Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se ingusteaza imaginea, sasiu CTN-AA

davidut5

Postări Recomandate

Deci am 101,5v fixa, si alimentarea tda fixa 25,1v.

Am mai masurat cateva tensiuni pe condesatoarele schimbate.

Pe C2530 101,6v;

C2448 101,6V;

C2540 11,5V;

C2404 13,8V;

C2453 25,1V;

C2443 12,5V;

C2470 140V.

Reglajul B2(screen) de pe trafo linii este la minim aproape, daca il dau aproape de un sfert imaginea se ingusteaza si incepe sa sara, daca-l dau la minim imaginea este pe tot ecranul insa inchisa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidut5

8

• BUGHIU

3

• dan cod

3

• surubarila

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

e clar ca nu tine sursa,sau este un consum prea mare,a-ti schimbat condesatorii din primar sursa? chiar si cel mare 47-150mf  385-450v, schimbati si dioda de pe b+ 101v eliminati condesatorul fix in paralel de pe aceasta dioda,posibil chiar ceva rezistente intinse in primar,verificati b+ cu un bec 220v 60-100w daca b+ 101v scade la conctarea becului trebuie sapat in sursa

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Suna a ...trafo linii cu probleme....sau condi mare din sursa devalorizat!!! 

La imagini deschise,creste consumul in tub ;la imagini inchise scade si de aici diferenta de dimensiune a rastrului!!!!

De proba,bobinati 8-10 spire  sau cate sant necesare pentru cei 23v,pe ferita trafo linii si alimentati din ele cadrele sa vedeti ce efect are!!!! ,In prealabil ,bineinteles decuplati pinul trafo linii ce face cei 23v pentru cadre!!!

Defectul pare a fi generat de un CURENT insuficient pentru integratul cadre!! Masurati si curentul consumat de integrat in cele doua cazuri: stralucire  si intunecat!!!

Colegu' Iulian si eu am specificat acest lucru:  ''sau condi mare din sursa devalorizat '' dar colegul nu a spus nimic despre acesta sau ...trafo linii!!

Dar din ultima poza parca sant probleme si pe cuplajul cu deflexia;cadre si/sau linii....

Link spre comentariu

greu de spus,nici semnal ok,macar un dvd ,receiver ceva pe av daca cablu si antena terestra nu e,posibil sa aveti dreptate cu contacte imperfecte bv,am vizualizat video mai atent si am vazut ingustarea brusca,initial am inteles ca se ingusteaza si v si h,oricum a spus ca semireglabilul de v size este la maxim,ce nu e ok la un bv care nu a suferit modificari sau schimbare de bobina deflexie,trebuie sa existe un +  - v size,a mai aparut si desincronizarea h dupa ceva timp de functionare, ,deci se recomanda analizarea sincro si ic bv

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări