adigh Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Tehnic vorbind ar ramane doar cautata o modalitate de a gasi PSF-ul optim pentru 100TH avand in vedere ca off-setul acestui operational este zero volti,nu stiu,trebuie studiat, . Offsetul operationalului e extrem de usor de modificat. Folosit ca amplificator inversor, nu facem decit sa aplicam o tensiune negativa pe intrarea inversoare prin rezistenta corespunzatoare iar iesirea se va deplasa la un potential pozitiv. Componenta continua se va mixa cu componenta alternativa. Editat Ianuarie 11, 2016 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) dragule infatuat/ îngâmfat/înfumurat nu te opreşte nimeni să prezinţi atacul dumneata(gc-100TH) pentru situaţia dată. Am precizat clar în pagină "se poate realiza şi o versiune mos-fet derivată din Hirokuni Michimori" de ce ţii musai să devii măgar ?! Valderama, intr-un post anterior am scris ca nu degeaba a ales Michimori 5998 pt CF+CCS. Daca studiezi foaia de catalog a acestei lampi o sa vezi ce transconductanta are si ce capacitati de intrare prezinta. Nici un mosfet, chiar si de la Ixys, nu o poate inlocui, ma rog, simula. Hai sa nu ne imbatam cu apa rece, nu tot ce zboara e de mancare. Variantele astea cu mos_uri le-am studiat in cei doi ani de cand ma invart in jurul lui 100TH si nu am fost multumit de niciuna. Cea mai buna solutie de atac in A2 a lampii asteia este ...un simplu transformator. Acest fapt a fost deja prezentat de Marius chiar aici pe forum, dovada o reprezinta nu numai puterea obtinuta ci si coeficientul de distorsiuni. L.E. http://www.bartola.co.uk/valves/2015/08/31/ccs-not-everything-that-glitters-is-gold-part-i/ pe romaneste..''nu tot ce straluceste este aur''... Editat Ianuarie 11, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Cam asa ar fi schema. Alimentarea +200V si respectiv -100V in aplicatia de fata. La un operational nu e nevoie ca tensiunea diferentiala sa fie egala ca valoare. @adrian_pic, Am cumparat adineauri un asemenea operational sa-l vad ce poate si pentru a-mi face un driver universal pentru testari. Am platit 37,5€ la actualul curs PayPal si cu siguranta nu voi plati nici-o vama pentru atita lucru. Editat Ianuarie 11, 2016 de adigh Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 @adrian_pic, Am cumparat adineauri un asemenea operational sa-l vad ce poate si pentru a-mi face un driver universal pentru testari. Am platit 37,5€ la actualul curs PayPal si cu siguranta nu voi plati nici-o vama pentru atita lucru. Daca va fi ok AO-ul cred ca este bine sa deschizi un topic separat (eu sunt si pentru sticky). Este foarte interesant pentru multa lume un asmenea driver universal pentru teste. Cu vama sa stii ca astept pana il primesti ca sa vad daca se percepe vama sau nu (la noi in Iasi ce vine prin posta romana se vamuieste, ce vine prin curierat rapid mai scapa de vama si TVA daca pachetul nu este mare). Link spre comentariu
adigh Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Niciodata nu mi s-a perceput vama pentru asa ceva. Un operational se poate face usor sa furnizeze si contradistorsiuni daca vrem asa ceva. Sunt un pic ocupat ca fac pregatiri sa plec miine intr-o vacanta in Romania dar o sa pun azi o mica schema de cum se pot obtine contradistorsiuni cu un operational. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Din ultima mea experienta cu vama se percepe TVA la orice se aduce din afara UE si are valoare mai mare de 10$. Daca este intracomunitar nu se percepe nicio taxa. Anul trecut am scapat de fiecare data dar saptamana trecuta m-au taxat cand am adus niste tuburi din USA .....20% TVA aplicat la valoarea tuburilor plus valoarea transportului. Evident ca m-am certat cu doamnele dragute de la vama dar mi-au dat sa citesc legea si asa este .... Nu este la subiect (imi cer scuze) dar cred ca este bine de stiut pentru cine cumpara componente de pe ebay. Link spre comentariu
itube Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Hmm, valoarea este de 40 euro/dolari si nu 10, poate ai citit alta lege. Daca in colet aveai factura mai mare de 40usd, atunci ti se pune tva doar la ce depaseste 40usd iar pentru anumite produse se aplica taxe vamale 10% plus tva. Daca nu aveai factura, atunci puteai inventa ceva. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Tubul 5998A utilizat de H.Michimori in etajul de atac pentru 100TH este un tub proiectat pentru regulatoare serie in stabilizatoarele de HT din sursele de alimentare,asadar nu vad de ce nu se pot utiliza cu succes si alte tuburi din aceeasi categorie gen : 6080,6N5S,6AS7,6N13S. Eu avand un model real de tub pentru 6N13S am incercat teoretic o schema similara cu cea a lui H.Michimori si gasind un PSF optim pentru acest tub,pastrand in CCS acelasi tub 6C19P,am obtinut urmatoarele rezultate pe care le puteti vedea in pozele de mai jos. Avand in vedere ca tubul 5998A are factorul de amplificare si panta dubla fata de tubul 6N13S,ramane ca singur impediment sensibilitatea la intrare care este usor diferita in sensul ca pentru a obtine la iesire o tensiune de 82Veff cu tubul 5998A ii trebuie la intrare 102Veff iar in cazul utilizari tubului 6N13S pentru a obtine aceeasi tensiune de 82Veff ii trebuie la intrare 125Veff,chestie care se va "regla" din etajele de intrare,am spus "impediment" dar pana la urma nu cred ca este asa.Capabilitatea de curent pentru ambele tuburi este aceeasi. Daca as fi avut caracterisitcile reale pentru un tub 100TH as fi incercat schema in totalitate,dar asa nu m-am bazat decat pe "dioda" G1-catod a acestui tub rezultata din datele de catalog. Sper sa fie un ajutor pentru doritori acestui proiect. P.S este remarcabil THD-ul acestui etaj de atac. Editat Ianuarie 11, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Tubul 5998A utilizat de H.Michimori in etajul de atac pentru 100TH este un tub proiectat pentru regulatoare serie in stabilizatoarele de HT din sursele de alimentare,asadar nu vad de ce nu se pot utiliza cu succes si alte tuburi din aceeasi categorie gen : 6080,6N5S,6AS7,6N13S. Simulare dumneavoastra arata ca se poate aceste lucru (pe diyaudio parca unii doar au spus ca se poate dar nu am vazut si ceva simulari sau rezultate practice). 5998A are un factor de amplificare mai mare (5x) decat 6N13S (2-2,5x) si parca curentul maxim admis era un pic mai mare (140mA) dar in cazul de fata eu cred ca se poate utiliza. Daca aveti timp puteti face un FFT si la FET INTERSTAGE-ul propus de valderama? ( eu nu ma pricep sa pun "sarcina" la acel interstage realizat cu FET-uri). P.S. Puteti pune aici modelul real spice pentru 6N13S? (sau daca l-ati pus in alt topic as dori un link). Multumesc! Editat Ianuarie 11, 2016 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Sint convins d-le Olimpiu ca acest driver cu 6N13S si 6C19P conduce tubul final pina la 30w insa tubul 100TH poate scoate 42-45w si in acest caz etajul driver ar trebui redimensionat cu ceva de genul 6C19P si E130L ce parerea aveti ? De fapt la acest driver nu conteaza factorul de amplificare a tubului de comanda fiindca acesta este oricum un etaj repetor insa panta tubului poate fi importanta si bineinteles liniaritatea lui Editat Ianuarie 11, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Sint convins d-le Olimpiu ca acest driver cu 6N13S si 6C19P conduce tubul final pina la 30w insa tubul 100TH poate scoate 42-45w si in acest caz etajul driver ar trebui redimensionat cu ceva de genul 6C19P si E130L ce parerea aveti ? Am spus; daca as fi avut caracteristicile reale pentru tubul 100TH as fi garantat un etaj de atac optim ,dar altfel nu pot decat intuitiv sa incerc ceva.Dv.aveti marele avantaj ca detineti acest tub si va puteti juca cu el la modul cel mai real posibil.Sigur ca transconductanta tubului este foarte importanta din acest motiv si H.Michimori a utilizat doua triode 5998A in paralel ce au 15mA/V fiecare,asta inseamna o trioda echivalenta cu S=30mA/V (!!!). E130L este un tub cu panta foarte mare,27mA/V daca nu ma insel deci se poate gandi un etaj de atac foarte bun pentru grila lui 100TH,dar daca nu stiu prea multe despre 100TH...nu pot merge mai departe. @adrian_pic : aveti modelul pentru 6N13S : ************************************************************************ @LMO uTracer V 3.0.1 @JAVA generate model Spice.SUBCKT 6N13S 1 2 3 ; P G C;+ PARAMS: MU=2.35 EX=1.247 KG1=637.1 KP=12.4 KVB=300 RGI=1000 VCT=0.00+ CCG=8P CGP=11P CCP=3.2P ; ADD .5PF TO ADJACENT PINS; .5 TO OTHERS.E1 7 0 VALUE=+{V(1,3)/KP*LOG(1+EXP(KP*(1/MU+V(2,3)/SQRT(KVB+V(1,3)*V(1,3)))))}RE1 7 0 1GG1 1 3 VALUE={(PWR(V(7),EX)+PWRS(V(7),EX))/KG1}RCP 1 3 1G ; TO AVOID FLOATING NODES IN MU-FOLLOWERC1 2 3 {CCG} ; CATHODE-GRID; WAS 1.6PC2 2 1 {CGP} ; GRID-PLATE; WAS 1.5PC3 1 3 {CCP} ; CATHODE-PLATE; WAS 0.5PD3 5 3 DX ; FOR GRID CURRENTR1 2 5 {RGI} ; FOR GRID CURRENT.MODEL DX D(IS=1N RS=1 CJO=10PF TT=1N).ENDS*********************************************************************** Daca doriti o analiza spectrala pentru etajul de atac <valderama> v-as ruga sa-mi trimteti schema in format asc.,ca sa nu mai fi nevoit sa o redesenez eu,eventual pe MP. multumesc! Editat Ianuarie 11, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) marius de doua ori am vazut aceasta cerinta formulata de LMOlimpiu Cred ca niste caracteristici reale obtinute de colegul @der_doktor pentru aceasta lampa ne-ar ajuta mai mult si mai bine pentru a gandi un etaj de atac optim,asa vorbim pur teoretic. Daca nu este ceva clasificat,il rog pe @der_doktor sa posteze caracteristicile reale pentru acest tub si va garantez ca se poate proiecta un etaj de atac optim si eficient pentru acest SE,deocamdata eu sunt sceptic. Multumesc! dar se pare ca nu se doreste o colaborare, sau der_doktor ce asteapta: driverul pe tava si el sa nu puna nimic la share? P.S. Scuze ca am postat in acelasi timp. Editat Ianuarie 11, 2016 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Am spus; daca as fi avut caracteristicile reale pentru tubul 100TH as fi garantat un etaj de atac optim ,dar altfel nu pot decat intuitiv sa incerc ceva.Dv.aveti marele avantaj ca detineti acest tub si va puteti juca cu el la modul cel mai real posibil. E130L este un tub cu panta foarte mare,27mA/V daca nu ma insel deci se poate gandi un etaj de atac foarte bun pentru grila lui 100TH,dar daca nu stiu prea multe despre 100TH...nu pot merge mai departe. Trebuie sa-mi fac timp si sa ridic citeva caracteristici, care ar fi numarul minim ce va poate ajuta sau cu ce rezolutie este posibila simularea? adrian_ pic nu are rost sa folosim tonuri mai stridente cind se discuta niste chestiuni tehnice contradictorii, der_doktor are prioritatile lui si de altfe datorita lui am deschis acest topic mai mult sau mai putin interesant de acea as prefera macar in acest topic sa pastram un ton mai calm si...relaxat Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Trebuie sa-mi fac timp si sa ridic citeva caracteristici, care ar fi numarul minim ce va poate ajuta sau cu ce rezolutie este posibila simularea? adrian_ pic nu are rost sa folosim tonuri mai stridente cind se discuta niste chestiuni tehnice contradictorii, der_doktor are prioritatile lui si de altfe datorita lui am deschis acest topic mai mult sau mai putin interesant de acea as prefera macar in acest topic sa pastram un ton mai calm si...relaxat ...macar trei pozitive si trei negative,restul se pot emula intrucat functia de transfer pentru trioda este o functie liniara. Multumesc! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Eu am insistat intrucat stiam de testerul colegului @der_doktor si banuiam ca se pot "ridica" mai usor si rapid caracteristicile de grila dar sincer sa fiu,mai multa incredere am in ce faceti dv. punct cu punct,insa sa nu fie interpretat gresit : am incredere si in aparate... Editat Ianuarie 11, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Aşa răspunde la 20Hz sinus cfg 100TH-SE(Hirokuni Michimori) cu un OT-bun în sarcină la ieşire. Editat Ianuarie 11, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum