Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ma poate ajuta cineva ?

Vizitator George-lis

Postări Recomandate

Vizitator George-lis

Pe vremea tineretilor mele, lipeam firele electrice, de boxe, faceam panglici multifilare, pe vremea aia nu existau atatea oportunitati ca azi ...In fine, ca sa n-o mai lungesc, am uitat cum se numea acel solvent cu care lipeam firele ...Ma poate ajuta cineva?Ca sa pot cauta, trebuie sa stiu si ce sa caut ... Ok, daca mi-ati spune unde si daca mai gasesc acel solvent, ajutorul ar fi mult mai mare ...Bogdaproste, stiu ca nu ma lasati sa mor ... asa cum sunt ... ;)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• albasete

1

• florinursu24

1

Top autori în acest subiect

Solvent pentru a realiza panglici multifilare ? Cloroform, toluen, MEC (metil-etil-cetona). Eventual cautat solvent prin magazinele de specialitate Bric, Praktik. 

Link spre comentariu

Acum nu mai e nevoie să lipiți cablurile între ele pentru a face panglici multifilare, se găsesc ca atare....http://tor-online.ro/produse/384-cabluri-speciale/5182-cablu-multifilar-panglica-cpc8530-cu-10-fire-banda-multicolora-1.27mm-10x26awg---tronson-1m.html

Dacă e vorba de soluții decapante....http://www.globstar.ro/items_images/1301959863ColofoniuVaselinaPasta.jpg

Link spre comentariu
Vizitator George-lis

Domnule Validae, ma bucur ca ati inteles ... nu faci panglici de fire ... cositorindu-le ... (ma refeream bineinteles la izolatie ... s-o lipesc ...) totusi as vrea sa fac eu acest (am si eu placeri ciudate si cam demodate) traseu multifilar ... am si batut tintele pe un placaj ... Am aflat si cum se numeste solventul ... ciclohexanol (sau ciclohexanona) ... mi-a mai ramas sa vad sursa de solventi ... de unde pot procura ...Oricum, eu va multumesc pentru solicitudine ...M-ar mai interesa inca un solvent ... butil-glicol ... am niste argint coloidal care s-a cam ingrosat si-i pacat de el, as avea de reparat un traseu intrerupt la dezaburire luneta masinii mele ...Daca ati dizolvat argintul coloidal si cu alti solventi, as putea incerca ... in cantitati mici ... de proba, sa vad cum lucra ... diluantul ...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Csiki Sandor

Panglici multifilare se pot face si cu tricloretilena,substanta activa folosita in curatatoriile chimice de imbracaminte

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări