Mondan Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Nu e primul program cu LCD. Dar de data asta nu merge. Verificat in simulare in Proteus., Se aprinde backlightul LCD in Proteus si atat. Am verificat de mai multe ori. Pini sunt legati corect, programul e si el corect. In spacial partea de definitie: RS_Tris=TISB0_bit..,... RS=RB0_bit......... Am verificat de mai multe ori. Totul pare in regula. Totusi in simulare numerge. Cum mai verific ? Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Ce controller? Pune codul cu conexiunile LCD. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 Cred ca ai probleme la definirea pinilor pentru LCD. Functie de microcontroller va trebuie sa folosesti LAT in loc de PORT. Daca, in schimb, ai scris definitiile ca in textul postat de tine atunci in veci nu va functiona. Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 E PIC18F si e LATB, dar o iau de la capat, nu pried timpul cu verificarea acestei variante. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 Dane, de ce nu pui codul? Sa stii ca nu poti cere drept de autor pe ceva scris in helpul compilatorului.Gluma, gluma, dar tu stii ce vrei. Ma intreb de ce mai scrii pe forum daca nu oferi detaliile cerute. Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 PortB are rezistori Pull-Up. Poate trebuie sa fie dezactivati. Muta LCD-up pe alt port, pe PortC, de exempu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum