Vizitator catalin iliescu Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 Avand in vedere ca sunt foarte multi care viziteaza acest forum ,spuneti-mi in afara de olx mai stie cineva unde as avea sanse sa gasesc niste incinte(carcase goale) unitra ori 110w ori 140w cele cu dif de bas gdn 30 (ma intereseaza doar diametrul). Vreau doar cutiile si ornamentele de la difuzoare si filtre,fara difuzoare pt ca le am. Poate e cineva care are de vanzare de aici de pe forum asa ceva. Am gasit doar unitra de 75w dar acelea au difuzorul de bas de 25 cm adica gdn 25. Multumesc si astept oferte. Link spre comentariu
Vizitator claudiu_urban Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 buna seara , am ieu incintele de 140 w cu ornamentele toate originale la 280 ron , nu au modificari . ridicare din colentina. Link spre comentariu
Vizitator catalin iliescu Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 Salut, mumltumesc de oferta,sa inteleg ca ai doar cutiile cu ornamente si mastile de protectie plus filtrele. Am o rugaminte mare fa cateva poze la ele si punele aici sa vad si eu in ce stare sunt si in functie de asta vb si de restul. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 (editat) Mult mai bine ți le faci din nou. Aceste boxe au nevoie de 25-30 de litri în plus pentru a suna bine pe bas. Chiar aici pe site sunt discuții despre asta. Editat Mai 14, 2015 de barbulescuorlando Link spre comentariu
Vizitator catalin iliescu Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Multumesc dar nu, ce e facut in fabrica e mai bun decat facut pe genunchi in curte. Nu trebuie sa descopar eu roata ,vreau doar sa vad daca exista diferentede auditie intre boxele de 140 w si cele de 90 sau 110 w. Avand in vedere ca si cutile sunt diferite ca volum si dispunere difuzoare sunt curios cum suna si sa fac o alegere pe care sa le pastrez. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Multumesc dar nu, ce e facut in fabrica e mai bun decat facut pe genunchi in curte. Nu este o regula. Din contra... exista capodopere DIY si gunoie facute in fabrici uriase. Nu generalizati. Link spre comentariu
Vizitator catalin iliescu Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Am crezut si eu pina la un moment dat in proiecte DIY si am constatat dupa ce m-am documentat ,slava domnului ai de unde ,fara o tehnologie ,aparate etc nu poti duce la bun sfarsit asa ceva. Asa cum am mai spus nu trebuie sa descopar roata. Pur si simplu incintele respective se aud mai mult decat decent ,ptr ce vreau intr-un apartament ,nu dau concerte si ca sa fiu sincer daca un element din lantul audio nu este performant poti sa te ...... in restul. Asa ca ma multumesc doar sa caut niste amarate de cutii carora se le pun difuzoarele mele. Punct. Va multumesc oricum ptr sugestii,doar suntem de aceeasi parte a baricadei,caci toti de aici suntem pasionati de electronica!!! Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Am avut ocazia sa ascult aceste incinte Unitra de 110W (cu difurile originale) si pot sa va spun ca pe partea de medii/inalte suna ok, dar basul este destul de slab, era nevoie de 4 incinte sa se auda cat de cat ok...La aspect n-am ce zice, finisate frumos...la sunet mai trebuia lucrat un pic. Editat Mai 18, 2015 de marius75 Link spre comentariu
VTP Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 @marius75, Pentru ca multi pot lua de buna enormitatea pe care ai scris-o, am sa-ti amintesc ca e bine sa specifici ca e o apreciere "dupa gustul tau"!!!!! Incintele acustice sunt produse avand in vedere ca sa fie cat mai lineare pe maximum de plaja de frecvente reproduse. In functie de woofer si incinta proiectata, extensia la joase este mai mare sau mai mica, DAR, cat mai linear cu media si inalta!!! Cand spui de 4 incinte Unitra identice, pentru a avea bas, avand aceleasi caracteristici, inseamna ca discutam de o redare neliniara, MANELISTICA, si de aceea, specifica acest lucru! Tot pentru informare generala: incintele Unitra echipate cu difuzoarele cu care au fost vandute in tara, au fost produse dupa cumpararea licentei de la Pioneer si sunt, conceptual vorbind, de la sfarsitul anilor '70. O acordare a incintei cu un Fb mai mic ar fi redus considerabil puterea ce se putea aplica incintei. @catalin iliescu, DA! Ai dreptate! Nu e simplu sa construiesti o incinta acustica! Nu stiu ce intelegi prin documentare, dar cititul si reproducerea de pe net a unui proiect asigura, in 99% din cazuri, doar o lada cu difuzoare, chiar daca proiectul este o clona dupa o incinta de fabrica sau a unui "celebru constructor danez"! Si asta pentru ca si o clona are nevoie de un asa zis fine tuning care presupune ca: - daca proiectezi singur si ai facut simulari, - ai clonat un proiect oarecare, - ai facut masuratori in masura posibilitatilor, sa faci un asa zis "fine tuning"- un acord fin al incintei, ceea ce presupune ceva experienta!!!! SORRY! Dar si solutia pe care ai ales-o necesita acest acord fin, mai ales ca ai nevoie de o imbunatatire a retelei originale de separare. Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Pai se intelege ca era o parere personala... Nu ascult manele... Link spre comentariu
Vizitator catalin iliescu Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Cum se spune (cand arunca un nebun o piatra in lac zece genii nu o pot scoate). Tine pur si simplu de gustul fiecaruia. Pentru unu poate sa sune o boxa sublim iar pentru altul o porcarie.De aceea suntem asa de diferiti. Eu unul cred ca ma consider destul de exigent la calitatea sunetului in general,asa dar, exista vreunul care sa posede niste cutii de unitra ? Daca da ,dati-mi de veste. Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 @catalin iliescu, DA! Ai dreptate! Nu e simplu sa construiesti o incinta acustica! Da ce crezi, alea din fabrica sunt mai mult de 6 bucati de placaj imbinate si aruncata niste melana in ele ? Nu vad ce ce una facuta de mine nu ar fi identica. Aici putem sa ne legam de finisaje probabil, sau poate facem referire la incinte de mii de euro antifonate, etc. Din ce stiu eu boxele produse de unitra erau slabe din cauza filtrelor. Daca se face un filtru dedicat pentru acele difuzoare suna cu mult mai bine decat cele originale. Cred ca oricine poate sa-si antifoneze niste incinte si sa le capitoneze peretii interiori cu niste burete. Parerea mea ca la partea exterioara este ami mult de munca pentru a le scoate la lumina sa para niste incinte adevarate, in rest tot 6 bucati de pal unite cu clei fac si fabricile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Nu aveți dreptate nici unul. Pentru simplul fapt că nu putem compara Nicki Minaj cu Eva Cassidy, că nu poți alege gustul omului, și nici nu poți obliga pe cineva să asculte ce vrei tu. De asta exista ALEGERI în viață... Și variante de incinte din belșug. Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 @Catalin Iliescu: Daca tot luati ceva, eu zic sa luati direct pe cele de 140W....probabil pretul este un pic negociabil...depinde si de starea in care se afla incintele (estetic vorbind), la sunet vor fi superioare celor de 110W. Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Eu din cate stiu si am vazut pe forum, cele de 90w au un randament foarte bun in comparatie cu restul modelelor, cele Unitra/Alutus de 110 imi plac ca si aspect din gama lor, dar sunt cam soft. Nu am pronunt la cele de 140 w, dar la Unitra problema filtrelor scadea randamentul difuzoarelor Tonsil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum