Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componente

cippy

Postări Recomandate

Salutare tuturor

As dori sa ma ajutati si pe mine sa identific niste componente, stiu ca sunt filtre ceramice, dar nu cunosc tipul...

Multumesc anticipat!

post-235227-0-00962400-1431335710_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cippy

3

• cirip

2

• radu42

1

• gabimix

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am incercat sa caut cu google images (doar filtrele) dar nu am gasit un rezultate concludente.

Daca stii ce circuit integrat este cel din stanga filtrelor, poate gasesti info suplimentare pe net citind datasheet-ul circuitului integrat.

De asemenea poti sa gasesti info si daca cunosti provenienta montajului din poza atasata de tine (vezi daca pe pcb nu scrie ceva de producator, etc).

Editat de gabimix
Link spre comentariu

Cel cu 55h este un filtru 455khz probabil Murata iar celalalt posibil sa fie ceva filtru trece banda pe intrare...nu stiu

Editat de radu42
Link spre comentariu

Unul e filtrul de FI (455KHz), celalalt e rezonatorul discriminatorului (ptr demodulare FM). Ambele sunt prezente in schema din foaia de catalog.

Sunt multi producatori de astfel de filtre. Nu e clar la ce foloseste identificarea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pt. d-nul cirip

Filtrul de 455 se poate inlocui (compatibil)cu MURATA: CFUCG455HX-TC 6dB (min.) (kHz)?

Discriminatorul se poate inlocui cu (compatibil) Murata: CDBCB455KCAY24-R0?

post-235227-0-72906900-1432309353_thumb.jpg

post-235227-0-23234300-1432309354_thumb.jpg

Editat de cippy
Link spre comentariu

In principiu da, doar ca filtrul ar trebui sa fie mai largut, pe undeva pe la 15-20KHz. 6KHz e cam putin si o sa distorsioneze demodulatorul. Dar de ce iti bati capul cu ele? Nu ziceai ca iei receptor gata facut? Sunt destul de ieftine, daca le iei de "departe".

Editat de cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări