Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

leduri THT bicolore

kotezzyno

Postări Recomandate

Nu cele de semnalizare direcţie mai puternice, ci cele de poziţii mai slabe. 100 de leduri roşii la curentul normal, care bat spre spate, sunt echivalente ca lumină cu un stop de ceaţă, şi nu cred că e prea plăcut dacă mergi în urma lui când are pomul de crăciun aprins. Efectul ar trebui să fie de încadrare a gabaritului, nu de orbire a celorlalţi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kotezzyno

33

• mihaicozac

19

• Dxxx

13

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel mai bine ar fi cu 2 serii de câte 8 leduri cu 2 pini în serie, şi un releu inversor (cu 2 perechi de contacte) sau 2 relee cu un contact comutator, pe fiecare parte. Îţi desenez mâine o schemă, azi nu am aparat foto, l-am lăsat la firmă.

Link spre comentariu

AI aici schema pt. o latură, sper că se înţelege de ce e nevoie şi cum funcţionează. În desen este folosit un singur releu cu 2 perechi de contacte, dacă foloseşti 2 relee bobinele se leagă în paralelPosted Image

Link spre comentariu

Schema este foarte corecta pentru ceva simplu, ba mai are si o forma de protectie care pentru consumatori mici merge.

Totusi prin inlocuirea rezistentei de 330 Ohmi cea mai din stanga cu un driver activ plus protectie cu TVS ar deveni ceva mai rezonabil, vizavi de faptul ca oricum ledurile vor costa niste banuti, nu vad de ce nu ar merita o alimentare decenta.

Link spre comentariu

Intr-adevar, dar eu ma refeream doar la functionarea montajului nu si la modul de conectare "prescris".

Problema este la kotezzyno, ce isi imagineaza el ca ar dori ca functionare...

Referitor la ce am zis mai sus (ca nu analizasem si modul de conectare) este clar ca ar trebui defapt doua drivere pentru aceasta schema, unul unde am zis regalat la curentul mic de pozitie si altul in partea dreapta sus cu un curent mai mare pentru semnalizare.

Pe de alta parte raportul 1:2 preconizat in schema nu mi se pare cel mai bine ales, mai corect ar fi 1:4 sau 1:5.

Link spre comentariu

Dacă se vrea să meargă şi ziua, deşi nu cred că sunt prea vizibile în lumină directă, se poate folosi varianta modificată.

Dxxx: raportul din schemă este de 1:3.

Posted Image

Link spre comentariu

Mersi pentru scheme, dar ce releu (un model ceva)  sa folosesc? si nu prea inteleg schema si legarea semnalizari cu montajul pt, pozitie

P.s la leduri daca le pun cate o rezistenta de 1.5 k ohm de 1w?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări