Vizitator Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Valderama, in poza de deasupra aleia cu osciloscopul se vede foarte bine 0,15% THD K2 pt 46,08W in 8 ohm. Tuburile sunt perfect echivalente cu 6L6GC, la 30W Pda poti linistit sa tragi 17W utili fara probleme.Repet, nu am mai facut poze la vremea respectiva pt ca nu ma interesa prezentarea aici. Tuburile au mers reci, nu am depasit Pda,tin minte ca l-am folosit ca monitor vreo doua zile in atelier si apoi l-am mutat in ''sala de auditii'' unde a functionat pe diverse boxe aproape doua saptamani fara nici o problema, pana a fost ridicat de proprietar. Sunt convins ca ''povestea'' asta nu va convine,dar fara tuburi imperecheate si analizor de distorsiuni, e destul de greu sa obtii ceva.Lasati cititul pe net si testati real, iar cand nu bate teoria cu practica intrebati-va unde a-ti gresit. Probabil o sa mai aveti niste surprize de la un ''diletant'' dar nu aici ci in alt topic,alta clasa de functionare pe care am vazut ca nu prea o agreati, mai ales ca simularile nu prea merg acolo nefiind modele. Aparatul de baza va fi multimetrul si analizorul de distorsiuni, iar credibilitatea masuratorilor nu o mai puteti contesta fiind facute in doua locatii diferite ,pe aparate diferite. Lucrez de mai bine de un an la proiectul asta si in final am decis sa-l realizez practic in colaborare cu un om deosebit, e vorba de dl.Popa Marius. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Domnule se vede clar cum nu ai habar 6P3S-E nu ţine Pda 30W(în condiţii normale de lucru) sau tubul 6P3S-E nu poate fi considerat echivalent cu 6L6-GC din motive de disipaţie la anod si g2.(chiar dacă aceste tuburi au aceleaşi legături la soclu).Tubul 6P3S-E poate fi cotat ca fiind echivalent 6L6 chior. Iacătă disipaţia la anod pentru 6P3S-E în careu roşu http://oi62.tinypic.com/5v4thy.jpg (foaie de catalog rusească),sub disipatia la anod stă trecută disipaţia g2 pentru 6P3S-E cum putem pune egal 30W=20W şi respectiv 5W=2,75W ?! Terminaţi vă rog în a echivala 6P3S-E cu 6L6-GC. Din punct de vedere al disipaţiei anodice 6L6-GC stă mai bine decât EL34 30W>24W.Aşadar în imaginea aia http://postimg.org/image/7tl04kedx/full/ cum am intuit ai numai 19,2Vef pe sarcina de 8Ω dispusă în secundar(ca să vezi ce chestie relevantă 46W). Tu der_doktor nu poţi prosti toată "audienţa" mai ales cu aşa confuzii crase între disipaţii anodice pui semnul egal între 30W şi 20,5W ,evident 30W≠20,5W nu trebuie demonstrat(evident 5W≠2,75W nu trebuie demonstrat).Mai mult decât evident 6L6GC≠6P3S-E ca disipaţii anod sau g2. Editat Mai 18, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Valderama,vrei cu orice chip sa cazi in picioare. In foaia aia de catalog spune ca tine la 250V,in realitate e altceva. Fender a folosit 6L6GC/5881 re_labed, la 500V fara probleme. Am pus degeaba link_ul ala spre diyaudio,domniile voastre cititi doar ce va convine. Cand vei obtine si dumneata 46W in 8ohmi cu 0,15%distorsiuni din 4 6P3S-E, masuratori reale,ar trebui sa-ti dai cu parerea,in rest e doar...''poezie'', vorba lui Dorin, nu avem incarcare si scriem pe forum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Ce treabă are amplificatorul ilustrat de tine cu 6L6-GC sau 5881 ?!,consideri că 6P3S-E suportă mai mult de 20,5W disipaţie la anod dacă schimbi regimul de alimentare ?! sau consideri că 6P3S-E suportă mai mult de 2,75W disipaţie g2 dacă schimbi regimul de alimentare g2 ?! .Când o să ai capacitatea să înţelegi ce specifică rusul aici http://oi62.tinypic.com/5v4thy.jpg mai vorbim până atunci te salut din mers(rămâi cu povestea 60W/thd-0,25% sau 6L6GC<=>6P3S-E). Editat Mai 18, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Cu ceva topicuri in urma ai scris 60W cu 0,25% distorsiuni (eu cred ca era doar prima armonica, in fine) acum ca s-a uitat valderama prin pozele tale ai scazut puterea la 46W cu 0,15% distorsiuni. Daca te intrebam de certificate de calibrare (ca sa ne convingem cum sta treaba si cu distorsiunile) iar ai sa incepi sa ne spui "poezii". Tu acuzi pe altii ca vor sa cada in picioare dar tu cum vrei sa cazi cand din 60W ajungi la 45W? Eu ma intreb daca proprietarul monoblocurilor este idiot sau nu, ca normal la cap sigur nu este daca accepta din 100W sa ramana cu 45W. Sper sa nu-mi spui ca are boxe cu SPL de 100dB (1W/1m) incat nu mai conteaza 55W. Eu am mai vazut o perla prin mesajele tale: Tuburile au mers reci, (un tub nu este rece nici cand ii alimentezi doar filamentul! sau mai nou tu nici nu mai alimentezi tuburile sa ramana reci si mai si canta) dar atunci m-am abtinut insa vad ca tu nu ai nici o limita, nu doresti sa intelegi ca in viata exista mai multe opinii pe care trebuie sa le respecti si tot scrii mesaje cu caracter inflamator. valderama ti-a spus clar si cu argumente: 6L6GC≠6P3S-E ca disipaţii anod sau g2. De ce nu vii cu contra argumente solide (masuratori) sa ne convingi? Noi am indeteles ideea: ai investit intr-un tester pentru lampi, ai aparate care masoara THD si IMD si ai interesele tale, dar opreste-te sa ne mai bati la cap ca nu se poate construi sau depana amplificatoare fara astfel de scule (desi la SS se folosesc placi de sunet pentru astfel de masuratori si nu a sughitat nimeni ci chiar inainteaza frumos). Cand panda12 a venit si a prezentat ultimul amplificator nu am vazut sa il fi intrebat de masuratori sau de scule ci ai acceptat ce a spus el ca urechea este instrumentul de masura final dar noua ne tot repeti ca un papagal ca ne trebuie scule de masurat. Te intorci cumva in Romania si ai nevoie sa-ti faci deja clientela pentru service? Fiecare are dreptul sa faca exact ceea ce doreste si noi suntem cu DIY-ul (Do it yourself - fa-o tu singur) in sange, deci lasa-ne sa murim DIY-eri (cat timp DIY-ul nu este inca in afara legii). Editat Mai 18, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 @adrian_pic, 46,08W pe 8 ohmi cu 0,15% K2 nu ii vei obtine tu sau valderama niciodata doar cu foile de catalog si tuburi lesinate sau cumparate de unde e mai ieftin. Cand vrei sa obtii ceva trebuie sa faci investitii in aparate care sa te ajute. Ai zis de boxe cu SPL 100dB, ma faci sa . Tuburi reci nu inseamna minus 15°C, sau temperatura camerei. Ce argumente a adus valderama aici in afara de foile de catalog care nu prea bat cu realitatea. Dar chestiile astea voi nu le stiti pt ca nu masurati tuburile,luati totul de bun ca asa scrie in foaia de catalog. Habar nu aveti ce inseamna testele de anduranta care se fac in fabrica, la ce tensiuni si curenti se verifica tuburile.Probabil voi credeti ca atunci cand se dau 10.000 ore de functionare, in fabrica testeaza fiecare tub un an si ceva. Referitor la '' intorsul'' in Romania, sa stii ca e planificat peste doi ani, daca nu apare altceva. Clientii sa stii ca niciodata nu mi-au lipsit,nici aici si nici cand eram in Romania,intotdeauna am avut de lucru. Clientela se face repede,problema e sa stii sa o pastrezi, iar daca nu esti serios ajungi sa muncesti la altii care habar nu au de electronica dar stiu sa conduca o afacere. Dupa cate vad, la voi acolo nu prea masurati nimic,in schimb o tot dati in teorie cu foi de catalog si multa vorbarie iar baza e urechea ''muzicala'' nu aparatele de masura. Nu sunt primul de aici pe care il ataca @valderama,intotdeauna cand apare unul nou e intampinat asa,numai ca nu merge smecheria cu toti. Eu nu cred in povesti de pe net ci in masuratori reale, ma lasa rece foile de catalog si dreptele de sarcina cand nu lucrez cu piese selectate, degeaba imi da in calcule ceva daca in realitate am altceva. Asa ca puneti mana si ...masurati !!!!!! Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Sunt multi cititori ai acestui subiect-scandal care habar n-au de electronica cu lampi sau de orice alt fel de electronica , dar in bunul stil manelistic toti tind sa dea dreptate celui care tipa mai tare , latra mai mult si flegmeaza cu mare precizie in directia oponentului ....pacat . Evident , nu este cazul in acest subiect , dar , se poate ajunge si la asa ceva ! E foarte probabil ca unii sa stie " ceva " electronica si sa nu poata realiza montaje , in special montaje din categoria celor de duzina , fara utilitate . Dar e mai sigur sa ne asiguram ca nu uita notiunile de electronica ( chiar si cele acumulate pe acest forum ) , prin dialog si bun simt . Va rog sa renuntati la orgolii ! Multumesc pentru intelegere si sper sa aveti intelepciunea de a nu continua acest subiect , mai bine sa ramana un rezultat indecis , in coada de peste . Rautaciosii de pe margine vor fi invinsi , iar Dvoastra va puteti continua activitatea pe forum fara a avea onoarea si reputatia afectata . 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Am pus schema asta aici pt ca stiu sigur ca nu s-a intalnit nimeni prin Romania cu ea si in plus e testata practic si masurata. De teorie si simulari sunt satul ca de vise...parca cine stie ce valoare de amplificator ar fi. . Schema pusa de mine duce 100W cu 4 buc EL34 si nu e proiectata de vreun diletant ...Daca proiectantul ar fi fost atat de bun aparatul asta nu ajungea la reparat .sau modificat,sunt multe chestii care scapa in etapa de proiectare si trebuie rezolvate mai tarziu in service....faptul ca amplificatorul ala s-a vrut cu 6P3S a fost cererea clientului...merge bine chiar cu 6P3S in loc de EL34 ...Tuburile sunt perfect echivalente cu 6L6GC....Nu te joci in germania cu improvizatii...App de depanare,va spun ca nu poti repara un aparat daca nu intelegi cum functioneaza,asta presupune cunostinte cel putin egale cu cele ale proiectantului si ceva mai multa experienta... N-am chef acum sa discut de Raa si mai ales la lampa asta... nu am modificat trafurile la Genesis_ul ala,doar PSF_urile...Multi cumpara trafuri de firma si se mira ca nu merge amplificatorul asa cum trebuie. Asta se intampla din cauza ca Zaa_ul trafului nu prea se pupa cu Raa_ul finalei si normal nu se face transferul de putere maxim iar distorsiunile o iau razna. Stiu asta de la un nene, care face cele mai bune trafuri de iesire din Germania. De ce ii iasa bune ? Pt ca omul stie exact ce impendanta vede fiecare finala si traful cade ca o manusa...Tot nu inteleg care ar fi problema cu Raa Stiti amandoi,valderama si vio ,cam cat ar trebui sa vada tetroda in anod cand merge la clasa economica,maxim 4 stele...@vio, finalele sunt militare si imperecheate pe un tester bun.....Foarte putini stiu cum trebuie sa masoare un amplificator pt ca nu au avut niciunul bun pe masa... Ce argumente a adus valderama aici in afara de foile de catalog care nu prea bat cu realitatea. Dar chestiile astea voi nu le stiti pt ca nu masurati tuburile,luati totul de bun ca asa scrie in foaia de catalog. ......................................................................................... Editat Mai 18, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 @valderama, vad ca mereu o dati la intors si editati fiecare postare de 15 ori. In primul rand ar trebui sa va fie clar ca nu execut nimic la comanda,egal de la cine vine asta. Nu am sef nici la munca si nici acasa. Aici e schema de la TT Genesis,pe net nu prea este si merge bine chiar cu 6P3S in loc de EL34. Am pus schema asta aici pt ca stiu sigur ca nu s-a intalnit nimeni prin Romania cu ea si in plus e testata practic si masurata. De teorie si simulari sunt satul ca de vise. App de depanare,va spun ca nu poti repara un aparat daca nu intelegi cum functioneaza,asta presupune cunostinte cel putin egale cu cele ale proiectantului si ceva mai multa experienta. Daca proiectantul ar fi fost atat de bun aparatul asta nu ajungea la reparat sau modificat,sunt multe chestii care scapa in etapa de proiectare si trebuie rezolvate mai tarziu in service. Normal ca nu stiti treburile astea deoarece nu a-ti lucrat in service si nu stiti cum e cand iti tranteste clientul pe masa un aparat la care nu ai schema si nici o informatie tehnica dar trebuie sa-l repari. In joc e pe langa imaginea ta (a firmei pe care o reprezinti) si ...viitorul muncii tale. Valderama, exact asta am scris in postarea #34, nu mai combina dumneata ce vrei din postari diferite si interpreta ca sa cazi bine. Credeam ca esti un tip serios,dar vad ca esti in stare sa faci orice pt a-ti apara ideile absurde. Ar trebui sa-ti fie rusine, eu unul nu ma injosesc in halul asta sa-i demonstrez cuiva ca sunt mai bun, o rezolv ca intre barbati. Oricum, pt mine o chestie e clara,dumneata nu ai masurat niciodata real tuburile si nici distorsiunile , tot ce ai facut s-a bazat pe ''ureche'' sau pe simularile d-lui Lazaroiu si nu pe realitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Citatul reproduce întocmai din ce ai scris în acest subiect(fără interpretare).Nu se pot da "100" de citate ,am citat esenţa(ad litteram ,literă cu literă). Te deranjează chiar pe dumneata ce stă scris/citat .În felul ăsta poate reuşeşti să vezi mai bine ce scrii ,câtă incoerenţă (lipsă de logică în gândire)există în ce scrii. Gata cu dialogul(de moment) ,vedem dacă o să acumulezi cunoştinţele tehnice necesare sau o să devii coerent. Editat Mai 18, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Monoblocurile GENESIS I100 nu sunt ceva de duzina daca ne uitam aici : http://community.fortunecity.ws/business/gold/392/products/genesis.html iar performantele declarate de constructor ma duce cu gandul la niste trafuri de iesire absolut deosebite.Intrebarea mea ar fi,dar asta-i problema clientului dv.,de ce a renuntat la acele performante ale amplificatorului original,pentru a injumatati totul !? Sa stiti ca GENESIS a mai realizat niste amplificatoare GENESIS I60 de 2X60W echipate cu tuburile finale 4X6L6WGC care sunt echivalente cu tuburile 6P3S-E sau cu SOVTEK 5881,si inca o varianta de amplificator tot GENESIS I60 2x60W echipte cu doar 2XKT88 si o varianta mai veche pentru GENESIS este cea de 45W echipata cu 2X6L6G/C.Interesant este ca pentru TOATE aceste amplificatoare cei de le GENESIS au utilizat acelasi tip dfe OT adica DB385 ce are Raa=2k2/8ohmi si 4K5/16ohmi. Despre echivalente: "Sovtek 5881 / 6L6WGC / 6P3S-E / Russia / Sov.The russian 5881 is born as 6P3S-E in the Saratov plant and was designed for use in military vehicles and aircrafts.Outstanding mechanical sturdyness and reliability is its key feature.Today this tube is mostly known under Sovtek / Russia brand 5881 / 6L6WGC which is the current production version of the identical tube.The original military 6P3S-E tube was made to the highest standards with tights limits in quality spread.Consequently we try to secure and provide you this original mil. grade 6P3S-E / Sov. if possible.Please note that the marking on the original tube has original 6P3S-E marks while the Sovtek brand tube says "5881 / 6L6WGC".In case we can not get the NOS 6P3S-E we do provide the Sovtek branded item instead." Haideti sa inchidem aceasta discutie care incepe sa devina copilareasca,probabil ca undeva sunt ceva "distorsiuni" de comunicare si nu ar trebui sa tinem cont de ele. Ar trebui sa tragem o concluzie in ceea ce priveste imperecherea tuburilor finale intr-un etaj final PP,parerea mea este ca o diferenta de 5% nu este o catastrofa pentru un THD bun mai ales pentru o clasa AB cu un procent mare din putere in clasa A,iar pentru 10% diferenta de imperechere ar fi limita pentru un PP in AB1,sau AB2,iar in clasa B cred ca se pot accepta si diferente de pana la 15%. P.S va rog sa urmariti postarile lui @valderama si o sa concluzionati ca nu prea a pus baza pe simularile mele cititi cu atentie atunci cand veti avea timp si sigur veti trage o alta concluzie,iar de practica ce pot sa spun in ceea ce-l priveste pe d-lui (?!),a fost unul dintre cei mai cunoscuti depanatori si constructori de amplificatoare din zona Ploiesti si nu numai,multora dintre noi ne trebuie sa inhalam zeci de ani colofoniu ca sa-l ajungem din urma,credeti-ma si am proprietatea cuvintelor...asa ca cel mai fain ar fi sa inchidem aceasta discutie si sa tinem cont de parerile fiecaruia dintre noi,asa ar fi normal intre niste oameni cu o anume instructie si educatie elevata. Editat Mai 18, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Dl.Lazaroiu, vroiam sa scriu ceva, off_topic, bineinteles,asa e la moda acum,si ...intre timp va citesc..semnatura. No comment ! Mai bine ma duc sa fac un drossel de 350mA .... Link spre comentariu
Patraulea Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Ce se intampla in topicul asta e o boschetăreală. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) A sosit ampul Jadis,defect,dupa depanare,o sa ma joc cu el,cu 4 EL34 perechi,si 4 EL34 vrac,daca am timp o sa scriu si ceva, pe aici. Editat Mai 19, 2015 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 (editat) Jadis Reference reparat ,tuburi Svetlana ,cumparate quad,folosite o perioada de timp,ce spuneam de uzura in timp???? Va rog sa priviti pozele cu tensiunile de negativare. Jadis Reference,bias reglat ca la carte. Editat Mai 20, 2015 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum