Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiocasetofon SANWA 7050-A

Lonerider

Postări Recomandate

Am deschis acest thread, in speranta unui ajutor din partea dvs. Am doua asemenea aparate, SANWA 7050-A, ambele partial functionale, unul pastrat in stare excelenta si functional, celalalt donor pentru piese (stare jalnica, functioneaza doar pe UKW, mecanica praf).

La aparatul pastrat am demontat cele patru comutatoare si am curatat contactele (erau negre), la fel am procedat si cu potentiometrii. Acum ma lovesc de o problema la partea de radio. Intrucat placa radio de la donor nu functioneaza decat pe UKW, as vrea sa readuc in parametrii pe cea din cel functional. Asta a fost, pe vremuri, modificat in banda OIRT, cu bobine inlocuite, apoi readus in banda CCIR, dar nu mai are aceeasi selectivitate (sau poate mi se pare mie, deoarece nu am termenul de comparatie inainte de modificare), iar pe UL receptia este foarte slaba (nu a fost asa cu multi ani in urma). UM si KW nu au probleme in functionare.

Caut si nu am gasit, niciunde inca, schema electrica a acestui aparat, motiv pentru care sunt interesat, daca o detine cineva si este dispus sa ma ajute cu ea. Am vaga idee ca este identic cu INTERCORD SRC 2412, dar nici despre acesta nu am gasit date. Ambele aparate sunt in fotografiile de mai jos (luate din internet) Sanwa din foto fiind identic cu ce am eu. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

3

• Lonerider

3

• lukeme

2

• adfl

1

Top autori în acest subiect

Desi aparatul este Made in Japan (1979), nu am gasit nimic, inca, despre el. Apelez, in continuare, la ajutorul vostru...

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator liviuc2001

Am si eu un astfel de aparat care pare o adevarata combina mobila cu iesiri si intrari multiple si amplificator la care se cupleaza difuzoare externe !!! Nu stiu daca chiar are 10 wats stereo dar la cat de greu este - pe putin 3 kg - este posibil !? Aveam senzatia ca este facut in Germania desi numele este in mod cert japonez ... Schema nu am din pacate ! Am nevoie !!!

Link spre comentariu

Finalii sunt TBA810S şi alimentarea la 9V, nu prea are de unde să scoată 10W, poate un 2,5W (maxim) pe canal, dacă micul transformator din el e în stare să ţină curentul... În rest e foarte robust pentru dimensiunile lui.

Editat de Lonerider
Link spre comentariu

Pe foaia lui de catalog (TBA810) scrie ca daca e in toane bune si alimentat cum trebuie ar fi capabil de 7W.Personal n-am reusit mai mult de 4W ori de cate ori am avut ocazia sa ma joc cu asa ceva.O vreme era considerat decent.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am deschis acest thread, in speranta unui ajutor din partea dvs. Am doua asemenea aparate, SANWA 7050-A, ambele partial functionale, unul pastrat in stare excelenta si functional, celalalt donor pentru piese (stare jalnica, functioneaza doar pe UKW, mecanica praf).

La aparatul pastrat am demontat cele patru comutatoare si am curatat contactele (erau negre), la fel am procedat si cu potentiometrii. Acum ma lovesc de o problema la partea de radio. Intrucat placa radio de la donor nu functioneaza decat pe UKW, as vrea sa readuc in parametrii pe cea din cel functional. Asta a fost, pe vremuri, modificat in banda OIRT, cu bobine inlocuite, apoi readus in banda CCIR, dar nu mai are aceeasi selectivitate (sau poate mi se pare mie, deoarece nu am termenul de comparatie inainte de modificare), iar pe UL receptia este foarte slaba (nu a fost asa cu multi ani in urma). UM si KW nu au probleme in functionare.

Caut si nu am gasit, niciunde inca, schema electrica a acestui aparat, motiv pentru care sunt interesat, daca o detine cineva si este dispus sa ma ajute cu ea. Am vaga idee ca este identic cu INTERCORD SRC 2412, dar nici despre acesta nu am gasit date. Ambele aparate sunt in fotografiile de mai jos (luate din internet) Sanwa din foto fiind identic cu ce am eu. Multumesc.

Buna seara , colegu', daca nu-i un deranj prea mare , ai putea face 2-3 poze in zona bobinelor de pe bara de ferita ? Am unul la fel si cineva le-a rupt firele , de nu mai stiu unde sa pun . As fi foarte recunoscator .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări