mars01 Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 (editat) LLE: nu sunt familiar cu subiectul. ce inseamna ca viteza este prea mare? Linia si punctul dureaza prea putin sau intervalul de timp dintre ele este prea scurt? Daca ma lamuriti cu privire la ce am scris mai sus, poate ca implementam si aceasta functie. Loc mai avem in PIC. LE: Un "quickfix" bazat pe un "guesstimate". Incercati aceasta varianta, rezolva problema? Morse_code_generator_HS_20MHz_QWERTY_Slow_transmission.zip Editat Iunie 30, 2015 de mars01 Link spre comentariu
mars01 Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 Mi-am dat seama ca trebuie lungita si pauza dintre cuvinte astfel incat sa se poata face diferenta intre litere si cuvinte. Prin urmare inca o varianta. Morse_code_generator_HS_20MHz_QWERTY_slow_speed_v2.zip Link spre comentariu
yo5qax Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 Va salut @mars01 am incercat cu ultimele doua hex-uri postate dar nu am observat nici o diferenta fata de cel din pag 2 cel pt 20Mhz. Am sa incerc o explicatie in ceea ce priveste viteza de transmitere sau mai bine spus viteza de redare a dipzitivului in discutie, daca gresesc cei avizati in domeniu rog a ma corecta.Daca un grup de litere, cifre,cuvinte vor fi transmise la o viteza mare aceasta se va face intr-un timp mai scurt,comparind acelasi grup de litere cifre,cuvinte transmise la o viteza mica care se va face intr-un tmp mai lung.Dupa cum stim in telegrafie folosim linii si puncte, linia prin definitie este de trei ori mai lunga de cat un punct intre liniile si punctele aceluiasi semn exista pauze egale cu durata unui punct.Ceea ce as dori de la aceasta aplicatie ca cele scrise prin intermediul tastaturii si afisate pe LCD si sunt redate prin intermediul difuzorului sa fie redate mai rar adica la o viteza mai mica pentru a intelege mesajul redat. multumesc, o zi buna Link spre comentariu
mars01 Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 (editat) Buna seara, Am triplat durata DOT ceea ce face ca LINE sa fie de 9 ori mai lung decat DOT-ul initial. Initial durata era de 50ms pentru DOT si 150ms pentru LINE. Acum durata DOT este de 150ms si durata LINE este de 450ms. Daca este prea lent, sa postati acest lucru si mai scad durata. Cele bune. MORSE_code_generator_HS_20MHz_QWERTY_150msDOT_slower_v3.zip Editat Iulie 1, 2015 de mars01 Link spre comentariu
yo5qax Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 Va salut @mars01 da pentru inceput hex-ul de ieri este bun dar ma gandesc pentru viitor ca ar fi bine sa am si un hex intermediar adica DOT=100ms iar LINE=300ms bine inteles cu inconvenientul ca de fiecare data trebuie incarcat hexul in pic penrtu viteza dorita. multumesc pentru efortul dezinteresat pe care l-ai facut Link spre comentariu
yo7but Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 Salut, Daca ar avea timp ar fi bine sa implementeze acea optiune de a mari sau micsora viteza cind doresti folosind tastele F1-F12. Oricum inca odata mii de multumiri. Link spre comentariu
mars01 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) Salut, Ce imi plac aluziile oblice Incercati varianta atasata. Ar trebui sa se poata controla viteza transmisiei din tastele F* cu tasta F1 avand viteza cea mai mica (DOT = 160ms) iar tasta F12 viteza cea mai mare (DOT = 50ms). Viteza default este corespunzatoare DOT = 50ms In toate cazurile: DASH = 3 * DOT PAUSE = 5 * DOT Sa imi dati un feedback daca functioneaza deoarece nu l-am testat. Morse_code_generator_with_F_keys.zip Editat Iulie 3, 2015 de mars01 Link spre comentariu
yo7but Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 salut, "Ce imi plac aluziile oblice :)" N-a fost aluzie ci o rugaminte. Multumesc. Link spre comentariu
mars01 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) OFF-topic M-a amuzat exprimarea, mai fac si eu asa din cand in cand. ON-topic: Ati testat programul in ultima varianta? Sunt curios daca merge pentru ca am luat codurile pentru tastele F* dintr-un manual al unei placi de dezvoltare mai vechi. Editat Iulie 3, 2015 de mars01 Link spre comentariu
yo5qax Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Va salut Da merge in sens crescator dar de la F2 la F12, la F1 apasat apare semnul intrebarii ( ? ) dar e foarte bine si asa,multumesc pentru stradanie si bunavointa. o seara buna! Link spre comentariu
mars01 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) Buna seara, Cred ca este vorba de diverse tastaturi. In vectorii care stocheaza valorile key scan, este trecuta valoarea 0x05 ca si corespondenta pentru caracterul '?'. Dar in toate tabelele pe care le-am gasit pentru "keyboard key-scan codes" valoarea 0x05 este asociata pentru F1. Si cum la dvs cand apasati pe F1 apare caracterul '?' pe display este clar ca intr-adevar F1 este asociat hardware cu valoarea 0x05. Deci programul original are mici erori sau face referire la o tastatura mai speciala. O sa incerc sa corectez. LE: vad ca sunt si alte erori. De exemplu pentru caracterul '-' este atribuita valoarea tastei '-' dar de pe numeric keypad. Nu toata lumea are numeric keypad (unele laptopuri nu au keypad). Erori sunt si la caracterul ':' desi pe acesta nu il gasesc in lista. Asa ca am sa corectez si acest lucru. Oops, ':' este tasta compusa: SHIFT + ';' asa ca nu il pot introduce fara modificari mai mari la program. Prin urmare voi face ca daca se apasa tasta cu caracterul '[' sa apara ca si ':' (doua puncte). Semnul intrebarii va apare prin apasarea simpla a tastei '/'. Si atasez si fisierul corectat. Cu mentiunile de mai sus. Doua puncte il faceti apasand tasta '[' iar semnul intrebarii il faceti apasand tasta '/'. Morse_code_generator_with F_keys_QWERTY_HS_20MHz.zip Editat Iulie 3, 2015 de mars01 Link spre comentariu
yo5qax Postat Iulie 4, 2015 Partajează Postat Iulie 4, 2015 Va salut Totul este OK multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum