Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema TV Saba + Arctic

nelutuPO

Postări Recomandate

Buna seara, am la reparat un Saba sasiu ITC008 care are tensiuni corecte in secundar sursa , pleaca inata si tensiuni din trafo linii ptr 2 sec dupa care dispare inalta si toate tensiunile de la trafo linii. Tot ce tine de sursa este stabi.  Un al doilea caz ar fi un Arctic sasiu E1 cazut la un fulger la care am inlocuit CI sursa TDA 16846 , am tensiuni sursa  si dunga  orzontala. Tensiunile din sursa oscileaza , Ui intre 110 si 130 V tensiunea de 33V intre 5v-33V. Suspectez multifunctionalul. Pareri ?. Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelutuPO

3

• dan cod

3

• iuliantv

2

• IONPREDUT

1

Top autori în acest subiect

la saba ,verifica recuperatele de la trafo linii,sa nu ai consum mare pe una din ele! la arctic,pune sursa pe bec,si vezi daca ai u1 stabila,daca oscileaza u1,de aceea oscileaza si varicap +33v.

Editat de IONPREDUT
Link spre comentariu

Sursa la E1 verificata pe bec , stabile toate tensiunile in secundar, dupa cuplare final linii  toate tensiunile oscileaza precum si ( in lipsa unui osciloscop verificat cu multimetru ) tensiunea de 1 v pe baza final linii.  Cind U1 este 107 v se aprinde filament ,se aude cum pleaca liniile , 1 sec pleaca 1 sec cade si tot asa. Un dump de memorie nu cred ca m-ar ajuta daca as scrie o memorie. Stima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări