Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

leduri THT bicolore

kotezzyno

Postări Recomandate

Fiecare LED  figurat in schema (atat cel rosu cat si cel galben) este o reprezentare pentru gruparea ta de LED-uri.

Practic, din cate inteleg, o sa conectezi 16 LED-uri in paralel, fiecare LED avand propriul rezistor de limitare a curentului. Intr-un final o sa ai doua fire pentru fiecare grupare de LED-uri, un '+' si un '-', cu care te conectezi exact unde este figurat LED-ul in Proteus.

Switch-urile le vei elimina, evident. Unde sunt conectate ele acum (terminalele superioare ale lui R3 si R4, asa cum sunt plasate ele pe schema), le legi pe firele de semnalizare, respectiv, pozitie. Divizoarele de tensiune sunt acolo pentru a reduce un eventual 28V pe firele de semnalizare/pozitie la un nivel acceptabil pentru controller (3 ...5V). Probabil ca ar fi recomandate si niste diode Zenner de 4.7V pe intrarile acestea, dar cred ca te poti lipsi.

Valoarea rezistorilor nu este critica, important este raportul dintre ele (R3 = 6*R1 si R4 = 4 * R2).

Editat de mars01
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kotezzyno

33

• mihaicozac

19

• Dxxx

13

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Valoarea rezistorilor nu este critica, important este raportul dintre ele (R3 = 6*R1 si R4 = 4 * R2).

Am gresit mai sus si nu mai pot edita. Cred ca iti dai seama ca este aceasi situatie ca pe celalalt semnal si corect este: R4 = 6 * R2.

Link spre comentariu

Imi dau seama ca ar trebui sa fac cateva clarificari pentru alte persoane care ar putea fi interesate de proiectul postat anterior.

In primul rand, schema din simulare este o schema facuta pentru ... simulare. Adica ii lipsesc anumite componente esentiale.

Spre exemplu, LED-urile sunt conectate prin tranzistorul MOSFET tip P direct la +28V. Orice LED normal o sa faca poc din prima nanosecunda (ce este drept, sunt led-uri care se alimenteaza la tensiuni mai mari si functioneaza la curenti mai mari decat un LED banal de 20mA).

Evident ca este necesar un resistor serie cu LED-ul care sa limiteze curentul prin el.

De asemenea, lipsesc pinii de conectare ai controller-ului la VCC si GND (sunt conectati in fundal de programul de simulare) si lipsesc condensatorii de decuplare pentru controller (0.1uF si unul pe placa de cca 47 ... 100uF). Si altele.

Schema din folder-ul simulare este una orientativa si nu se vrea a fi gata de executie.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări