Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburile perechi ,mit sau adevar ?

Vizitator viobio

Postări Recomandate

...si eu ma gandeam ca are ...120 de ani.... :rade: ...ii mai vorbeam si la persoana a 2-a plural....moooor..... :sparge:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

dvb adevaratul Valderrama (Carlos Alberto Valderrama Palacio)unul din preferati tăi aşa preferat ca nu ştii să scrii corect numele.Simularea nu are legătură cu amărăşteanul invocat ,prezintă trei situaţii distincte tuburi finale mai mult sau mai puţin împerecheate.Remarc cum în lipsa unor expresii tehnice se trece la offtopic prostesc.

Ce legătură există între Valderrama şi acest subiect Tuburile perechi ,mit sau adevar ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ce legătură există între Valderrama şi acest subiect Tuburile perechi ,mit sau adevar ?

Intreaba-l domne pe @Lazaroiu,sa-ti dea un ''raspuns simulat''.

Link spre comentariu
merge bine chiar cu 6P3S in loc de EL34.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Am pus schema asta aici pt ca stiu sigur ca nu s-a intalnit nimeni prin Romania cu ea si in plus e testata practic si masurata.

Domnule te râd şi curcile credemă.Tot aşa ştii sigur să lucrezi cu tuburi electronice...normal ar fi ca cineva(un moderator) să  oprească aceste trimiteri maliţioase la români sau România.

Funcţionează mă 6P3S in loc de EL34 mai puţin bine pe sarcina destinată EL34 cu priză UL destinată EL34.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio

der_doktor, ce ai modificat în acel amp,mie îmi da cu virgula dacă ai pus 6P3C,tubul cu culot negru.Sunt curios,dacă nu este secret. Ma repet,la 500V anodica,6P3C se duce dracu, în citeva minute.Te rog sa nu ne crezi gusteri,ne-au trecut și noua prin mina destule lampadare,mie cam 200.

Editat de viobio
Link spre comentariu

viobio  nu a pus 6P3C ci a pus 6P3C-E ( depanatorul nici macar nu face inca diferenta intre ele, dar sa vezi ce raspuns iti va da ca sa se scoata). 

6P3S

Posted Image

si 6P3S-E 

Posted Image

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Legat de împerecherea tuburilor.Unii poate au observat ca primarele transformatoarelor de ieșire nu au rezistente egale,masurate în CC,de aici rezulta curenti diferiți prin ele.Punem tuburi perechi,cind conectam traful de ieșire,mai avem curenti egali prin finale?Nu trebuie sa ținem cont și de curentul prin finale?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

viobio  nu a pus 6P3C ci a pus 6P3C-E ( depanatorul nici macar nu face inca diferenta intre ele, dar sa vezi ce raspuns iti va da ca sa se scoata). 6P3SPosted Image si 6P3S-E Posted Image

Pai e aiurea sa discutam despre un un tip de tub și sa montam altceva în amp.

E greu sa se specifice, clar,modelul de tub folosit?

Chiar dacă a pus 6P3C-E,tot nu e bine,am scris seara trecuta de ce.

Și eu am modificat amplificatoare care foloseau EL34, la cerere am pus 6P3C-E, trebuiesc făcute modificări,tensiune de negativare mai mare, rezistentele din G1 /masa,reduse la 68..100K.

Alt Raa,alt sunet final.

Aștept răspunsul de la der _doktor.

Link spre comentariu

viobio ştii foarte bine că sarcina anod-anod EL34 este mai mică decât sarcina anod-anod 6p3s pentru un regim dat Ua şi o clasă dată de funcţionare ,deasemeni sunt diferenţe semnificative raportate la priză UL (6p3s vs EL34) sau mai putem introduce în discuţie Pdg2 EL34 vs 6P3S/6P3S-E.

Cu alte cuvinte cazul dat 6P3S/6P3S-E(în loc de EL34) vede o sarcină anod-anod mai mică decât ar trebui cu priză UL inadecvată   g2 în prag de "colaps" ,etajul de atac trebuie să furnizeze amplitudine mai mare pentru gc-6P3S/6P3S-E...(clar nu ?) şi evident "împerecherea" tuburilor este obţinută prin semireglabili din negativare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

6P3S si 6P3S-E sunt oarecum echivalente functional in marea majoritate a cazurilor , iar datele de catalog sunt si ele diferite , deoarece 6P3S provine din 6L6G iar 6P3S-E provine din 5881 .

Link spre comentariu

Mă bucur că a prins informaţia asta, după ce am tot repetat-o în anii trecuţi, au mai rămas de combătut cîteva mituri.

..............

Ideal ar fi să folosim trafo de ieşire bobinate în galeţi, ptr rez egale ale bobinajelor. Există de cumpărat la unele firme (scump, dar merită).

Link spre comentariu

Se mai pot egala rezistentele infasurarilor , fara galeti, daca marim diametrul sarmei pentru infasurarile mai departate de carcasa...totusi bobina in galeti  ofera cea mai buna simetrie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări