Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

leduri THT bicolore

kotezzyno

Postări Recomandate

Salut la toata lumea si sa incep direct.... vreau sa cumpar niste leduri bicolore http://www.tme.eu/ro/details/osrghc5b31a/led-uri-tht-5mm/optosupply/# cu electrodul catod comun as dori sa le pun pe pozitie si semnalizare mai precis sa imi stea aprins rosu apoi cand dau semnalizare sa mi se stinga acel rosu si sa se aprinda galben ma poate ajuta cineva cu o schema cumva cum pot face aceast montaj fiind vorba de 16 leduri in paralel va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kotezzyno

33

• mihaicozac

19

• Dxxx

13

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu înțeleg treaba cu catodul comun....în link-ul postat e un led bicolor roșu/galben cu  ledurile conectate ,,antiparalel,, adică într-un sens conduce roșu, în sens opus conduce galben. Să înțelegem că de fapt vei folosi leduri cu trei terminale ?

Link spre comentariu

Daca te exprimi eliptic ma indoiesc ca vine Mafalda sa ghicesca ce anume vrei tu...

Sunt sigur ca defapt nici tu nu prea stii si speri sa te lamurim noi, dar ai face bine sa vii tu cu ceva clar.

"cand dau semnalizare" - sa intelegem ca vrei asa ceva pe masina???

Daca da, de ce / la ce bun?

Sa inteleg ca o chestie despre care nu prea stii... si vrei sa o faci plecand de la niste sfaturi habar-n-am cum de pe un forum... plus ca imi inchipui cat de bine va iesi...tu vrei sa o pui pe ceva ce merge pe drumurile publice?

Link spre comentariu

da este vorba de un autovehicul semnalizare si pozitie nu ai la caruciorul de buteli... la masina vreau sa leg de pozitie 16 leduri bicolore "rosu/galben" cu 2 sau 3 pini cred ca de preferat este cu 3 cand pozitile sunt aprinse si pun semnalizare vreau ca cel rosu sa se stinga si sa mi se aprinda galbenul in cat in fractiunea accea de secunda cat sta semnalizare stinsa sa mi se aprinda iar rosu

Link spre comentariu

Şi crezi că Poliţia şi RAR/ITP-ul o cadă pe spate de admiraţie la ce vrei să faci? Legea interzice modificări la instalaţia de semnalizare, poţi pune leduri doar dacă nu se modifică intensitatea, culoarea şi acoperirea optică a spoturilor luminoase.

Link spre comentariu

Tu crezi ca masina e o opera de arta moderna sa ii pui tu secvente de culoare cum iti nazare prin cap si apoi hop pe drumul public

Imi pare rau, pentru anume aceasta aplicatie si tinand cont de nivelul la care esti in electronica nu este bine sa fii ajutat!

Asta pentru ca vrei sa faci o mare improvizatie sa o pui pe un autovehicul si oricare dintre noi astia de pe forum poate potential sa aiba de suferit cand te intalneasc in trafic ziua-n-amiaza-mare cu soarele sus - tu semnalizezi dar ledurile prost dimensionate evident ca nu se vad si se produce accidentul...

Daca ajungi la nivelul avansat, cunosti singur si nu ai de ce sa intrebi aici, poate stii si de surge protection... - atunci vei putea singur sa dimensionezi/calculezi si executi o instalatie potential mai buna decat originalul. Dar numai daca ajungi la un nivel care sa-ti permita asa ceva.

Colegii ma stiu ca eu sunt ala cu gura mare care zic sa nu li se mai dea sfaturi incepatorilor despre alimentare leduri "live" la 220~ cu limitare prin reactanta capacitiva, si oi fi stiind eu ceva, insa aici chestia este si mai groasa.

Sper ca am incheiat, iar daca nu voi solicita eu inchiderea threadului!

Link spre comentariu

Poate nu m-am facut eu bine inteles... vreau sa va arat despre ce este vorba si atunci sa imi spuna restu colegilor daca este ceva ilegal http://postimg.org/image/jd48s8asx/ despre asta este vorba eu in spate pe lateralele acelea am pus niste leduri rosii acum am vazut ca se gasesc si bicolore rosu/galben si vreau sa pun unde am incercuit cu verde aceste leduri rosii cu cele bicolore ca atunci cand semnalizez si deja cel care ma depaseste a trecut de tripla din spate a capului tractor sa vada semnalizare si pe lateralele acelea (si eu in timpul acela nu sunt atent macar vede el ca semnalizez si ma clanxoneaza sa nu ma sui peste el) despre asta era vorba acum cred ca m-am facut bine inteles poate ma ajuta si pe mine cineva cum sa fac... va multumesc

Link spre comentariu

Dacă nu vrei să foloseşti corpuri de semnalizare standard ( cu omologare E pe ele), o soluţie mai simplă ar fi segmentarea liniei de leduri pe zone roşii şi galbene pt. că schimbarea culorii unei zone luminoase din roşu în galben nu este aşa de vizibilă ca şi împărţirea în zone colorate diferit.

Link spre comentariu

La masinile lungi intr-adevar marcarea luminoasa pe lungime este utila.

Era bine daca explicai de la inceput aplicatia.

Ce spui tu, ca ar putea preveni un accident, este OK ca idee dar oare cel in pericol de a fi "incalecat" va intelege de ce clipeste?

Ce nu sunt de acord este "multicolor-ul".

Trebuie sa intelegi ca orice te distrage ca participant la trafic are un potential primejdios.

Daca eu conduc si apare un camion cum sunt in Pakistan in loc sa fiu atent la ce fac / la ce se intampla in jur sigur fie si pentru o fractiune de secunda privirea mi-este atrasa de aratarea aparuta - si poate sa fie fractiunea fatala...

Camion Pakistan - click aici aici aici

Sincer, chiar daca sunt interesante sigur nu au ce cauta in trafic...

Este chestie de fiziologie / psihologie dar si de experienta... Mai ales la romani - de zeci de ori ma enervez cand coloana intreaga merge ca melcul pentru ca a fost un eveniment rutier si soferii trebuie sa se "zgaiasca" si asta se intampla in special la noi, prin alte parti viteza se reduce pentru siguranta in astfel de imprejurari nu pentru spectacol.

Deci sugerez ca ce vrei tu sa faci sa ramana cu o singura culoare, aprinsa permanent pentru reperare si intermitent pentru semnalizare. Se poate ca in timpul semnalizarii puterea luminii sa fie mult mai mare ca pe timpul continuu.

Cat despre surge-protection este vorba de o anumita parte a montajului care protejeaza ledurile de varfurile existente pe instalatia electrica a oricarui vehicul, nu face decat sa-ti protejeze investitia in leduri potential scumpe.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

eu cred ca este chiar bine ce fac este cam aceas chestie cum au astia pe la dacie gabaritele puse de iei cu semnalizare + comun sau - nu stiu cum fac ca atunci cand semnalizeaza se sting acele gabarite si se aprinde semnalizare si cand semnalizarea se stinge se aprinde gabaritu 

P.S dar la mine este ceva si frumos si.. chiar ok

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

ca atunci cand semnalizez si deja cel care ma depaseste a trecut de tripla din spate a capului tractor sa vada semnalizare si pe lateralele acelea (si eu in timpul acela nu sunt atent macar vede el ca semnalizez si ma clanxoneaza sa nu ma sui peste el) despre asta era vorba

Esti dulce, nene !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări