Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

20.000 w ???

Vizitator zighi

Postări Recomandate

Este subul meu de 5000W cu un amplif de 2000w si nu-s fite ca sunt intr-o dacie :goodman:

Pai e cam putin, ca eu am o combina pe care scrie 2500W. :smt003 :weedman: Daca la un concert destul de mare se folosesc sa zicem 50.000W inseamna ca 25 de amplificatoare din astea sunt suficiente, nu? Sau 10 difuzoare de "5000W". Hai sa fim seriosi.Este posibil sa reziste o fractiune de secunda la 5000W, dar nu putere continua.La masini mai exista un "obicei", in care se noteaza puterea difuzoarelor si amplificatoarelor in functie de senzatia echivalenta pe care ti-o produce alt amplificator sau difuzor in aer liber.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blak

8

• mihai2000

7

• adi_0106

4

• stefanev

3

Top autori în acest subiect

Nici chiar douazeci de difuzoare de alea de 5000w nu cred ca pot echivala cu o instalatie de sonorizare de 50000 w (la spl ma refer) . Oricum asta nu inseamna ca acel dif .nu ar putea suporta 5000 w .Daca e facut cu simt de raspundere, de ce nu ?

Link spre comentariu

Hai sa imi zic si eu parerea :partyman: Pt uz "de zi cu zi" un subb de 300 ... 500 W rms e mai mult decat ii trebuie unui om in masina .. atat pt muzica cat si pt impresionat prietenii.Pt un concurs spl, mi se pare rezolnabil cateva baterii in masina, unul sau mai multe amplificatoare legate impreuna pt a da cateva mii de W pt cateva minute, si bineneteles jumate de masina ocupata de o incinta cu unu sau mai multe difuzoare de mare putere.Dar sa ai o instalatie apropiata de una pt spl drag, montata pe o masina doar ca sa fi "tare", e lipsa de ocupatie, atata timp cat masina nu e modificata la capitolul alternator/incarcare/baterie(baterii)/cabluri .. si nu in ultimul rand insonorizare si ramforsare. Si ai si ocupata jumate de masina :smt005 zilnic.@mihai2000 spune-ne ce ai facut la masina la capitolul insonorizare, tablarime .... ce putere ai dat in difuzor si in ce conditii. :smt006

Link spre comentariu

Nu raspuns la provaocari de genul ca am si eu o combina de 2500w sau ca este o boxa lautareasca.Nu eu sunt subiectu aici DRAGILOR FORUMISTI, nu fiti off-topic!Era vorba de un amplificator in clasa D care cica are 20Kw pick!scuze de off-topic este vb de un GZPW15QX atata tot si de un amplif Helix Dark Blue 1000.2 Ca are sau nu 5kw asta nu pot sa sustin,va las pe voi sa decideti cit are!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Conteaza ca are 12000w sau 5000w reali sa zicem asa,ca intr-o masina fac pariu ca nu poti suporta mai mult 1000w inca si aia cu casti de protectie.Si sa nu mai zicem de masina ca s-ar dezmembra la 5000w dapoi la 12000W oricat de masina ar fi ea..........Dar asa de dragul discutiei si al contrazicerii de ce nu.Parerea mea personala cred ca aceste amplifuri de masina sunt de fitze:"Ba sa vezi ce amp mi-am tras de pot sa fac concert pe stadion" :smt005Si alimentarea.................cred ca ar trebui o duzina de alternatoare,cabluri cat sticla de cola de 2.5l(asta mi-a venit in minte) si niste condensatori cat tomberoanele,eventual porti o remorca dupa tine cu "tomberoane" :weedman: ........................si faci concert pe stadion :partyman:

Ce aberatii pot vorbi unii... la 1000w nu poti suporta in masina.... la 5000W se dezmembreaza masina.... domnule intereseazate si apoi vorbeste!
Link spre comentariu

Eu am avut in masina 4KW RMS si 150,2 db intr-un tico ! Si ce asta inseamna fite? Daca particip la un concurs nu inseamna fite! Si te asigur ca e vorba de watti rms nu p.mp.o sau peak sau ce te mai gandesti tu !

Link spre comentariu

Este subul meu de 5000W cu un amplif de 2000w si nu-s fite ca sunt intr-o dacie :goodman:

Pai e cam putin, ca eu am o combina pe care scrie 2500W. :smt003 :weedman: Daca la un concert destul de mare se folosesc sa zicem 50.000W inseamna ca 25 de amplificatoare din astea sunt suficiente, nu? Sau 10 difuzoare de "5000W". Hai sa fim seriosi.Este posibil sa reziste o fractiune de secunda la 5000W, dar nu putere continua.La masini mai exista un "obicei", in care se noteaza puterea difuzoarelor si amplificatoarelor in functie de senzatia echivalenta pe care ti-o produce alt amplificator sau difuzor in aer liber.
Domnule daca tu visezi numai hp15W e problema ta... difuzoarele rezista si la 10KW pe timp de cateva secunde .... problema e sensibilitatea...ele rezista cu brio la 5kW dar niciodata nu vor avea sensibilitate mare... ci una mica de la 87 in jos...
Link spre comentariu

referitor la acel amplificator auto ca si multe altele...deducem ne uitam la transformatoare care sunt minuscule cablajul imprimat nu poate duce mai mult de 1,5kw (trebuia sa fie cositorit cu un strat gros) radiatorul nu poate disipa pasiv acea temperatura care ar fi echivalentul a 2kw disipati in cazul unui randament de 10%referirile mele sunt strict legate de sursa smps unde eu am experienta

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator jakye

Daca s-ar inflori mai putin nu v-ati mai contrazice..unde folositi puterea asta in afara concursurilor? ce rost au sistemele de mii de$ in masini de 60-70 de mil? Eu unul nu vad rostul...

Link spre comentariu

Ca tot veni vorba de puteri pe care nu le credeti.. sau vi se par exagerate in masina... sa va arat si eu cateva poze cu masina mea....Tot sistemul detine 4 baterii:1x 225 Ah1x154 Ah1x175Ah1x74Ah2 Amplificatoare:Digital Design Z1 pentru partea de amplificare a difuzoarelor de subwoofer avand o putere de 5358W RMS @ 1.15ohmBlaupunkt BQX 300 ... 4 x75 W RMS @ 2ohm (se afla sub baterii)4 Hertz HXS 300D (900W RMS bucata , 100db/SPL,12")Si multe seturi de coaxiale pe usi.... ajunganduse la 18 difuzoare in masina .

Link spre comentariu

In 3 cuvinte:

Oh My God

si concluzia:

Felicitari!

PS: Ai paza l amasina ? sau macar garaj? Pentru ca ceea ce ai tu montat acolo depaseste cu MULT valoarea masinii in care se afla!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări