Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema CB President Billy

wwilly

Postări Recomandate

Ma putea ajuta cineva cu schema statiei CB President Billy? E o statie modesta 40 canale dar stie doar AM , si "l-as invata" sa stie si FM. La partea de receptie nu cred ca este vreo problema , dar am nevoie de schema pentru a vedea cum as putea realiza modulatia in frecventa.Acum o sa ziceti ca nu merita... De meritat stiu ca nu merita, dar este vorba de placerea de a realiza acest lucru personal. Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wwilly

7

• yo9hrb

4

• MiniTehnicus

2

Am studiat schema, am desfacut aparatul, si am ajuns la concluzia ca treaba este realizabila. Modulatia in frecventa am reusit sa o realizez aplicand semnal audio, dozat cu atentie, pe dioda varicap din etajul PLL. Verificat cu un radio scaner. calitatea modulatiei este buna. Deci la partea de emisie nu am prea mult de lucru, cu ajutorul unui comutator intrerup alimentarea finalului si a prefinalului, care acum se realizeaza prin transformatorul de modulare in amplitudine, si il alimentez direct U+,iar audio iau din ampliful audio, printr-un trimer si rezistenta si-l aplic diodei din osc.

La receptie am nevoie de un demodulator FM. Eu m-am gandit la o varianta cu TBA 120 ( http://web.telia.com/~u85920178/rx/tba120-1.htm ). Am mai gasit un demodulator, dar asa ceva nu am incercat inca ( http://web.telia.com/~u85920178/use/fmif-det.htm ) si nu stiu cat este sigura treaba.

Mai aveti si alta idee pt realizarea unui limitator+det FM ?

Link spre comentariu

Multumesc de manual. La prima vedere seamana destul de bine cu Alan-ul meu, care e AM/FM. Sa-i caut si eu schema, s-ar putea sa se nasca oaresce idei de modificare.

Link spre comentariu

Poti incerca o varianta mai buna cu un MC3361.Se gaseste la magazin sau se poate recupera din telefoanele cu antenatelescopica (primele telefoane fara fir) cu baza legata la linia telefonica sipartea mobila pe baterii.Frecventele sunt in jur de 47-48Mhz si folosesc MC3361 sau echivalente pentru frecventa intermediara si demodulare MF.Mai multe date aici:http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/M/C/3/3/MC3361.shtml

Link spre comentariu

am realizat acest demodulator,mai ales pt simplitatea lui ,si pt ca aveam la dispozitie acest integrat. MC3361 este prea destept pentru ce imi trebuia mie, nu doream cunstruirea unui modul de FI ci doar demodulatorul pt FM. Am desenat si schema... scuze pt desen,dar nu am program dedicat.

Link spre comentariu

Da , am luat semnal de la iesirea amplificatorului de AF (am luat de acolo, cu toate ca amplitudinea acolo este mare, dar asa am putut profita si de comprimarea de dinamica pe care o realizeaza ampliful audio) si cu un atenuator format dintr-o rez de 15k inseriat cu un trim de 4,7 k am dozat semnalul audio pe dioda varicap din osc. smnalul audio ataca dioda printr-un soc RF si un cond de 10nF. Am testat calitatea modulatiei cu un scaner , si mi-a parut satisfacatoare. Ulterior dupa ce am luat regatura cu alte persoane, mi-au zis ca modulatia este destul de buna doar ca suna putin infundat!!! An pus in paralel pe rezistenta de 15k din atenuator un cond de 10 nF, pt a accentua frecventele mai inalte,si m-i sa comfirmat ca acom se aude bine... Cand le-am explicat dece cer atatea informatii despre calitatea modulatiei s-au mirat ca am reusit sa fac asa ceva, si ca daca nu spuneam asa dupa cum suna nu isi dadeau seama ca este vorba de o modificare home made.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator varadi

wwilly vreau si eu schema demodulatorului fm pentru billy. Am si eu unul si tare as vrea sa-l fac sa mearga si in FM.

Dupa discutiile de mai sus, inseamna ca teoretic se poate modifica orice statie CB din AM in FM?

Apropo de asta, cei care vor sa-si isuseasca niste lucruri referitoare la aceste statii CB, cum o poate face, stie cineva ceva sursa de literatura?

Cu multumiri VARADI LASZLO

[email protected]

Link spre comentariu
Vizitator varadi

wwilly vreau si eu schema demodulatorului fm pentru billy. Am si eu unul si tare as vrea sa-l fac sa mearga si in FM.

Dupa discutiile de mai sus, inseamna ca teoretic se poate modifica orice statie CB din AM in FM?

Apropo de asta, cei care vor sa-si isuseasca niste lucruri referitoare la aceste statii CB, cum o poate face, stie cineva ceva sursa de literatura?

Cu multumiri VARADI LASZLO

[email protected]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări