inseamna ca modelul dvs e "extrem de precis". Vreau sa cred ca v-ati exprimat gresit. Trebuie sa avem din zona de interes mai multe informatii altfel modelul nu va fi precis. Informatiile totale nu ne intereseaza daca din zona de interes lipsesc. Editat Iunie 14, 2015 de adigh Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) Domule,draga! cu tot respoectul,dar se pare ce dv. nu stiti ce spuneti,zau asa!...ati construit vreodata un model de trub electronic dupa un grafic prezentat de producator??... Sunteti chair comic,unde vedeti dv. ca am realizat acest model in doar 2...3 puncte.Una dintre modalitatile de a genera modele Spice este cu ajutorul programului JAVA,prin suprapunere dupa care coeficienti Spice sunt calculati automat si raportati intr-o baza de date.Cu aceste rezultate aplicate in formulele Koren (ecuatiile de transfer) sau altele in PSpice,sau LTSpice se pot face simulari si/sau proiectari asistate.Alegerea PSF-urilor tine numai de gandirea proiectantului. Cele 3 puncte de pe grafic sunt alese intamplator pentru un PSF anume ce l-am aplicat in schema simulata,ce-i atat de greu de inteles ???? La interventiile dv. viitoare va rog sa veniti cu mai multe cunostinte in simulari Spice,sau in deplina cunostinta de cauza,altfel tot ce spuneti poate fi luat de bun si ar fi pacat ! Eu nu voi pune modelul pentru acest tub,pentru ca-i dreptul meu sa aleg asta,dar repet: invatati mai multe in ceea ce priveste tehnica simulari,veniti cu realizari proprii in acest domeniu si apoi ne vom "bate" cu argumente temeinice.Ceva,ceva aveti cunostinte,dar nu suficiente pentru a face o dizertatie de genul celei de mai sus,mai studiati si apoi mai stam de vorba,pana atunci nu va voi mai raspunde,imi cer scuze,dar nu vorbim aceeasi limba. Mai jos in poza aveti o suprapunere JAVA pe intreaga arie a graficului dat de producator in care eu am mare incredere. REPET: MODELUL UNUI TUB ELECTRONIC SE FACE PE INTREAGA ARIE A GRAFICULUI DIN FOILE DE CATALOG,SAU CELE GENERATE DE UN uTRACER,NU PENTRU O ANUME ZONA DE INTERES ! @valderama: aveti mai jos in imagine ce mi-ati cerut,asta daca aveti incredere in model respectiv simulare.Cred ca ar fi oportun sa se defineasca inca odata clasele de functionare pentru un SE,poate chiar cu ceva reprezentari grafice. P.S eu am ales Ra=6K/Ua=800V si Ia=~90mA tocmai pentru o "zona de interes" cat mai liniara,daca ne mutam la Ua<700V deja se complica lucrurile pentru acest proiect,parerea mea.Acest tub,tot parerea mea este,cred ca s-ar simti foarte bine cam pe la Ua=1250V si mergand pana la 75%...80% din Pda.La Ua<700V cel mai bine s-ar comporta 2XOT100 (8005),si cu o investitie substantial redusa,asa-i d-le Popa Marius ? Cand am ales acel PSF nu am inventat nimic,doar m-am inspirat parca tot de la ceva japonez,eu nu sunt atat de inteligent sau destept ca sa mai inventez ceva in acest domeniu,invat si eu cat pot si impartasesc din experienta mea,buna sau rea asta este... Editat Iunie 14, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 De mult nu au mai fost contre absurde ... Ultimul ( Corneluș ) a zburat de pe Elforum pentru lipsa de diplomatie in exprimare .Credeam ca gata , nu mai exista useri care să fie îndărătnici pur-sânge ... Funcționarea unei lămpi se poate descrie prin metoda grafică , sau prin metoda unei funcții de transfer . OK , dacă considerăm ca graficul nu este precis , nu același lucru se poate afirma despre o funcție de transfer , transpusa in limbajul simulatorului ( SPICE ) ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) Dacă chiar vrem să discutăm/dialogăm/lămurim... trebuie ţinut cont de prezentarea din pdf EIMAC 100TH CONSTANT CURRENT CARACTERISCTIC http://oi57.tinypic.com/sl5jio.jpg http://oi62.tinypic.com/r8d0f7.jpg Editat Iunie 14, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) Sunteti chair comic,unde vedeti dv. ca am realizat acest model in doar 2...3 puncte.Una dintre modalitatile de a genera modele Spice este cu ajutorul programului JAVA,prin suprapunere dupa care coeficienti Spice sunt calculati automat si raportati intr-o baza de date.Cu aceste rezultate aplicate in formulele Koren (ecuatiile de transfer) sau altele in PSpice,sau LTSpice se pot face simulari si/sau proiectari asistate.Alegerea PSF-urilor tine numai de gandirea proiectantului. Cele 3 puncte de pe grafic sunt alese intamplator pentru un PSF anume ce l-am aplicat in schema simulata,ce-i atat de greu de inteles ???? La interventiile dv. viitoare va rog sa veniti cu mai multe cunostinte in simulari Spice,sau in deplina cunostinta de cauza,altfel tot ce spuneti poate fi luat de bun si ar fi pacat ! Eu nu voi pune modelul pentru acest tub,pentru ca-i dreptul meu sa aleg asta,dar repet: invatati mai multe in ceea ce priveste tehnica simulari,veniti cu realizari proprii in acest domeniu si apoi ne vom "bate" cu argumente temeinice.Ceva,ceva aveti cunostinte,dar nu suficiente pentru a face o dizertatie de genul celei de mai sus,mai studiati si apoi mai stam de vorba,pana atunci nu va voi mai raspunde,imi cer scuze,dar nu vorbim aceeasi limba. Mai jos in poza aveti o suprapunere JAVA pe intreaga arie a graficului dat de producator in care eu am mare incredere. REPET: MODELUL UNUI TUB ELECTRONIC SE FACE PE INTREAGA ARIE A GRAFICULUI DIN FOILE DE CATALOG,SAU CELE GENERATE DE UN uTRACER,NU PENTRU O ANUME ZONA DE INTERES ! Comic sunteti dvs nu eu. Era vorba de precizia modelului facut cu acel grafic "complet". Chiar si daca folositi alte surse de informatii precum JAVA, daca acele informatii sunt la fel de lacunare in acea zona a graficului atunci sunt la fel de imprecise. Nu vad ce nu intelegeti. Nu rastalmaciti ceea ce am spus. Puteti sa-i luati de prosti pe multi, multi o si merita ca daca trageti un fis incep sa aplaude, dar nu puteti sa-i prostiti pe toti. Citat: Ceva,ceva aveti cunostinte,dar nu suficiente Bine ca aveti dvs cunostinte destule. Ar fi fost bine daca ati fi avut si destul fairplay sa recunoasteti atunci cind gresiti. Va rog sa nu-mi mai spuneti mie ce constructii sau simulari sa fac pentru ca asta eu stabilesc. PS: sper sa nu va mai puneti ciracii sa ma injure, cum s-a intimplat de multe ori in trecut. LE: Corecta observatia lui valderama. Schema fara modificarea lui, e nefunctionala. Nu se obtine biasul dorit. http://oi57.tinypic.com/sl5jio.jpg http://es.tinypic.com/view.php?pic=r8d0f7&s=8#.VX1741Iw9ls Editat Iunie 14, 2015 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) o simulare relativă în paint pentru 25W putere utilă(în sarcină la anod). http://oi62.tinypic.com/vo4qoz.jpg atacul gc-EIMAC-100TH se poate da aprox. simetric(vârful de curent gc aproximat 45mA/25W). Editat Iunie 14, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 Adigh... Te rog discuta civilizat. Link spre comentariu
Vizitator avram stefan Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 Comic sunteti dvs nu eu. Ar fi fost bine daca ati fi avut si destul fairplay sa recunoasteti atunci cind gresiti. Va rog sa nu-mi mai spuneti mie ce constructii sau simulari sa fac pentru ca asta eu stabilesc. PS: sper sa nu va mai puneti ciracii sa ma injure, cum s-a intimplat de multe ori in trecut. Draga domnule Adigh Aveti un raport de la mine, pentru atac la persoana! Duminica placuta! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) uTracer-ul a fost un mare pas inainte pe forumul nostru. Daca in trecut erau blamate modelele Spice facute dupa graficele producatorului, acum cele obtinute cu uTracer-ul cred ca nu mai pot fi contestate. Pentru 100TH se folosesc deocamdata graficele producatorului dar nu inseamna ca simularile nu reflecta realitatea intr-un procent aproape de 100%. Si FFT-urile s-au vazut ca nu sunt rupte de realitate. Ce conteaza este ca fie in Spice fie in Paint se prezinta solutii care apoi pot fi transpuse in practica daca se doreste (vezi atac asimetric sau aproape simetric). Editat Iunie 14, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) Adigh... Te rog discuta civilizat. Asta si vreau misa dar nu eu am inceput ci LMOlimpiu, printre altele ma acuza ca nu sunt suficient de pregatit sa discut cu el. E normal ca atunci cind esti atacat sa raspunzi cu acelasi ton. Sper ca spusele lui LMOlimpiu vor fi considerate la fel de necivilizate ca ale mele. Intre timp s-a dovedit, mai exact valderama a dovedit, ca am avut dreptate sa ma indoiesc de precizia acestui model de tub. Schema asa cum e ea facuta initial e nefunctionala pentru ca are in grila vreo -3V in loc de +17V, sau cam pe acolo. Nu vad cum a rezultat din simulare acea putere si acele distorsiuni. Nu cred ca intr-o disputa tehnica totusi, trebuie sa fie atentionat cel care are dreptate. Daca cineva fura iar altcineva striga hotul arunci nu cred ca cel de al doilea trebuie admonestat ca l-a jignit pe primul spunindu-i hot. E numai o comparatie cu spusele mele referitor la imprecizia modelelor din aceasta simulare. Sper sa nu ma reclame userul LMOlimpiu ca l-am facut hot. @avram stefan, Puteai sa nu ma anunti. Nu ma intereseaza ce ai facut. Ma intereseaza si conteaza doar obiectivitatea celor la care ai facut raportul. Si promovarea persoanei e la fel de urita ca si atacul la persoana. Nu trebuie sustinute persoanele ci ideile si solutiile tehnice. Cineva are dreptate, daca are, are nu pentru ca e "cineva", ci pentru ca a spus un adevar. Editat Iunie 14, 2015 de adigh Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum