Lonerider Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Am deschis acest thread, in speranta unui ajutor din partea dvs. Am doua asemenea aparate, SANWA 7050-A, ambele partial functionale, unul pastrat in stare excelenta si functional, celalalt donor pentru piese (stare jalnica, functioneaza doar pe UKW, mecanica praf). La aparatul pastrat am demontat cele patru comutatoare si am curatat contactele (erau negre), la fel am procedat si cu potentiometrii. Acum ma lovesc de o problema la partea de radio. Intrucat placa radio de la donor nu functioneaza decat pe UKW, as vrea sa readuc in parametrii pe cea din cel functional. Asta a fost, pe vremuri, modificat in banda OIRT, cu bobine inlocuite, apoi readus in banda CCIR, dar nu mai are aceeasi selectivitate (sau poate mi se pare mie, deoarece nu am termenul de comparatie inainte de modificare), iar pe UL receptia este foarte slaba (nu a fost asa cu multi ani in urma). UM si KW nu au probleme in functionare. Caut si nu am gasit, niciunde inca, schema electrica a acestui aparat, motiv pentru care sunt interesat, daca o detine cineva si este dispus sa ma ajute cu ea. Am vaga idee ca este identic cu INTERCORD SRC 2412, dar nici despre acesta nu am gasit date. Ambele aparate sunt in fotografiile de mai jos (luate din internet) Sanwa din foto fiind identic cu ce am eu. Multumesc. Link spre comentariu
Lonerider Postat Mai 19, 2015 Autor Partajează Postat Mai 19, 2015 Desi aparatul este Made in Japan (1979), nu am gasit nimic, inca, despre el. Apelez, in continuare, la ajutorul vostru... Link spre comentariu
Vizitator liviuc2001 Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Am si eu un astfel de aparat care pare o adevarata combina mobila cu iesiri si intrari multiple si amplificator la care se cupleaza difuzoare externe !!! Nu stiu daca chiar are 10 wats stereo dar la cat de greu este - pe putin 3 kg - este posibil !? Aveam senzatia ca este facut in Germania desi numele este in mod cert japonez ... Schema nu am din pacate ! Am nevoie !!! Link spre comentariu
Lonerider Postat Noiembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 (editat) Finalii sunt TBA810S şi alimentarea la 9V, nu prea are de unde să scoată 10W, poate un 2,5W (maxim) pe canal, dacă micul transformator din el e în stare să ţină curentul... În rest e foarte robust pentru dimensiunile lui. Editat Noiembrie 10, 2017 de Lonerider Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Pe foaia lui de catalog (TBA810) scrie ca daca e in toane bune si alimentat cum trebuie ar fi capabil de 7W.Personal n-am reusit mai mult de 4W ori de cate ori am avut ocazia sa ma joc cu asa ceva.O vreme era considerat decent. Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Poate sa dea 6W/4R , dar alimentat la 15V. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Poate rugat frumos,si probabil un exemplar cu pedigree...cele uzuale in nici un caz. Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Da... bineinteles ca asa este. Credeam ca mai am 2 bucati, dar nu le mai gasesc in colectie... cred ca erau Tesla. Erau d-alea cu pedigree OK? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 11, 2017 Partajează Postat Noiembrie 11, 2017 Parca pot sa mai zic ceva? MBA-urile erau replici ale originalului TBA,dar e prea multa discutie pe marginea acestui subiect. Link spre comentariu
adfl Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Am deschis acest thread, in speranta unui ajutor din partea dvs. Am doua asemenea aparate, SANWA 7050-A, ambele partial functionale, unul pastrat in stare excelenta si functional, celalalt donor pentru piese (stare jalnica, functioneaza doar pe UKW, mecanica praf). La aparatul pastrat am demontat cele patru comutatoare si am curatat contactele (erau negre), la fel am procedat si cu potentiometrii. Acum ma lovesc de o problema la partea de radio. Intrucat placa radio de la donor nu functioneaza decat pe UKW, as vrea sa readuc in parametrii pe cea din cel functional. Asta a fost, pe vremuri, modificat in banda OIRT, cu bobine inlocuite, apoi readus in banda CCIR, dar nu mai are aceeasi selectivitate (sau poate mi se pare mie, deoarece nu am termenul de comparatie inainte de modificare), iar pe UL receptia este foarte slaba (nu a fost asa cu multi ani in urma). UM si KW nu au probleme in functionare. Caut si nu am gasit, niciunde inca, schema electrica a acestui aparat, motiv pentru care sunt interesat, daca o detine cineva si este dispus sa ma ajute cu ea. Am vaga idee ca este identic cu INTERCORD SRC 2412, dar nici despre acesta nu am gasit date. Ambele aparate sunt in fotografiile de mai jos (luate din internet) Sanwa din foto fiind identic cu ce am eu. Multumesc. Buna seara , colegu', daca nu-i un deranj prea mare , ai putea face 2-3 poze in zona bobinelor de pe bara de ferita ? Am unul la fel si cineva le-a rupt firele , de nu mai stiu unde sa pun . As fi foarte recunoscator . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum