Emil 1986 Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) cum pot conecta mai multe pc-uri la acest router?si care este pagina lui de configurare?am incercat http://192.168.0.1 si nu merge Editat Mai 9, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Salutare, apasa tasta "windows" si tasta "R" pe tastatura la computerul conectat la ruter in fereastra care apare scrie "ncpa.cpl" o sa-ti apara alta fereastra cu conexiunile la retea a calculatorului, trebuie sa dai click dreapta pe cea care e conectata la ruter si alegi "status" in meniul care apare si apoi "details". Adresa care-ti apare la gateway este adresa paginii de administrare a ruterului. Pentru a doua parte a intrebarii, daca ai doar un singur port de iesire, o sa ai nevoie de un switch de retea (sau hub). Da mai multe detalii, marca, model etc. Editat Mai 9, 2015 de Marius Rotundu Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) tot nu intra asta este modelul iptime zc sw0802,are 8 porturi Editat Mai 9, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Pai aste e switch cu opt porturi nu ruter. Practic tu vezi reteaua providerului acolo. Ai nevoie de un ruter. Ai cumva PPPoE? Editat Mai 9, 2015 de Marius Rotundu Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) nu nu este pppoe.nu stiu ce fel este.am fibernet de la tvsat http://www.tvsatrm.ro/ si asta au spus ca imi trebuie,un swich l-am pus ma pot conecta la internet prin el dar doar la un pc la al 2 nu merge si nu pot intra la config Editat Mai 9, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Prin combinatia IP/NETMASK sunt 127 IP-uri in subreteaua in care te afli, din care 125 utilizabile, asa ca daca nu ai vreun mod de autentificare ar trebui sa conectezi calculatoarele in switch si sa mearga, in limita IP-urilor disponibile. Conecteaza la switch inca un calculator si vezi daca isi ia IP. Editat Mai 9, 2015 de Marius Rotundu Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 9, 2015 Autor Partajează Postat Mai 9, 2015 am incercat,imi apare ca conecta dar nu p[ot intra pe net. am reusit saintru cu 78.31.56.2,care este parola si User Name Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Mai 9, 2015 Partajează Postat Mai 9, 2015 (editat) Cacti este o solutie de provider, poti verifica aici: http://www.cacti.net/index.php Aia e una din adresele DNS-ului folosite de provider, nu-ti foloseste, ai nevoie de propriul ruter. Editat Mai 9, 2015 de Marius Rotundu Link spre comentariu
ndor Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 E normal sa nu mearga cu mai multe calculatoare in switch-ul ala. Providerul ,mai mult ca sigur ca pentru fiecare IP vrea un abonament. Asa ca nu ai ce sa faci cu switch-ul acolo. Ai nevoie de router . PS- Ce treaba are el cu Cacti in toata chestia asta , ca nu inteleg !! El vroia sa lege mai multe calculatoare in reteaua proprie si probabil ca ori nu a inteles el bine , ori aia de la provider nu au explicat cum trebuie ce are nevoie sa cumpere pentru al doilea calculator. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 10, 2015 Autor Partajează Postat Mai 10, 2015 am avut probleme cu internetul,(defapt ei pe stalpi)si cand au venit i-am intrebat daca pot conecta mai multe pc-uri si cum,mi-au raspuns ca trebuie sa iau un switch sau router nu mai tin minte exact,si mi-au spus ca au si ei dar este scump,si sa caut pe la magazine prin buzau unul mai ieftin.eu il am pe asta iptime zc sw0802 si am zis sa il incerc,merge dar doar un pc.al 2 nu se conecteaza sau imi arata ca este conectat dar ca retea neidentificata si nu intra pe net.acum ma intreb daca cumpar 1 imi face la fel?si de ce nu intra in pagina de configurare? Link spre comentariu
fritz_vali Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Iti trebuie ROUTER. Switch-ul e un fel de "supliment" la numarul de porturi LAN. Si inca un lucru , providerul de regula alege varianta in care sa iasa el in avantaj. Cumpara un router (poti sa iei si un tp-link 740 temporar) cel mai ieftin momentan si daca vrei ceva mai buna pe parcurs iti iei. Totusi nu ai dat detalii, providerul tia facut un singur abonament sau mai multe; si ce banda de net tia dat(100Mbps/200Mbps/500Mbps......) ca sa stiu ce router iti recomand... si ce tip de conexiune ai(uitasem sa intreb). Editat Mai 10, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 10, 2015 Autor Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) cand au venit de au instalat cablurile mi-au spus ca nu am limita de la ei si depinde de unde descarc.si da pot conecta doar un pc fara alt echipament,de la stalp imi vine cablu care intra direct in placa de retea,cand am schimbat placa de baza a trebuit sa sun la ei si sa le dau noua adresa fizica de la placa de retea ca sa imi dea drumul la net si am zis sa nu o mai folosesc pe cea integrata ca sa pot folosi netul sa caut drivere la alte pc-uri cand instalez sistemul de operare si am folosit una la portul pci,si asta o mut in pc-ul in care am nevoie. dar am zis sa pot conecta mai multe pc-uri si sa nu mai pun placa de retea cand am nevoie de internet la alt pc Editat Mai 10, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
fritz_vali Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) O recomandare minima la acea conexiune este un tp-link TL-1043ND(modelul albastru inchis) asta daca folosesti in mare parte conexiunea prin cablu si mai putin pe wireless. Dupa ce ai luat routerul le comunici adresa fizica a routerului(M.A.C.) Uite un link http://www.tp-link.ro/products/details/?model=TL-WR1043ND Editat Mai 10, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum