Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum dezlipesc integratele smd doar cu statia de lipit?

radu022003

Postări Recomandate

sper sa fi postat unde trebuie, daca nu imi cer scuze.titlul spune tot, astept sugestii si pareri despre dezlipirea componentelor SMD, in special a integratelor, intr-o maniera cat mai lejera si mai putin daunatoare pieselor si cablajului

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu022003

4

• Tavi

2

• pegas

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

tresa absorbanta???cum arata asta (nu fac misto!!!)???

Mai multe sarmulitze din cupru, impletite uniform, formand un cablu plat gen ecran de protectie la cabluri audio video (de calitate) etc. Are proprietatea de a absorbi fludorul topit.
Link spre comentariu

pai eu nu iti recomand sa scoti integrate smd cu tresa , decat daca sunt f miciin rest cu statia cu aer caldtresa in general pentru integrate normale pentru eficienta maxima, tresa se imbiba cu sacaz si apoi se scutura PE JOS cat mai este fludorul cald :smt003 mocheta astfel rezultata se schimba anual

Link spre comentariu

Eu fac asa:daca am aer cald: cu penseta prind un capat al integratului si incalzesc marginile integratului prin plimbarea jetului de aer cald in sensul acelor de ceasornic sau invers pe conturul acestuia... se dezlipeste foarte frumosdaca nu am aer cald: prind cu penseta de un colt al integratului si pun mult cositor pe o laterala astfel incat sa "inund" acea parte a integratului (toti pinii sa fie lipiti intre ei cu cositor din belsug). Incalzesc bine acea parte a integratului prin tinerea varfului (cat mai gros) exact in mijlocul lateralei integratului. Astfel caldura se propaga in toata laterala integratului si in cele din urma se va desprinde. Se repeta si pentru cealalta parte. Nu merge din pacate la integratele care au pini pe toate cele 4 laturi :rolleyes: . In cazul lor merge doar cu aer cald. daca nu am aer cald este o varianta cu tresa dar nu o recomand. Daca ai integrate cu peste 20 de pini este imposibil sa absorbi la toti pinii cositorul astfel incat sa fie desprinsi toti de PCB. Daca cumva ramane unul lipit si ai incalzit PCB-ul un pic mai tare este rau fiindca se poate exfolia cablajul. Aceasta metoda merge si ea bine dar exista un risc mai mare de deteriorare a PCB-ului decat daca se foloseste metoda "inecarii"

Link spre comentariu

eu as fi postat la "sectiunea incepatorilor" sau "generalitati" din "DIVERSE", dar sa nu fim mai catolici decit papa...daca nici un moderator nu s-a legat de tine, sanatate drum bun.si on topic: ai reusit dezlipirea?

Link spre comentariu

Am citit undeva de o alta metoda de dezlipire pentru CI SMD, nu am incercat-o dar lumea zicea ca merge:Se trece o sarma de wrap pe sub toti pinii de pe o latura si se face o bucla de sarma pe care sa o poti tine cu mana. Pe masura ce se incalzesc pinii se trage de bucla din sarma de wrap pana cand bucla este eliberata de sub integrat.In felul asta pinii se ridica. Merge aplicat si la CI SMD cu 4 laturi si nu trebuie sa ai aer cald.

Link spre comentariu

Eu am incercat metoda cu sarma, am folosit insa si mult sacaz si a mers, insa trebuie sa ai grija cum tragi de sarma ca altfel se va rupe, eu nefolosind sarma de wrap ci o sarma dintr-un cablu multifilar (fiind mai subtire).

Link spre comentariu

pegas, da am reusit dezlipirea cu succes, din pacate fara tresa absorbanta pentru ca n-am avut si nu am mai facut pentru ca l-am scos cu o lama de barberit. Am bagat lama sub el si am impins integratul in timp ce am incalzit toti pinii de pe o latura. Desigur a fost ceva rudimentar insa asta a fost pana sa posteze lumea aici (carora le multumesc) pentru ca ma grabeam :DCum e cu sarma aia de wrap? Ce e, unde se gaseste?

Link spre comentariu

E o sarma izolata foarte subtire, arata ca un fir de ata mai gros si se foloseste la tehnologia wire-wrapping.Adica in loc de lipituri se infasoara sarma in jurul pinilor soclurilor, dupa ce se desizoleaza capetele, cu o scula speciala. Soclurile sunt si ele socluri pentru wrap, adica au pinii de vreo 2 cm lungime (ca sa ai unde infasura sarma) auriti si cu sectiune patrata.Pentru dezlipit cred ca se poate folosi si o bucla din lita, nu neaparat sarma de wrap.E de retinut si metoda ta, cu lama de ras.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări