Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe Technics SB-M 1000

Vizitator Mada1

Postări Recomandate

Vizitator Mada1

In viitor doresc achizitionarea acestor boxe. Doresc pareri despre ele, cine le detine deja sigur are o parere. Costa ceva bani si as dori sa stiu daca chiar merita. Oare este o buna alegere? Sunt fan Technics, altceva nu prea as dori.

post-243214-0-21819800-1431457652_thumb.jpg

post-243214-0-30090700-1431457882_thumb.jpg

post-243214-0-49428300-1431457908_thumb.jpg

Editat de Mada1
Link spre comentariu

Sa ai grija la difuzoarele apm sa fie in buna regula, in rest oricat de rau ar fi situatia se poate rezolva. Difuzoarele apm daca sunt uzate o sa fie o problema. Pana gasesti o pereche de schimb, ca de reparat slabe sanse probabil o sa dureze mult.

Ca parere numai de bine. Eu le am ascultat la un prieten, cu tot sistemul pe technics si se auzeau super ok. Nu o sa le utilizezi nici la jumatate din putere pentru un apartament dar sunt ok.

ps : atentie la greutatea unei boxe, ca la mutare e chin... am carat cu amicul meu boxele si sistemul cand s-a mutat si a iesit cu dureri de sale... :))

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Astea sunt niste incinte pe care ti le doresti, le achizitionezi in stare foarte buna, le aduci acasa, le folosesti in regim de ambient, rar, in rest acoperite si protejate. Astea sunt "piese de muzeu", si trebuie tratate ca atare. In mod absolut ai nevoie de SE-A1000 si SU-C1000...

Daca vrei "sa dai in ele", uita... ca principiu nu-i cazul. Daca esti un audiofil rafinat, nu te astepta sa fii dat pe spate. Sunt mai mult o "curiozitate" acustica. Suna bine, arata bestial, au scris istorie, si cam atat.

Daca nu sunt ireprosabile, NU CUMPARA! Poti face altceva cu 2000E, daca vrei piese Technics. Mergi pe un vintage adevarat...

Link spre comentariu

O auditie cu ele bate orice opinie. Incearca sa programezi un test daca vanzatorul este din aceasi localitate si mergi pe principiul cumpar ce aud si imi place nu doar o poza.

Laudele sunt impartite cam la orice, la fel ca si criticile, gustul tau e unic si daca e sau nu satisfacut de ele doar prin proba poti afla asta.

Cu ocazia auditiei ai sansa sa si vezi live starea incintelor si mai mult decat atat sa le asculti si sa vezi daca se potrivesc cerintelor tale.

Iti dau un exemplu simplu : Un amic si-a dorit maxim o pereche de unitre de 75W, le-a tot cautat, a strans bani pentru ele si a luat unele tipla, cu difuzoare originale schimbate noi, totul boboc.

Dupa ce a strans bani si cautat vreo 5-6 luni si le-a cumparat. Dupa ce a ajuns cu ele acasa a ramas dezamagit ca el se "Astepta sa sune altfel" deci exemplul il ai. Stii cum ai de procedat pe viitor.

Il sustin si pe colegul Nomikos care iti recomanda sa nu investesti in ceva ce nu e ireprosabil la contravaloarea ceruta pe ele.

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu
Vizitator chintix

Pot gresi! Nu cunosc boxele. Dar ce cunosc, este faptul "ca cand" aud de Technics (boxe), ma apuca nostalgia de Goodmans.

Cu scuze pentru cei ce se pricep insutit mai mult decat mine !

Link spre comentariu
Vizitator Mada1

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. O sa incerc sa ascult o pereche, oricum o sa mai astept un pic, parerile sunt impartite. Eu fiind fan Technics si avand aparate cap de serie, as dori sa merg tot pe asta. Altceva mai bun de la ei nu stiu ce ar fi, fara a spune de raritatile SB-M 10000 care le-am ascultat in Germania, dar in 2007 si nu mai spun ca pana acum nu am mai auzit sunetul ala!

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Ai grija cu cumparatul, caci boxele au fiecare mai multe mebrane pasive plate, dreptunghiulare. Daca au suspensiile uzate /mancate, "esti mancat" !

Din cate stiu eu, SMB10000 s-au facut in cateva zeci de exemplare - sub 30. A fost un exercitiu de stil al firmei, sa arate ca pot face si ei boxe "BUNE". Cantaresc sute de kg asa ca transportul costa enorm iar riscurile sunt pe masura.

Editat de shambala
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Mada1

Am revenit la subiect.In sfarsit am adus aceste boxe acasa in stare buna.Păreri:1.nu m-au dat pe spate cum ma asteptam;2.constructie solida, dar la interior firavă, adica cabluri subtiri, simple, papuci in capete f.mici....;3.piesele din filtru sunt normale, nu de calitate audio cum ar trebui;4.difurile de medie din mijloc par unele simple, mici si ieftine. Revin cu detalii despre sunet.Parerea mea despre sunetul acestor boxe:1. Suna bine in comparatie cu altele;2. Suna perfect pe muzica veche, adica sunetul acela vintage, exact ca niste boxe vechi, fara filtre....Se simte surplusul de voce, aspect care la sb-m500 nu exista.Aici are un 10 de la mine;3. Suna bine si pe muzica actuala, dar induce tot o tenta de vintage, dar e ok;4. La cât de mari si grele sunt, sunetul mi se pare putin, 100w !!!deci nu se aud foarte tare, fiind doar pentru audiții normale;5. Au intradevar spațialitate, sunetul stereo se aude perfect si clar;6. Fiind cu 4 cai, se aud detalii care nu le-am auzit la alte boxe !!! Aici iar un 10;7. Sunetul se schimba mult in functie de poziționare !8. Basul este profund, inalta calda, vocea clară și foarte reala.Ca parere generala, sunetul este foarte bun, cald, placut dar se poate si mai bine, deci nu sunt cele mai tari cum spune lumea, chiar si cei care le au...Sunt boxe de calitate, solide, de putere mica din punctul meu de vedere, destul de scumpe pentru ceea ce oferă....Nu as mai da a doua oara 2000e pe ele !!!dar asa zicem toti după ce le avem.Ca amplificate, folosesc doua SE-A1010, bi-amping

Editat de Mada1
Link spre comentariu

La ce te asteptai? Nu sunt niste produse High-End ci doar Hi-Fi. Au fost un exercitiu in competitie cu Sony cu ale sale APM-uri. 

86db/W/m e o valoare mica. La 2000 de euro aveai variante mult mai stralucite. oricum pretul pt coloanele astea e exagerat. Momo ar fi zis ca se dau la kg. 

Link spre comentariu

In mod normal  nicio incinta nu te poate da pe spate decat daca e mare, grea si ori cade peste tine ori iti este aruncata in brate!

- nu cred ca utilizarea unor cabluri de dimensiunile unui furtun si papuci pentru 200A ar fi adus un plus evident calitatii sunetului;

- daca producatorul a folosit acele componente ele se raporteaza la necesitati si un raport pret/calitate bine determinat ( oricine poate incerca o up-gradare si sa aiba surpriza ca a investit degeaba, raportat la rezultat - in plus, nu au fost decat un produs care incerca o revigorare a vanzarilor, ca un ultima incercare inainte de renuntarea la productia audio );

- solutia in sine nu este nemaipomenita, iar din unele puncte de vedere e un compromis cu rezultate slabe, are in schimb un bas care pe unii ii multumeste;

- si daca suportau 1.000 W, tot nu ar fi "cantat" tare! Doar ar fi disipat mai multa caldura pana la defectare: randamentul acustic  este sub 1%!!!! Au si un SPL f.mic!!! Daca aveau un SPL mare, peste 92-93 dB/W/m, chiar ai fi ramas interzis de cate detalii iti apareau. (detaliile nu apar din numarul mare al difuzoarelor!

- gresita ideea ca incintele vechi nu aveau filtre! Aveau filtrele de care aveau nevoie!!! Multe sunt peste ce se vinde astazi ca hi-hi-end!

- cred ca se incadrau cu greu ca incinte hi-fi, din ce imi aduc aminte. Oare care sunt incintele hi-end???

- nu au fost un exercitiu in competitie cu SONY!!! Technics a scos mai multe variante de incinte cu traductoare cu membrana plata, o moda la un moment dat, inclusiv cu radiatoare pasive, dar nu au prins pe piata avand multe probleme. SONY a renuntat mai repede la solutie, si, nu a plusat la variante cu radiatoare pasive, chiar daca a avut unele incercari. Atentie: intre APM-urile SONY, care erau traductoare active si radiatoarele pasive e ...................... oarece diferenta!

Link spre comentariu

Stiu de diferenta, insa eu tot timpul am fost cu impresia ca Technics a incercat un fel de castig in vanzari cu radiatoarele astea pasive (caci cu SB-M1 n-au reusit). APMurile oricum au fost inaintea lor, SB-Murile lansandu-se in 94?

Printre putinele de la Technics, care ar merita sunt cele din seria Linear Phase, dar nu orice cosciug.

Editat de Predator
Link spre comentariu

La ce te asteptai? Nu sunt niste produse High-End ci doar Hi-Fi. Au fost un exercitiu in competitie cu Sony cu ale sale APM-uri. 

86db/W/m e o valoare mica. La 2000 de euro aveai variante mult mai stralucite. oricum pretul pt coloanele astea e exagerat. Momo ar fi zis ca se dau la kg. 

Who the fxck is Alice?

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări