Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv bluesky sasiu 11ak36

marios013

Postări Recomandate

va salut ,am un tv bluesky sasiu 11ak36 ,diagonala 34cm ,care functioneaza normal, dar dupa aproximativ  5 -10 -15 min trece in standby. am refacut lipiturile si   schimbat conzii din sec. sursa si etaj final si degeaba ,tensiunea U1 este 113v, ma puteti ajuta ? multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

7

• Florinel TV

6

• marios013

4

• Toni Marginean

2

baleajul verical nu se incalzeste prea mult cumva.incercati racirea lui sau suplimentaria radiator macar de teste,daca da rezultate schimbati diode condesatori chiar si circuit tda8174 in bv, schimbati lm317 stabilizatorul lm7805 (capsula bc337) refaceti lipituri procesor jungla si trafo lini schimbati condesatorul prefinal linii

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

procurile astea nu au protectie el trece in sby din cauza ca are ceva defect si nu tine sursa in consum schimba toti conzi din secundar sursa si probeazo pe bec

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Buna seara stimati colegi. Ca sa nu mai deschid alt topic, continui tot aici cu urmatoarea problema: am primit la reparat un TV Teletech model CTV1406 TXT sasiu 11AK36A8 si clientul acuza ca nu-i prinde toate programele.

1. Specificatii:

-model: CTV1406 TXT

-sasiu: 11AK36A8

-procesor: ST92195 C3B1/OEO

-jungle: STV2248H

-memorie: 24C08

-tuner: CTF5510A ( Thomson )

2. Am fost la client acasa si i-am mai reparat un TV si acesta este abonat la cablu la DIGI ( RCS & RDS ). Eu la atelier am cablu la UPC si automat, alte programe si alte frecvente. Am butonat acel TV functional ca sa vad in ce banda sunt programele care nu le prinde si am constatat ca sunt in banda 1 FIF. La acest 11AK36, banda 1 este aproape moarta ( prinde spre capat unu sau doua programe ) la client acasa. I-am zis clientului sa mi-l aduca la atelier ca acasa n-am posibilitatea sa il repar, ( nu aveam selector de canale de proba, nu aveam cum sa-i rescriu binul, etc ). La client acasa am masurat doar tensiunea de 33 volti si alti parametri pe tuner si am constatat ca totul este OK. Tunerul este I2C, nu cu benzi externe. Mi l-a adus la atelier si am inceput investigatiile si a aparut un defect provocat care am sa va explic mai jos.

3. Proceduri:

a. masurat ( din nou ) tensiunea de 33 volti.

b. masurat condensatori electrolitici.

c. rescriere bin.

d. inlocuit tuner cu un asazis tuner universal, ( acele tunere cu 4 sweech-uri care le poti configura din acele sweech-uri in functie de tunerul original ).

e. rescriere bin pe o memorie noua.

Dupa procedura de la punctul c ( rescriere bin ), observ ca a inceput sa prinda 50 - 51 programe la mine la cablul UPC. Cu binul vechi imi prindea cam vreo 44 programe. Cu binul lui original imi afisa cele 3 benzi si cu binul scris de mine se activase benzile C si S. Pana aici toate bune si frumoase. Il dau jos de pe banc si il tin jos in probe. Din cand in cand ii mai dadeam cate o autoscanare. La ultima autoscanare a reaparut defectul ( mi-a prins 44 programe in loc de 50 - 51 ). I-am rescris binul pe o memorie noua si defectul mi-a persistat. Am ajuns la concluzia ca tunerul face glume proaste. Repet: tensiunea de 33 volti este ok.

Dupa procedura de la punctul d ( inlocuit tuner cu unul universal ), am constatat ca nu prindea nici un program indiferent de configuratia din sweech-uri si apoi mi-a aparut asazisul defect " provocat ". Am zis sa pun la loc tunerul lui original. Dupa ce am pus tunerul lui original la loc, " surpriza ": TV-ul mort copt nu mai prinde nici un program si mai specific ca atunci cand ii dau scanare, cauta in continuu fara sa se mai opreasca. Normal ar trebui ca dupa ce termina de scanat, sa se opreasca din scanare indiferent ca a gasit sau nu programe. El ia benzile de la inceput si continua asa fara sfarsit.

Investigatii la " noul defect ":

-masurat tensiuni pe pinii tunerului, ( totul ok ).

-verificat lantul SCL si SDA intre pinii procesorului si tuner, ( totul ok ).

-tensiunile pe pinii SCL si SDA atat la procesor cat si la tuner sunt de 4,7 volti si oscilante cand dau scanare ( lucru absolut normal ).

Dupa aceasta " poveste nemuritoare " am cam inceput sa cred in OZN-uri si ma intreb " ce s-o fi putut intampla "??? As putea sa cred inclusiv ca s-o fi alterat softul din procesor ( putin probabil ).

Orice parere, raspuns, sfat, etc. sunt bine venite ca eu unul nu mai stiu ce sa mai cred ca s-a intamplat. Daca nu mi-am pus si picioarele in cap, nu numai mainile.

Multumesc.

Link spre comentariu

tu ai pus o memorie noua cu soft dar este exact modelu din tv ma refer la memorie? ca am patit si eu la un LG avea memorie atmel si era defecta si am montat vreo 10 modele de memorii si cu nici una nu a functionat pina cind iam pus la fel atmel nu o recunostea procu si bine inteles softu ca daca nui compatibil erori de genu deci sfatul meu incearca cu o memorie noua dar sa fie exact firma respectiva 

incearca cu aceste dumpuri dar puse pe o memorie noua aceiasi firma cu originala vezi ca nu glumesc ca am patit si eu succes

poti sa incerci si cu originala dar cu alte dumpuri in afara de ce a avut 

Teletech CTV1406TXT chassis 11AK36 procST92195C3B1-OEO mem24C08.rar

TELETECH CTV1406TXT chassis 11AK36.rar

Teletech CTV1406TXT proc ST92195C3B1-OEO chassis 11AK36.rar

Teletech CTV1406TXT procST92195C3B1-OEO chassis11AK36 mem24C08.rar

Link spre comentariu

tu ai pus o memorie noua cu soft dar este exact modelu din tv ma refer la memorie? ca am patit si eu la un LG avea memorie atmel si era defecta si am montat vreo 10 modele de memorii si cu nici una nu a functionat pina cind iam pus la fel atmel nu o recunostea procu si bine inteles softu ca daca nui compatibil erori de genu deci sfatul meu incearca cu o memorie noua dar sa fie exact firma respectiva 

incearca cu aceste dumpuri dar puse pe o memorie noua aceiasi firma cu originala vezi ca nu glumesc ca am patit si eu succes

poti sa incerci si cu originala dar cu alte dumpuri in afara de ce a avut 

Salutari. Cu aceleasi memorii a mers pana sa apara dracia asta de defect " provocat ".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări