Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pastor electric

Vizitator marcovidiu10

Postări Recomandate

Vizitator marcovidiu10

buna.am facut un aparat cu socuri electrice (pentru animale) si am folosit un trafo hr 6040 si pisca destul de bine cand atingi firul.Cunosc pe cineva care face aparate dinastea ,tot cu trafo dar al lui curenteaza mai tare,a sters indicele de pe trafo si nu imi pot da seama de care ii.Imi puteti spune un trafo care scoate un amperaj mai mare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• validae

3

• pop_ady44

2

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Asta i-am recomandat și în ,,privat,, fiindcă tot o ține pe-a lui cu trafuri de linii de la monitoare. Aceste trafuri or avea ele tensiuni ridicate, dar nu oferă o putere mare a scânteii....fiind dedicate altui scop.De fapt și în schema cea mai utilizată de ,,păstor electronic,, cu două LM 555, se indică folosirea unei bobine de inducție auto....(ignition coil).

Link spre comentariu

Eu am facut”cateva garduri „dar tot pe bobina de iductie am mers (yursa boss sau rusesti )

Un prieten ce ma tot storcea la creer ,ca doar el o vazut ceva pe la unguri ,cu 2 eft si un asz .

Da eu nu am gasit schema nicaerea , si cica folosea un traf de tv lux s, dar cu modificarile de rigoare scoase primarele si pus ceva bobina cu sarma mai groasa . 

Treaba asta nu am vazut asa ca eu aici vorbesc din auzite rog a se trata ca atare .

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

nu vreau sa mai deschid si eu un alt topic. nu intreb despre schema, o sa fac ceva in jurul unei bobine de inductie.

chestia ca nu stiu cum ar fi mai bine sa fac impulsurile, nu pentru o eficienta a consumului, dar pentru siguranta animalului, cat si evenimentului propus. si apropo de asta, animalele nu sunt tocmai vaci, mistreti sau ... sunt doar pisici. multe pisici si rele.

1Hz ? cam lent...astea se misca repede.

1.5 - 2Hz ? ...

mai ma gandeam la varianta sa am 4Hz, dar 3 impulsuri sa fie la 50% si doar ultimul sa aiba 100%..

scanteia apare in decuplarea bobinei. prin urmare trebuie sa fac un pwm pe mosfet...ma complic ?

oricum ar fi, nu vreau sub nici o forma sa moara pisicile..sau sa le stea vreo viata prin gard.. dar nici sa faca pipi pe gard in ciuda mea.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

garantat nu. dar ma gândeam sa pun vreo 10 cm de plasa de tantari metalica, ma rog aluminiu , in apropiere de final gard, si mai sus firul cald.tocmai de asta nu sunt sigur de tensiuni.. si timpi. pentru ca lipsește rezistenta pământului..

Link spre comentariu

eu cel putin detalii tehnice as fi vrut...nu schema...

asta pentru ca nu exista posibilitatea de "Laborator". adica cum testez ? ...

in fine o sa incerc sa mai caut...poate-mi dau seama din configuratia 555-urilor cu care e plina "piata"..

Link spre comentariu

Daca a-i reusit sa pisti o pisica sa te ti numa de burta ,si ea pe acolo garantat nu va mai calca Idem caini sunt foarte fricosi si tin minte bine de tot fiecare punct .

Daca vrei sa pisti pisica un fir trebe sa fie GND si un HV altfel este ca cioara pe firu de transport energie .

Nu uita ca la firu de HV trebuie data o importanta mare izolari electrice .

Link spre comentariu

Faci schema cu frecvență variabilă și vezi care e mai eficientă. Dar eu zic că nu se justifică electrificarea unui gard doar din cauza unor pisici.. Acolo e bun un câine clasic, preferabil unul mic, care să nu necesite legare în lanț.Dar are și ăsta dezavantajele lui, latră când tu dormi și face pipi pe gard în locul pisicilor...ai putea încerca cu ceva ultrasunete direcționate spre zona în cauză. Să ții cont de problemele juridice când electrifici un gard, să nu sară vreun hoț gardul că-l plătești ca pe ăl nevinovat dacă face infarct și de la sperietură.Un gard electrificat trebuie precedat de unul exterior obișnuit și se declară pe la diverse instituții, trebuie semnalizat, etc....

Chiar dacă nu e făcut să ucidă, nu toți suportă bine un șoc electric chiar și scurt.

Link spre comentariu

daca sare un hot gardu, stai liniștit ca ma descurc juridic. de altfel nu are cine sa sara. dar la o adică, nu iti fa griji pentru hoți.oricum, mersi de info.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări