Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe Technics SB-M 1000

Vizitator Mada1

Postări Recomandate

Acesta fiind cine?

Unul din fondatorii site-ului audiophil www.hifi-stereo.eu, singurul site audiophil din Rrrromanika si unul dintre detinatorii adevarului suprem in domeniul audio audiophil.

Atentie! NU SUPORTA nicio contrazicere! :evil3:

Link spre comentariu

Toti avem convingerile noastre. Unii mai aprinse, altii mai mocnite. In esenta, nu este o persoana cu care iti pierzi timpul. 

Mi s-a parut potrivit aici intrucat multi au impresia ca aceste Technics-uri sunt audiofile. 

Link spre comentariu

Eu nu le-am avut niciodata in posesie, ci le-am ascultat trecator prin vizite. Mi-au trecut prin mana modele mai mici M800. Daca e cazul, le pot face un review, dar nicidecum audiofil. 

Link spre comentariu

Toti avem convingerile noastre. Unii mai aprinse, altii mai mocnite. In esenta, nu este o persoana cu care iti pierzi timpul. 

Mi s-a parut potrivit aici intrucat multi au impresia ca aceste Technics-uri sunt audiofile. 

Problema a ramas aceiasi de la inceputul utilizarii unor termeni FARA o definitie clara, bazata pe date tehnice, reglementari internationale sau standarde si norme nationale sau internationale.

Doi termeni sunt pur subiectivi ( audiofilie si hi-end ), dar sunt utilizati pentru a face comparatii si a stabili ierarhii care sunt fondate pe nisipul subiectivismului.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator Smarr Radu

Am revenit la subiect.In sfarsit am adus aceste boxe acasa in stare buna.Păreri:1.nu m-au dat pe spate cum ma asteptam;2.constructie solida, dar la interior firavă, adica cabluri subtiri, simple, papuci in capete f.mici....;3.piesele din filtru sunt normale, nu de calitate audio cum ar trebui;4.difurile de medie din mijloc par unele simple, mici si ieftine. Revin cu detalii despre sunet.Parerea mea despre sunetul acestor boxe:1. Suna bine in comparatie cu altele;2. Suna perfect pe muzica veche, adica sunetul acela vintage, exact ca niste boxe vechi, fara filtre....Se simte surplusul de voce, aspect care la sb-m500 nu exista.Aici are un 10 de la mine;3. Suna bine si pe muzica actuala, dar induce tot o tenta de vintage, dar e ok;4. La cât de mari si grele sunt, sunetul mi se pare putin, 100w !!!deci nu se aud foarte tare, fiind doar pentru audiții normale;5. Au intradevar spațialitate, sunetul stereo se aude perfect si clar;6. Fiind cu 4 cai, se aud detalii care nu le-am auzit la alte boxe !!! Aici iar un 10;7. Sunetul se schimba mult in functie de poziționare !8. Basul este profund, inalta calda, vocea clară și foarte reala.Ca parere generala, sunetul este foarte bun, cald, placut dar se poate si mai bine, deci nu sunt cele mai tari cum spune lumea, chiar si cei care le au...Sunt boxe de calitate, solide, de putere mica din punctul meu de vedere, destul de scumpe pentru ceea ce oferă....Nu as mai da a doua oara 2000e pe ele !!!dar asa zicem toti după ce le avem.Ca amplificate, folosesc doua SE-A1010, bi-amping

Salut! Care este feedback-ul dupa un an de folosinta? Acum ma confrunt si eu cu aceeasi dilema, daca sa achizitionez si eu aceste SM-M1000, multumesc userilor care ti-au raspuns tie, insa vreau si parerea ta dupa un an de folosinta. Sau alte recomandari... Turnul meu este tot Technics, ca putere merg pe setul Se-a900M2. Boxele actuale sunt ceva lowcost de la ei, SB-G700, le am de mult, sunt impecabile si acum, dar... Vreau upgrade.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Mada1

Salut! Care este feedback-ul dupa un an de folosinta? Acum ma confrunt si eu cu aceeasi dilema, daca sa achizitionez si eu aceste SM-M1000, multumesc userilor care ti-au raspuns tie, insa vreau si parerea ta dupa un an de folosinta. Sau alte recomandari... Turnul meu este tot Technics, ca putere merg pe setul Se-a900M2. Boxele actuale sunt ceva lowcost de la ei, SB-G700, le am de mult, sunt impecabile si acum, dar... Vreau upgrade.

După mai bine de un an de ascultare sunt multumit. Știu că se poate si mai bine... Recomand conectare bi-amping cu minim se-a1000 sau 1010, dar se poate si cu seriile 2000-7000 ! net superioare. In acest mod de aud mai bine, fiind un surplus de putere, asta pentru a scoate mai mult din ele. Le recomand, dar preturile actuale sunt mari pentru ele. Dacă le găsiți mai ieftine sunt de luat. In ultimul timp am ascultat multe boxe chiar si mai scumpe si tot Technics SB-M1000 mi-au placut. Se aud bine cu orice muzică, veche sau nouă, dar contează mult sursa. Eu ascult muzică veche pe vinului vechi (nu noi ca nu se aud bine) cu pick-up Technics SL1210mk3 si nouă pe discuri originale cu DVD A-10 sau SL-PS900, urmand un SL-P999 cand o sa găsesc. Cu acest sistem chiar se obtine un sunet destul de bun.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Costelini
On 5/28/2016 at 11:15 PM, Haralambie said:

La ce te asteptai? Nu sunt niste produse High-End ci doar Hi-Fi. Au fost un exercitiu in competitie cu Sony cu ale sale APM-uri. 

86db/W/m e o valoare mica. La 2000 de euro aveai variante mult mai stralucite. oricum pretul pt coloanele astea e exagerat. Momo ar fi zis ca se dau la kg. 

..buna, ai putea sa-mi oferi o varianta mai stralucita?..sunt pe punctul de a lua si eu o pereche Technics SB-M1000 si ma informez, sa nu iau la kg..Multumesc!

Link spre comentariu

2ooo euro mi se pare mult. Dai banii astia daca esti fan Technics si o faci pt aspect si amintirea unor vremuri apuse.

Intradevar la acesti bani se gasesc variante mai bune. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am avut sb-m500  varianta mai mica (aveau cam 18kg fiecare)

Parca inaltele erau prea agresive si basul ca de subwoofer .

Le-am luat cu ideea de a fi incinte inchise (nu bass reflex).

Sincer le-am vandut ca pareau prea invechite (ma enerva culoarea aceea maro inchis) .

Puternice nu sunt ...sunt mai mult pentru auditie .

Daca esti adeptul incintelor inchise cumpara KEF Q950 sau Q750  (variantele noi)

Se aud bine au doua radiatoare pasive si  sunt destul de frumusele .

Editat de lalihifi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări