val Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 Schema este preluata de pe Radiokot: http://radiokot.ru/circuit/digital/measure/05/ si este realizata cu К561ЛН2.CMOS-ul este echivalent functional cu CD4049, dar difera capsula si (implicit) semnificatia terminalelor. Am redesenat schema pentru DIP-16, simbolul CI este "intors in oglinda" intrucat cablajul l-am desenat manual. 4049.rar Link spre comentariu
elman Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 Frecventa este fixa sau variabila? Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 (editat) N-are cum sa fie variabila, nu exista piesa cu care sa schimbi frecventa (potentiometru, semireglabil). Si cele doua semireglabile sunt conectate gresite. Editat Septembrie 3, 2016 de imreberes Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 (editat) De mai bine de un an , autorul topicului nu prea mai are activitate. Generatorul de functii ,dreptunghi, triunghi, sinus, frecventa nu este variabila , numai nivelul la cele trei forme de semnal este modificabil. M-am referit la schema de pe radiokot la cea pusa de autor are greseli Editat Septembrie 3, 2016 de NOSTALGIC Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 In general, generatoarele de acest gen lucreaza pe la 1KHz. Link spre comentariu
val Postat Septembrie 4, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2016 (editat) Celor care au folosit schema greșită pe care am postat-o le cer scuze. Mulțumesc pentru observații @imreberes si @Nostalgic, am să încerc să întorc semireglabilii pe placa, dacă nu fac alt cablaj. Generatorul l-am alimentat la 5v si testat pe semnal dreptunghiular fără a face reglajele (1,5v pentru triunghiular si 0,3v pentru sinusoidal). Greseala mea. Editat Septembrie 4, 2016 de val Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 17, 2016 Partajează Postat Septembrie 17, 2016 Schema rusului este interesanta pentru cine vrea sa se joace. Pentru cine vrea sa-si faca un generator de functii adevarat cu un circuit cu 16 pini, recomand cu caldura circuitul XR-2206. Merge bine de la o sutime de Hz pana la 1 MHz.Vezi si: https://www.sparkfun.com/datasheets/Kits/XR2206_104_020808.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum