Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat sudura in puncte deca sw35

piratu2ro

Postări Recomandate

Buna seara ,

Cer si eu parerea voastra in legatura cu acest aparat, problema consta in faptul ca la cresterea amperajului imi sare siguranta diferentiala, iar aparatul nu lipeste nimic, aparatul de alimenteaza la 400v, nu am reusit sa gasesc nici o schema pe net, daca o are cineva ar fi de folos,

multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• piratu2ro

6

• Ion_Bumbu

3

• omniprezent

2

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se alimenteaza cumva la 380v dar doar doua faze? Ati masurat cu un megohmetru capetele primarului fata de carcasa sa nu fie scurt intre bobinaj si masa.

Link spre comentariu

Da se alimenteaza la 380 in 2 faze am alimenta tr direct si scoate 6.5v (tensiunea care este data si in dayele alaratului) fata de carcasa nu am masurat o sa masor sa vad

Link spre comentariu

Sa nu fie pusa cumva impaminatarea aparatului la fisa in  borna de nul sau poate instalatia electrica are aceasta problema de sare siguranta diferentiala.

Link spre comentariu

Ce tip de diferential ai, sint unele care nu accepta curent intre 2 faze, desi sint trifazice poti alimenta doar pe legatura de 230Vac.

Cel mai simplu testeaza prima data diferentialul , pune 2 becuri in serie si alimenteaza`le intre 2 faze.

Daca sare nu`i defect , asta e modelul.

Grig

Link spre comentariu

Aparatul contine 2 transformatoare: unul pt partea de comanda care are primarul pentru 400v si 230v, iar cel de la partea de dorta care are si el capete pt fiecare infasurare si in primar si in secundar dar acestea sunt puse in paralel o sa adaug o poza cu el, daca pe cel din partea de comanda il pun pe 230v iar pe cel mare il las asa cum e pe 400 poate functiona alaratul?

Link spre comentariu

Verifica diferentialul cu cele 2 becuri.

Daca nu sare ai probleme la trafo, asta e o problema grava deoarece iti poate afecta sanatatea, uneori ireversibil.

Daca sare e diferential trifazic pentru sarcina distribuita si ai toate sansele ca acel ap sa fie perfect functional.

Grig

Link spre comentariu

Mea culpa... 2 becuri de 230Vac de aceeasi putere.

Mai bine pune o foto clara a diferentialului, da nu fie de fapt altceva, diferential + disjunctor.

Grig

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

am revenit pe acest subiect, transformatorul alimentat separat functioneaza perfect, cred ca problema este la modulul de tiristori, (IRKT91/12AS90) nu am gasit asa cv nicaieri, ce credeti pot sa il înlocuiesc cu SKKT106/12E

Multumesc mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări