Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Supraincalzirea laptopului

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Buna ziua,am vrut sa deschid acest topic pentru a vorbi despre supraincalzirea laptopului.Eu in timpu liber ma ocup cu repararea laptopurilor,calculatoarelor etc...Intr-o zi mi-a venit un dell vostro A860 care avea un Procesor single core 2.13 ghz,se incalzea foarte tare in idle (YouTube,Facebook,OLX statea si pana in 65 de grade...i-am aplicat pasta termoconductoare arctic silver 5 dar tot asa... am curatat de praf cooler (curatare si ungere) .Voi cum faceti sa fie racirea cat mai buna? :56  :56

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomsa Cosmin

4

• core

2

• elmar

1

• allexx1968

1

Top autori în acest subiect

ai verificat in task manager / resource monitor ca e chiar in idle? (utilizare procesor sub 5-10%)

procesoarele single core sunt foarte usor de tinut in 90+% de procese care lucreaza in fundal.

Link spre comentariu

Buna

Din pacate ai o singura sansa.Un curent de aer cat mai consistent.

Sunt probleme mari pe aceasta tema,iar unele laptopuri chiar sunt subdimensionate din acest punct 

de vedere.Chiar eu am avut probleme cu ceva versiune de laptop Dell Vostro.Pe moment

functioneaza normal,dar nu stiu pentru cat timp.

Scaderea pretului pentru aparate are un impact mare pentru utilizatori,implicit

pentru cei care le intretin.

La fel cu multe componente defecte.Acum 10 ani era o raritate o memorie defecta,acum am 

memorii defecte la Kg.Alte componente la fel.

Spor

Alex

Link spre comentariu

ai verificat in task manager / resource monitor ca e chiar in idle? (utilizare procesor sub 5-10%)

procesoarele single core sunt foarte usor de tinut in 90+% de procese care lucreaza in fundal.

Era cand era si la 100% doar pe browers,precizez ca se incalzeau si memoriile ram... iar cand zic asta ma refer ca erau foarte fierbinti( sunt doua placute de 1 gb ddr2 fiecare,dar nu sunt aceasi marca si serie),poate fi si aceasta o problema?

Link spre comentariu

ideea e sa nu stea tot timpul in 100%, daca vizionezi un film in browser, eventual HD, nu se chiama chiar browsing.

daca memoriile ar fi problema, ai avea blue screen. Teoretic e posibil sa fie supravoltate din BIOS, insa putini folosesc overclockling la procesor/memorii.

daca sta peste 10% fara sa faci nimic, sau sta mult timp peste 10%, dupa care revine sub, atunci e o problema soft, trebuie sa ideintifici ce proces/serviciu iti provoaca problema si sa vezi daca il poti updata/schimba/sterge, functie de caz.

Link spre comentariu

ideea e sa nu stea tot timpul in 100%, daca vizionezi un film in browser, eventual HD, nu se chiama chiar browsing.

daca memoriile ar fi problema, ai avea blue screen. Teoretic e posibil sa fie supravoltate din BIOS, insa putini folosesc overclockling la procesor/memorii.

daca sta peste 10% fara sa faci nimic, sau sta mult timp peste 10%, dupa care revine sub, atunci e o problema soft, trebuie sa ideintifici ce proces/serviciu iti provoaca problema si sa vezi daca il poti updata/schimba/sterge, functie de caz.

Din intamplare cautam o placa de baza pentru modelul acesta,am gasit pe OLX una defecta...ca defect se incalzea in zona procesorului,posibil sa fie problema la acest model de laptop,parerea mea :/

Editat de Tomsa Cosmin
Link spre comentariu

Buna ziua,am vrut sa deschid acest topic pentru a vorbi despre supraincalzirea laptopului.Eu in timpu liber ma ocup cu repararea laptopurilor,calculatoarelor etc...Intr-o zi mi-a venit un dell vostro A860 care avea un Procesor single core 2.13 ghz,se incalzea foarte tare in idle (YouTube,Facebook,OLX statea si pana in 65 de grade...i-am aplicat pasta termoconductoare arctic silver 5 dar tot asa... am curatat de praf cooler (curatare si ungere) .Voi cum faceti sa fie racirea cat mai buna? :56  :56

Sunteti sigur ca procesorul se incalzeste?

Nu cumva va inselati si defapt cel  care se incalzeste e chipul video aflat intre placutele de memorie si procesor?

Link spre comentariu

Eu zic sa te uiti atent la procese cum au spus si ceilalti colegi ca si eu o patesc la un Fujitsu 2ghz tot single core se mai face cate un upgrade la java care imi tine procesorul 100% si se incinge ca toti dracii si il anulez mereu .

Link spre comentariu

Pai eu verific cu speed fan iar la temp 1 imi da 65 grade iar la core imi da 60-62 dar scade pana la 56-57 in minim 4 secunde si iară crestea

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

A860 este fierbinte el din nastere. Insa asta nu reprezinta neaparat o problema, este un laptop destul de fiabil, totusi depasit in ziua de azi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări