Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburile perechi ,mit sau adevar ?

Vizitator viobio

Postări Recomandate

...mai aveti un pic si ...plangeti...nu stiu ce va tot atacati asa @adrian_pic si @valderama, parca cine stie ce valoare de amplificator ar fi. Cred ca daca era unul cu T1610 sau 450TH va puneati latzul de gat. Voi nu credeti nici daca il vedeti in  realitate.

Eu zic sa vorbim de imperecheri de lampi si nu despre teme de verificare cunostinte sau diplome. App @adrian_pic ia uimeste-ma cu ceva in legatura cu subiectul topicului,ca n-am vazut nici un topic interesant creat de dumneata,in schimb peste tot bagi ''batul printre gard''.

Link spre comentariu

Eu nu am de ce sa plang, pentru ca reputatia mea nu are de suferit. Userii intra, citesc si isi formeaza fiecare o parere despre tine si afirmatiile tale. Ti s-a cerut clar:

ce Raa servesc tuburile alea finale 6P3S-E pentru Pu 60W/THD-0,25% în mod UL?

ti s-a spus clar:

Procentul pentru priza UL pentru EL34 este recomandat a fi la 43%...46%,iar pentru tetroda 6P3S-E este recomandat a fi la 23%...33% pe traful de iesire.

Si eu am afirmat ca trafurile de iesire nu au suferit nici o mdificare. Poti contrazice cu probe afirmatia mea? NU, NU POTI! (stii ca asta este adevarul).
Cand ti se cer informatii clare (dar care te pun intr-o lumina nefavorabila ) te feresti sa le oferi. Tu condamnai debaraua, balconul si mai ales :lasa dom'le ca merge si asa si in final se vede ca tu chiar asta faci, aplici :lasa dom'le ca merge si asa (argument: schimbi EL34 cu 6P3S-E si lasi trafurile de iesire intacte). 

Pe tine te deranjeaza ca ti-ai luat tester si eu sunt de partea cealalata a baricadei. adigh ti-a mai prezentatt un inconveninent: TIMPUL. Deci tu pentru ca sa testezi 8 lampi ai nevoie de 8 ore (userul a precizat : Daca lasam 1 ora timp pentru fiecare pereche sa ajunga la echilibrul termic )  . Ti-a facut un calcul sa vezi cat timp ai nevoie sa le testezi? Sa inteleg ca tu vrei sa te cred ca vei pierde 100 de ore minim ca sa testezi un lot de 100 de lampi? 
Tu vrei sa epatezi cu niste scule dar cand esti luat la bani marunti incepi sa te eschivezi cum poti. 
Mai pe seara cand ajung acasa iti fac poze cu 4 trafuri Hammond de PP sa-ti arat ca primarele au rezistente diferite! Am sa scriu pe o bucata de hartie ce vrei tu ca sa nu contesti verdicitatea pozelor.
N-am avut bani de Lundahl sau alte trafuri mai exotice dar am vazut clar pe ebay trafuri Partridge (PP) de peste 1000 de euro bucata la care la fel erau prezente poze cu rezistenta celor doua primare care era diferita. Omul nu baga sub pres aceasta informatie. 

Toate interventiile mele duc la concluzia pe care viobio tocmai a spus-o: NU MERITA BANII IN PLUS TUBURILE IMPERECHEATE! Pentru ca dupa cum vezi nici trafurile nu sunt perfecte si lumea cu astea lucreaza. 

S-a facut un proiect comun care s-a finalizat cu putin timp in urma in care mai multi useri si-au facut u-Tracer pe care tu oricum il privesti de sus si eu m-am bucurat de doua ori: odata ca s-a facut ceva comun in timp scurt si a iesit bine (financiar nu mi-am putut permite sa ma inscriu si eu) si a doua oara pentru ca posesorii vor folosi aceste u-Tracere pentru lampile cumparate de la bazar (de unde mai cumpar si eu) si astfel vom putea impreuna sa mai evitam teparii (deja sebi_c a pomenit de lampi cumparate de la vanzatori laudati care erau proaste).

Din punctul meu de vedere mergem  in directia buna: prezinti argumente credibile (masuratori, simulari etc.) ramai in top, prezinti gargara (frumos ambalata) vei pacali doar fraierii. 
Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

A rebobinat transformatoarele de ieşire(imaginar) domnule sau a mers şi aşa ne-rebobinate mai bine chiar Pu 60W/THD-0,25% foarte clară povestea.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

N-are rost,se adevereste iar vorba aia batraneasca ''facerea de bine,...de mama''. Mi-a zis cineva de aici de pe forum,o persoana pe care o respect mult, sa_mi vad de treaba,ca e pierdere de timp sa intru in polemici din astea. Ii dau dreptate,acum.

Nu am sa mai scriu in topicul asta,il las pe @valderama si @adrian_pic ,ei oricum au masurat si imperecheat mai multe tuburi decat mine. Si oricum se pricep la amplificatoare High-End cu EL84 sau ceva de genul,eu sunt ''diletant'' cum a zis valderama,atoatestiutorul.

Si daca tot sunt off_topic,pt ca altfel nu poti fi cu asa interlocutori, va spun sincer ca asa ne facem de ras peste tot,noi astia ROMANII, dam cu mucii in fasole  sa nu mai manance colegul asezat la aceeasi masa. 

Daca o sa mai postez pe Elforum o voi face doar in topicul meu iar acolo daca mai intervine @adrian_pic sau @valderama,uit de maniere si educatie,chit ca-mi sterge contul adminul.

Spor la imperecheat tuburi,sau varianta voastra , da-le draqu ca astea sunt povesti audiofile cu imperecherea (las-o bah ca merge asa).

Link spre comentariu

Cam aşa  http://oi59.tinypic.com/166yj9j.jpg  arată o pereche EL34B der_doktor ,nu necesită bias separat pentru o bună perioadă de timp(miliarde bune de sinusuri 1khz).

.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Dacă urmărim documentaţia Mullard constatăm că priză pentru PP-UL -EL34 poate fi şi la 20% http://oi62.tinypic.com/2gvlwue.jpg  avem în tabel şi ceva distorsiuni totale.

Personal optez pentru tuburi finale pereche atunci când se poate(chiar dacă se supără Viorel) nu mă interesează prea mult cum evoluează aceste tuburi după 1000h poftim ,se pot  înlocui cu o pereche nouă.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cam aşa  http://oi59.tinypic.com/166yj9j.jpg  arată o pereche EL34B der_doktor ,nu necesită bias separat pentru o bună perioadă de timp.

.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Dacă urmărim documentaţia Mullard constatăm că priză pentru PP-UL -EL34 poate fi şi la 20% http://oi62.tinypic.com/2gvlwue.jpg  avem în tabel şi ceva distorsiuni totale.

Personal optez pentru tuburi finale pereche atunci când se poate(chiar dacă se supără Viorel) nu mă interesează prea mult cum evoluează aceste tuburi după 1000h poftim ,se poate înlocui cu o pereche nouă.

Valderama....ce scrie acolo pe cutie IP=47 si Gm=8600 micromhos...eu ce dude mi-am racit gura pe aici si o mie de nervi ca imperecherea se face dupa transconductanta ??? 

Daca le-ai cumparat,sa stii ca nu tin mult,mai bune sunt EGRO sau TFK  da' vechituri nu peste '80. 

Gata nu mai scriu ,

bye all !

Link spre comentariu

Ţin mă ţin şi Tung-sol miliarde(30-60) de sinusuri/1khz  fără modificări semnificative(dacă nu le sufoca nimeni cu "plapuma"),mai  precis în cazul AAF 3-4h pe zi peste 3y fără dispersii semnificative datorate uzuri.

Cu tine discutam de Raa (6p3s-e în loc de EL34) din câte ştiu , mai exact de aia 60W/thd-0,23% mod UL 6p3s-e.Dădusem "o temă" să văd mai bine ce interlocutor am... ,renunţ la tema dată.

Poţi să scrii/postezi liniştit ce doreşti cred ,atât că ar fi bine să ai grijă ce/cum prezinţi pe această secţiune(dacă se poate fără atacuri la români românism România).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

N-am chef acum sa discut de Raa  si mai ales la lampa asta. Daca era ceva mai interesant o faceam cu placere.Oricum nu uit si cand n-oi avea incarcare ii fac toate calculele dupa caracteristicile anodice si notitele mele.

Link spre comentariu

Stimate domnule der_doktor sunt satul de rautatile dvs. Sunt si altii satui!?

Va rog sa continuati circul pe un forum german - unde sunt sigur ca nimeni nu tolereaza ”rautatile” dvs.

Va multumesc!

Rog pe dl moderator @misa sa ii interzica accesul pe acest forum cateva luni, poate se va linisti omul!

Multumesc!

Editat de matropower
Link spre comentariu

Ar trebui mai degrabă șterse postările offtopic, ca cea de mai sus.......colegul mișa a insistat să nu mai deviați de la subiect cu provocări.. Vă rog să aveți măcar puțin respect.

Link spre comentariu

masuratori pe priza UL de la Hammond-uri:

Primele trafuri: 

http://s14.postimg.org/3kimr3tkx/image.jpg

http://s8.postimg.org/ji6629qlx/image.jpg

http://s29.postimg.org/8qkwpff3b/image.jpg

http://s14.postimg.org/tq5afwkn5/image.jpg

Valorile obtinute:

42,3
54,5
42,6
54,9 

Ultimele trafuri:
Valorile obtinute:
56,5
71,0
70,1
56,7

Toate trafurile au priza UL la 40%. 

La unul din ultimile doua trafuri infasurarile primare intregi au 110,8 si 98,3 (pentru UL - 70,1 si 56,7).

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Stimate domnule der_doktor sunt satul de rautatile dvs. Sunt si altii satui!?

Va rog sa continuati circul pe un forum german - unde sunt sigur ca nimeni nu tolereaza ”rautatile” dvs.

Va multumesc!

Rog pe dl moderator @misa sa ii interzica accesul pe acest forum cateva luni, poate se va linisti omul!

Multumesc!

Din cite am vazut eu, der_doktor e cel atacat.

Va rog in cel mai serios mod sa discutati tehnic, fara atacuri, insinuari SI on topic. Ce facem? Ne ascundem dupa un nik name si discutam ca niste copii? Hai sa ne imaginam ca stam la discutii fata in fata. Sigur altfel ar decurge discutiile.

O sa sterg comentariile pe care le consider nepotrivite.

Insist ca la "lampi" discutiile sa fie de cea mai buna calitate.

Nu doresc raspuns la acest mesaj.

Link spre comentariu

Uite ca luai pauza de o tigara si gasii ceva pe net. De Rod Coleman cred ca a-ti auzit,e tipul cu regulatorul de filament DHT, uite ce scrie pe diyaudio:

Compared to  modern production EL34s, I'd say that the 6П3С-Е (6P3S-E, the coin-base version) is tougher and more reliable. Don't use the ordinary 6П3С though, that's a 6L6GB analogue, and only rated for 270V on the screens, 19W anode dissipation.

The bias voltage is very different though, and you will have to correct this before installing a 6П3С-Е. Measure the cathode current using those resistors in the cathode leads, then look up the bias voltage needed against the screen voltage the amp is running. Watch out though, the sample-to-sample variation on these is very wide, and your amp specifies matched pairs!

Many NOS 6П3С-Е are gassy, and you need to test for this, and monitor the tubes' cathode current for a hour or more before you're sure it's stable. A slow roast at 100 deg C for 12 hours will often fix the gas.

The 6П3С-Е will work in a EL34 socket with no connexion changes.

Asta e link_ul pt cine vrea sa citeasca tot topicul
 Topicul asta e vechi,de prin noiembrie 2010,uite ca nu am dat de el cand am pus 6P3S-E in locul lui EL34. Am citit altceva asemanator pe niste forumuri nemtesti.
Nici eu nu am modificat trafurile la Genesis_ul ala,doar PSF_urile si  am facut masuratori la greu pana am gasit unde merge cum vreau eu.
 Dl. valderama, cred ca  si Coleman  e ''diletant'' ,vad ca si  asta vorbeste de coacere (eu ii zic ''formatare'') si ca merge fara probleme rusoaica in soclu lui EL34.
Link spre comentariu

Cum subiectul este despre imperechere tuburi aviz amatorilor care doresc sa imperecheze 6P3S-E:

Many NOS 6П3С-Е are gassy, and you need to test for this, and monitor the tubes' cathode current for a hour or more before you're sure it's stable. A slow roast at 100 deg C for 12 hours will often fix the gas.

Nimeni nu a sustinut ca 6P3S-E nu merge pus in soclu in locul lui EL34 si 6P3S simplu merge pus (tensiunea anodica sa nu fie prea mare) in locul lui EL34, insa nu putem pune semn de egalitate intre EL34 si 6P3S-E. 

Rod Coleman este liber sa afirme orice, numai ca marii producatori de amplificatoare pe tuburi se pare ca nu-l asculta (probabil se incred mai mult in datele de catalog de la 6P3S-E) si se incapataneaza sa foloseasca EL34 de productie mai recenta. E clar ca Rod Coleman este pe o baricada si producatorii pe cealata baricada (folosind EL34 de productie recenta). Cine este detinatorul adevarului???

Daca spuneai ca nu ai modificat trafurile (toata lumea cred ca este de acord ca ar fi fost o prostie sa modifici trafurile alea) multe din postari nu ar mai fi aparut.

Afirmatia :

Watch out though, the sample-to-sample variation on these is very wide, and your amp specifies matched pairs!

cred ca este mai binevenita la 6C33C. Nu cred ca 6P3S-E sunt asa pacatoase daca sunt din acelasi lot. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări