mihaicozac Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Nu cele de semnalizare direcţie mai puternice, ci cele de poziţii mai slabe. 100 de leduri roşii la curentul normal, care bat spre spate, sunt echivalente ca lumină cu un stop de ceaţă, şi nu cred că e prea plăcut dacă mergi în urma lui când are pomul de crăciun aprins. Efectul ar trebui să fie de încadrare a gabaritului, nu de orbire a celorlalţi. Link spre comentariu
kotezzyno Postat Mai 24, 2015 Autor Partajează Postat Mai 24, 2015 ce leduri spune-ti sa cumpar aveti ceva link-uri? sau ebay chiar nu conteaza... un model ceva.....? Link spre comentariu
kotezzyno Postat Mai 27, 2015 Autor Partajează Postat Mai 27, 2015 Mihai ma poti ajuta cu o schema ceva? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 Te-ai hotărât de care leduri iei, cu 2 sau cu 3 pini? schema e în funcţie de leduri. Link spre comentariu
kotezzyno Postat Mai 27, 2015 Autor Partajează Postat Mai 27, 2015 Hotareste tu care crezi ca este mai simplificata nu ma intereseaza decat sa imi zici de unde sa iau si am cumparat Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 Câte leduri/găuri ai pe fiecare parte? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 28, 2015 Partajează Postat Mai 28, 2015 Cel mai bine ar fi cu 2 serii de câte 8 leduri cu 2 pini în serie, şi un releu inversor (cu 2 perechi de contacte) sau 2 relee cu un contact comutator, pe fiecare parte. Îţi desenez mâine o schemă, azi nu am aparat foto, l-am lăsat la firmă. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 AI aici schema pt. o latură, sper că se înţelege de ce e nevoie şi cum funcţionează. În desen este folosit un singur releu cu 2 perechi de contacte, dacă foloseşti 2 relee bobinele se leagă în paralel Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Schema este foarte corecta pentru ceva simplu, ba mai are si o forma de protectie care pentru consumatori mici merge. Totusi prin inlocuirea rezistentei de 330 Ohmi cea mai din stanga cu un driver activ plus protectie cu TVS ar deveni ceva mai rezonabil, vizavi de faptul ca oricum ledurile vor costa niste banuti, nu vad de ce nu ar merita o alimentare decenta. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 Da, fain! Pacat ca poate semnaliza numai noaptea, cind are pozitiiile aprinse ... Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 Intr-adevar, dar eu ma refeream doar la functionarea montajului nu si la modul de conectare "prescris". Problema este la kotezzyno, ce isi imagineaza el ca ar dori ca functionare... Referitor la ce am zis mai sus (ca nu analizasem si modul de conectare) este clar ca ar trebui defapt doua drivere pentru aceasta schema, unul unde am zis regalat la curentul mic de pozitie si altul in partea dreapta sus cu un curent mai mare pentru semnalizare. Pe de alta parte raportul 1:2 preconizat in schema nu mi se pare cel mai bine ales, mai corect ar fi 1:4 sau 1:5. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 30, 2015 Partajează Postat Mai 30, 2015 Dacă se vrea să meargă şi ziua, deşi nu cred că sunt prea vizibile în lumină directă, se poate folosi varianta modificată. Dxxx: raportul din schemă este de 1:3. Link spre comentariu
kotezzyno Postat Mai 30, 2015 Autor Partajează Postat Mai 30, 2015 Mersi pentru scheme, dar ce releu (un model ceva) sa folosesc? si nu prea inteleg schema si legarea semnalizari cu montajul pt, pozitie P.s la leduri daca le pun cate o rezistenta de 1.5 k ohm de 1w? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum