Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

iptime zc sw0802

Emil 1986

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Emil 1986

6

• Marius Rotundu

4

• fritz_vali

2

• ndor

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare,

apasa tasta "windows" si tasta "R" pe tastatura la computerul conectat la ruter

in fereastra care apare scrie "ncpa.cpl"

o sa-ti apara alta fereastra cu conexiunile la retea a calculatorului, trebuie sa dai click dreapta pe cea care e conectata la ruter si alegi "status" in meniul care apare si apoi "details".

Adresa care-ti apare la gateway este adresa paginii de administrare a ruterului.

Pentru a doua parte a intrebarii, daca ai doar un singur port de iesire, o sa ai nevoie de un switch de retea (sau hub).

Da mai multe detalii, marca, model etc.

Editat de Marius Rotundu
Link spre comentariu

Pai aste e switch cu opt porturi nu ruter. Practic tu vezi reteaua providerului acolo.

Ai nevoie de un ruter. Ai cumva PPPoE?

Editat de Marius Rotundu
Link spre comentariu

nu nu este pppoe.nu stiu ce fel este.am fibernet de la tvsat http://www.tvsatrm.ro/

si asta au spus ca imi trebuie,un swich

l-am pus ma pot conecta la internet prin el dar doar la un pc la al 2 nu merge si nu pot intra la config

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Prin combinatia IP/NETMASK sunt 127 IP-uri in subreteaua in care te afli, din care 125 utilizabile, asa ca daca nu ai vreun mod de autentificare ar trebui sa conectezi calculatoarele in switch si sa mearga, in limita IP-urilor disponibile.

Conecteaza la switch inca un calculator si vezi daca isi ia IP.

Editat de Marius Rotundu
Link spre comentariu

E normal sa nu mearga cu mai multe calculatoare in switch-ul ala. Providerul ,mai mult ca sigur ca pentru fiecare IP vrea un abonament.

Asa ca nu ai ce sa faci cu switch-ul acolo. Ai nevoie de router .

PS- Ce treaba are el cu Cacti in toata chestia asta , ca nu inteleg !!

El vroia sa lege mai multe calculatoare in reteaua proprie si probabil ca ori nu a inteles el bine , ori aia de la provider nu au explicat cum trebuie ce are nevoie sa cumpere pentru al doilea calculator.

Link spre comentariu

am avut probleme cu internetul,(defapt ei pe stalpi)si cand au venit  i-am intrebat daca pot conecta mai multe pc-uri si cum,mi-au raspuns ca trebuie sa iau un switch sau router nu mai tin minte exact,si mi-au spus ca au si ei dar este scump,si sa caut pe la magazine prin buzau unul mai ieftin.eu il am pe asta iptime zc sw0802 si am zis sa il incerc,merge dar doar un pc.al 2 nu se conecteaza sau imi arata ca este conectat dar ca retea neidentificata si nu intra pe net.acum ma intreb daca cumpar 1 imi face la fel?si de ce nu intra in pagina de configurare?

Link spre comentariu

Iti trebuie ROUTER. Switch-ul e un fel de "supliment" la numarul de porturi LAN. Si inca un lucru , providerul de regula alege varianta in care sa iasa el in avantaj. Cumpara un router (poti sa iei si un tp-link  740 temporar) cel mai ieftin momentan si  daca vrei ceva mai buna pe parcurs iti iei.

Totusi nu  ai dat detalii, providerul  tia facut un singur abonament sau  mai multe; si ce banda   de net tia dat(100Mbps/200Mbps/500Mbps......) ca sa stiu ce router iti recomand... si ce tip de conexiune ai(uitasem sa intreb).

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

cand au venit de au instalat cablurile mi-au  spus ca nu am limita de la ei si depinde de unde descarc.si da pot conecta doar un pc fara alt echipament,de la stalp imi vine cablu care intra direct in placa de retea,cand am schimbat placa de baza a trebuit  sa sun la ei si sa le dau noua adresa fizica de la placa de retea ca sa imi dea drumul la net si am zis sa nu o mai folosesc pe cea integrata ca sa pot folosi netul sa caut drivere la alte pc-uri cand instalez sistemul de operare si am folosit una la portul pci,si asta o mut in pc-ul in care am nevoie.

dar am zis sa pot conecta mai multe pc-uri si sa nu mai pun placa de retea cand am nevoie de internet la alt pc

post-223816-0-05785800-1431247741_thumb.jpg

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări