Vizitator viobio Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Am cam toata colectia Radio Univesul si Radio Adeverul,din cind in cind imi place sa mai rafoiesc aceste reviste,zilele trecute am gasit o schema a unui amplificator PP ,publicata in 1940! Dupa cum se observa din schema este banala,cum sunt toate topologiile cu tuburi,nu prea a inventat nimeni apa calda cu tuburi ,pt ca nu prea ai cum,sunt doar citeva modalitati de folosire in etaje pt AF. Pentru ca am in stoc toate tuburile (noi) cu care este conceput amplificatorul,vreau sa ma dotez cu inca un amp vintage,in limita timpului o sa mesteresc la el. Ceva interesant,in prezentarea amplificatorului nu se sufla o vorba de datele transformatorului de iesire,cred ca si in acea perioada erea ceva tabu ,la fel ca in ziua de azi,unii nu vroiau/vor sa publice datele tansformatoarelor de iesire. O sa calculez eu un traf de isire. Multumiri lui nicolae57 si lui nichisoru ,pentru suportul aordat in achizitionarea tuburilor EL5. http://frank.pocnet.net/sheets/005/e/EL2.pdf http://frank.pocnet.net/sheets/005/e/EL5.pdf http://www.r-type.org/pdfs/ef6.pdf Editat Mai 10, 2015 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Tansformatorul de iesire ar avea cam aceste date,dupa calculele mele Sectiune 17 cm patrati Primar 2X2400 spire / cu sirma de 0,22mm Secundar 200spire,sirma de 0,9mm,pentru aproximativ 18W /8 ohmi Ua 315V Raa 4k5 Ampificatorul poate debita cam 18W cu 5% distorsiuni,ca putere maxima. Pentru calculele transformatorului de iesire am ales 20hz ,cea mai joasa frecventa. Daca e ceva gresit,sa ma corectati. Editat Mai 10, 2015 de viobio Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 Felicitari pentru prezentare... si eu am citit despre acest amplificator in Radio Universul. RU 3634 inseamna Radio Universul numarul 363 iar 4 semnifica numarul de tuburi folosite (fara redresoarea). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 Felicitari pentru prezentare... si eu am citit despre acest amplificator in Radio Universul. RU 3634 inseamna Radio Universul numarul 363 iar 4 semnifica numarul de tuburi folosite (fara redresoarea).Mulțumesc de informatie,chiar îmi băteam capul cu ce simbolizează numerele după RU Link spre comentariu
zal Postat Mai 26, 2015 Partajează Postat Mai 26, 2015 (editat) Catodina loveşte din nou. Filtrarea e mai bine făcută ca la multe amplifuri contemporane, de fiţe. Nu cumva are o continuare în alt număr? Editat Mai 26, 2015 de zal Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 Catodina loveşte din nou. Filtrarea e mai bine făcută ca la multe amplifuri contemporane, de fiţe. :)Nu cumva are o continuare în alt număr?Nu are continuare. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 27, 2015 Partajează Postat Mai 27, 2015 ...Filtrarea e mai bine făcută ca la multe amplifuri contemporane, de fiţe... Da, secretul inductantei inaintea electroliticilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum