Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE 100TH clasa A2 proiect comun

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator Martin de Heer

Poate fi o solutie buna, probabil o sursa de curent constant in locul rezistorului R5=1K/3w ajuta la transferul semnalului pe grila lui 100TH

It may be a good solution, perhaps a constant current source instead resistor R5 = 1K / 3w help the grid's signal transfer 100THYes.. That is a good option !Thanks...
Link spre comentariu

http://s27.postimg.org/s2w1s32g3/schema_100_TH.png

ce rol joacă/îndeplineşte R4=1KΩ/3W limitează curentul gc-100TH ?!(un lucru bun sau rău ?) datorita valori R4=1KΩ se poate polariza gc-100TH la +45V ?!(având în vedere igc-100TH).

uite presupun canalul IRF540 total deschis Rds=0Ω, la ce potenţial poate ajunge OUT (gc-100TH) ? +50V sau cât ? văd specificat Ub1 ca fiind +100V (având în vedere valorile R5 şi R4 1kΩ chiar dacă aberant nu ar exisata curent gc-100TH pentru Ugc=+45V ).

în opinia mea etajul de atac repetor(IRF540) este greşit conceput şi nu poate îndeplini sarcina vizată,  nu poate asigura  nici măcar static ăia +45V gc_100TH(datorită igc_100TH).

dacă greşesc vă rog să mă corectaţi(awakening).

PS consider această schemă ca fiind o idioţenie-pafaristă(valoarea R4=1KΩ total nepotrivită/gresită/aberantă).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Looks very simple, I think it's a good idea:

(schema este asta pentru cei ce nu au cont)

Posted Image

Schema asta e total aiurea, nu poate asigura nici tensiunea de atac si nici sustine curentul de grila al finalei.

Inlocuirea lui R5 cu un GCC nu aduce mari schimbari. Modificarea schemei lui Michimori prin inlocuirea lui 5998 cu un fet si un GCC nu cred ca e solutia optima pt a obtine un THD mai mic si o putere debitata pe sarcina mai mare decat a obtinut japonezul.Nu a fost aleasa intamplator 5998 pt CF+CCS.

Link spre comentariu
Am facut cateva modificari la schema in urma observatiilor pertinente si constructive ale lui valderama. Mai sunt inca erori?
(I made some changes to the scheme following pertinent observations made by Valderama. There are still errors?)

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Alimentarea 100V :
Posted Image
Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

nu strică ca etajul repetor în tensiune să conducă gc-100TH în regim dinamic şi la vârfuri de tensiune negativă (practic etajul repetor în tensiune necesită alimentare +_ în raport cu masă).

se poate realiza şi o versiune mos-fet derivată din Hirokuni MichimoriPosted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Da, la asa ceva m-am gindit si eu, de fapt acest driver l-am folosit prima data cind am inceput sa testez tubul 100TH insa amplificatorul de curent pe care-l aveam era facut cu doua IRF240 alimentat la +/- 20v si pentru axarea tensiunii tubului a trebuit sa dezechilibrez iesirea de  pe 0v insa insuficienta pentru cea ceruta de PSF tubului insa aceasta configuratie prezentate de Vali este una de tip Michimori cu FET-ri in loc de tuburi,da, ar putea fi aceasta cea mai buna solutie, neaparat am sa o verific, multumesc Vali

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

da, acum ajungi dinamic cu vârfuri negative în atac, desigur dacă discutăm de valori în schema dată contează rezistenta internă a sursei de semnal şi capacităţile mos-fet.aici acum discutăm mai mult principial ca atare putem ajusta sau nu anumite valori sau shema din atac(depinde de imaginaţie şi baza dobândită de fiecare în parte).

intenţia mea a fost să sugerez o modalitate de lucru adecvată/corespunzătoare situaţiei în discuţie atac gc-100TH(aceasta modalitate de atac gc-100TH exista dar cu alte componente active).

clar cu semiconductori se poate asigura dinamic vârfuri de curent foarte mari în atacul gc-100TH.

PS sarcina pe care o vede repetorul vostru/nostru este o diodă(gc-100TH pe post de anod), nu trebuie simulat cu element pur rezistiv ca sarcină.Această sacină(dioda) este profund variabilă în raport cu polaritaea aplicată şi potenţialul anodului.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

dragule infatuat/ îngâmfat/înfumurat nu te opreşte nimeni să prezinţi atacul dumneata(gc-100TH) pentru situaţia dată. Am precizat clar în pagină "se poate realiza şi o versiune mos-fet derivată din Hirokuni Michimori"

de ce ţii musai să devii măgar ?!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cred ca niste caracteristici reale obtinute de colegul @der_doktor pentru aceasta lampa ne-ar ajuta mai mult si mai bine pentru a gandi un etaj de atac optim,asa vorbim pur teoretic.

Daca nu este ceva clasificat,il rog pe @der_doktor sa posteze caracteristicile reale pentru acest tub si va garantez ca se poate proiecta un etaj de atac optim si eficient pentru acest SE,deocamdata eu sunt sceptic.

Multumesc!

Link spre comentariu

Daca se accepta sau doreste un hibrid atunci nu vad de ce in preamplificare sa existe tuburi.

Cea mai eleganta solutie ar fi un atac cu un operational de putere si inalta tensiune.

Sunt destule asemenea operationale. De exemplu APEX PA85: 450V alimentare, 200mA iesire, 1000V/uS slew-rate. Iesirea e tot pe MOS-FET.

https://www.apexanalog.com/resources/products/pa85u.pdf

http://www.ebay.com/itm/1PCS-OPERATIONAL-AMPLIFIERS-IC-APEX-CIRRUS-LOGIC-TO-3-PA85-/361444956254?hash=item5427cc585e:g:8WYAAOSwxN5WWEpW

APEX PA94 se poate alimenta cu 900V.

Editat de adigh
Link spre comentariu

Daca se accepta sau doreste un hibrid atunci nu vad de ce in preamplificare sa existe tuburi.

Cea mai eleganta solutie ar fi un atac cu un operational de putere si inalta tensiune.

Sunt destule asemenea operationale. De exemplu APEX PA85: 450V alimentare, 200mA iesire, 1000V/uS slew-rate. Iesirea e tot pe MOS-FET.

https://www.apexanalog.com/resources/products/pa85u.pdf

http://www.ebay.com/itm/1PCS-OPERATIONAL-AMPLIFIERS-IC-APEX-CIRRUS-LOGIC-TO-3-PA85-/361444956254?hash=item5427cc585e:g:8WYAAOSwxN5WWEpW

APEX PA94 se poate alimenta cu 900V.

Cred ca aceasta reprezinta cea mai moderna si faina idee,excelent!

P.S pretul pentru astfel de operationale nu mi se pare deloc exagerat,tinand cond de un SE realizata pana la final cu acest tub 100TH.Tehnic vorbind ar ramane doar cautata o modalitate de a gasi PSF-ul optim pentru 100TH avand in vedere ca off-setul acestui operational este zero volti,nu stiu,trebuie studiat, :scarpin.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Eu nu stramb din nas la un driver total facut pe semiconductori.  APEX PA85 este intradevar o idee faina insa numai daca ai sansa sa nu cumperi un fake si sa nu te taxeze la vama (costa peste 22 de euro - in total se ajunge la 80$ daca se face stereo-  deci in mod normal se va percepe vama si TVA). Insa pentru montaj de test (deci un singur canal) acest AO este o bijuterie .  

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări