xtgs Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 am o dioda zener care nu stiu ce valoare are, pe ea este marcat Z10M sa fie un zener de 10 volti s-au... Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Pune si tu o poza cu acea dioda. Ce capsula este? Unde este folosita? Ceva amanunte vrem si te ajutam. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Cea mai simpla metoda >> un alimentator reglabil , o rezistenta in serie si masurata tensiunea pe terminale !! Link spre comentariu
modoran Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Daca e buna inseriaz-o cu o rezistenta de vreo 5-10K si conecteaz-o la o tensiune de 30-40V sa zicem, apoi masori tensiunea la borne, aia e valoarea de referinta. Link spre comentariu
xtgs Postat Mai 11, 2015 Autor Partajează Postat Mai 11, 2015 dioda este in scurt... si este pe o sursa cu strw 6251....am gasit ceva scheme dar nu seamana cu a mea.... Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Este tv? Daca da spune modelul. Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Deci am intuit bine. La fiecare cerere de documentatie, nu se da nici un detaliu despre locul unde este folosita acea componenta si despre starea ei de sanatate. Trebuie sa intrebam noi, ce si cum, dupa care informatiile vin cu taraita, si mereu dupa alte si alte intrebari. Puteai sa precizezi de prima data unde este folosita acea dioda, care este starea ei, si eventual o poza cu respectivul cablaj Link spre comentariu
xtgs Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 sursa 68709D0006B dintr-un lcd LG 26LC 2R si am manualul de service, dar nu contine si partea de sursa... PS.subiectul a fost postat si la depanare tv dar nu am primit schema... Link spre comentariu
nostrom Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 La cate postari ai pe acest forum ar trebui sa dai informatiile care ne/te pot ajuta la identificarea componentei si ce rol joaca.Asadar comunica in ce pin al STRxxxxx este cuplata in felul acesta putem identifica daca este Zener,Redresoare...etc. Link spre comentariu
xtgs Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 dioda este zener am spus mai sus si vine cu + in pinul 6 al sursei si - la masa; + se mai duce in pin 4 la optocuplor Link spre comentariu
xtgs Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 o sa incerc cu 10v , daca aveti si schema postati-o daca se poate.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum