Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NOTEPAD cu probleme in WINDOWS XP-SP3

Postări Recomandate

Va salut!

In Windows Xp SP3, cand deschid un fisier text (Notepad) scris in rusa imi apare:
Posted Image
Am cautat pe Google dupa "Cyrillic characters unreadable in Notepad" si un raspuns a fost:
"You just need to go to Control Panel/Regional and Language Settings and set "Default language for non-Unicode applications" to Russian."
Dupa efectuarea acestei setari si restartare nu am vazut nicio schimbare.
Alt raspuns era ca Notepad deschide fisierele text defaut in: ANSI-Arial-Regular-Western si trebuie schimbat in:
UTF-Courier New-Regular-Cyrilic pentru limba rusa. Dupa schimbare am obtinut:
Posted Image
Deci, cam acelasi lucru.
Poate stie cineva...
Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alcon

15

• elmar

7

• adryano

7

• cristian_draghiescu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Печатная плата разведена для БП второй версии с двухполярным питанием лист №2(без генераторов тока в схеме управления).Стабилизаторы можно ставить без радиаторв. Для BD140 понадобится совсем небольшой. Для наглядностисмотри фото.Выходные мощные транзисторы использовал 2т827а 2шт,для заявленных параметров БП 33v-3а их хватает.

Link spre comentariu

Печатная плата разведена для БП второй версии с двухполярным питанием лист №2(без генераторов тока в схеме управления).Стабилизаторы можно ставить без радиаторв. Для BD140 понадобится совсем небольшой. Для наглядностисмотри фото.Выходные мощные транзисторы использовал 2т827а 2шт,для заявленных параметров БП 33v-3а их хватает.

Va multumesc foarte mult.

Cum ati reusit sa vizualizati fisierul? Cu ce aplicatie sau sistem de operare?

M-am gandit si la varianta ca poate a fost editat cu alt sistem de operare.

Link spre comentariu

Stefan Nicolae:Desigur că nu; dacă s-a înţeles astfel, acest lucru mă surprinde !(deşi sunt convins că a fost doar o ironie)Ideea era rezolvarea (simplă) a problemei, Notepad-ul din XP fiindaproape neschimbat faţă de cel din Windows 98 !

Link spre comentariu

In windows xp se rezolva aceasta problema foarte usor(zic eu) ...se instaleaza fonturile cyrilice !

se descarca fonturile de aici:http://www.slovo.info/Download/xsercyr.zip ...se dezarhiveaza ...si se urmeaza calea :Start>Control panel>fonts....aici, se face copy/paste la fonturile dezarhivate!

Apoi se deschide notepad...la format >font...si se alege fonturile nou instalate...adica "XSerif Cyr" ...se apasa OK! ...si acum ar trebui sa vedeti  corect mesajul in limba rusa! Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări