alcon Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 Da' cu ce v-am zis eu, cum e? Am introdus fontul "xsercyr" si acum se poate citi textul: Dar introdus textul astfel obtinut in caseta de taducere in Google, nu este recunoscut: As incerca si cu fontul chirilic original din XP dar, nu-l am (am constatat ca in folderul Fonts lipseste). Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Hai să clarificăm un aspect omis până acum.Puteţi tasta (în Notepad din Win XP) caractere chirilice ?Dacă nu, trebuie să intraţi în "Regional and Language Options"/"Languages"/"Text Services and Input Languages"/"Settings"/"Add Russian" pentru a activa tastatura pentru astfel de caractere.După această operaţie, reluaţi textul dvs. şi postaţi rezultatul. Link spre comentariu
alcon Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 1 - Asa arata textul tastat cu tastatura in engleza2 - Фыф фкфеф еучегд ефыефе сг ефыефегкф шт кгыф1. Text tastat in EN2. Text tastat in RU Link spre comentariu
adryano Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 (editat) Se procedeaza exact ca in print screen-urile atasate, nimic mai mult, doar ca s-ar putea sa va ceara CD-ul de instalare. Obligatoriu se face restart. Editat Mai 17, 2015 de adryano Link spre comentariu
alcon Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 Ca sa fiu mai explicit, textul introdus in caseta de traducere Google, a fost prin copy-paste, nu cu ajutorul tastaturii.Cu fontul recomandat de @elmar intr-adevar pot vizualiza Notepad-ul dar Google nu-l recunoaste prin metoda copy-paste. Asa fac traducerile deobicei din textele scrise in alte limbi. Am schimbat tastatura pentru limba rusa, functioneaza, dar nu stiu corespondenta intre taste (latina-rusa). Link spre comentariu
elmar Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 (editat) Folositi acest utilitar online ...si asa veti putea sa copiati textul in limba rusa si apoi "paste" in google translate! http://2cyr.com/decode/?lang=en Editat Mai 17, 2015 de elmar Link spre comentariu
alcon Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 (editat) Folositi acest utilitar online ...si asa veti putea sa copiati textul in limba rusa si apoi "paste" in google translate! http://2cyr.com/decode/?lang=en Textul de mai sus vazut cu fontul lui @elmar si introdus prin copy-paste: Pur si simplu nu se lasa copiat... Editat Mai 17, 2015 de alcon Link spre comentariu
elmar Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 (editat) apasati pe Ok...cel de jos...si va va aparea textul in limba rusa in campul de jos.. Editat Mai 17, 2015 de elmar Link spre comentariu
alcon Postat Mai 17, 2015 Autor Partajează Postat Mai 17, 2015 Iti multumesc foarte mult @elmar, merge, fabulos, este exact ce trebuie. Respect!!! Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Dacă vreți un utilitar ce transcrie din caractere latine în caractere chirilice :http://translit.net Link spre comentariu
gauss Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Sau folositi layout - ul tastaturii rusesti ... http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout#Russian Link spre comentariu
alcon Postat Mai 18, 2015 Autor Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Salut!Va multumesc tuturor pentru toate sugestiile si informatiile postate.Va arat acum un print screen cu folderul Fonts din XP-ul meu:Cand veti putea, cei ce mai folositi XP-ul, v-as ruga sa postati print screen-ul cu folderul Fonts din XP-ul dvs.Asta doar ca sa-mi satisfac eu o curiozitate referitor la problema aparuta, dupa cate inteleg, doar la mine. Editat Mai 18, 2015 de alcon Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Cred că urmaţi o pistă falsă; nu veţi găsi nimic în folderul"Fonts" care să sugereze (in)existenţa caracterelor chirilice.Nu am la îndemână un XP, dar iată cum arată acelaşi folder înWin 98 (unde, aţi văzut deja, textul apare corect în Notepad).http://postimg.org/image/vniggsxoh/Însă am verificat, acolo nu există nici-un font care să afişezealfabetul rus; tind să cred că dvs. tocmai acest lucru l-aţi sperat.V-aş sugera să reluaţi instalarea pe care v-am descris-o anteriorîn postul # 17 (Add Russian...) Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Eu am impresia ca trebuie descarcat pachetul cu limba rusa....si instalat. Aceeasi chestier am patit-o eu cu chineza acum multi ani....si tin minte ca am instalat un pachet gasit pe net (nu mai tin minte) cu limba chineza si pe urma a functionat correct tot. In XP desigur.... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Nu prea văd logica pentru care în XP ar trebui un "Pack" separat,cât timp la un sistem de operare mai vechi decât el este suficientun simplu "Add Language" ("Russian" în cazul de faţă).Exact aceeaşi metodă ar trebui să funcţioneze şi în cazul Win XP(Bineînţeles, în prealabil având suportul "Multilanguage" activatprin opţiunea "Cyrillic") Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum