Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator telefon de la acumulator 12V

marius.dumi

Postări Recomandate

Atunci cu siguranta ai deunde achizitiona componentele. Cand le strangi pe toate fa-le o poza si pune-le aici, sa se vada ce scrie pe fiecare, ca sa fiu sigur ca ai ceea ce trebuie.

Link spre comentariu

O alta variata pe care o pot sugera (evident folosita de mine pentru mai multa incarcatoare pentru telefoane mobile)  este MAX5035. Se gaseste ceva mai greu la noi, dar eu cred ca merita banii. PS: varianta sugerata  de mine are avantajul dimensiunilor, care pot fi sau nu luate in considerare. ce pot zice e ca eu am integrat tot montajul cu tot cu conector usb intr-o carcasa de stick de 8Gb.

E interesant integratul MAX5035, admite peste 60V la intrare. Adica s-ar preta pentru un incarcator de la 48V. Am un acumulator pentru scuter si barca, Lifepo4, 48V/20Ah, vreau sa-mi fac un incarcator pentru telefon si camera foto. Unde ai gasit integratul, la TME are doar smd ? Mai lasa-mi te rog nr de telefon, l-am pierdut.
Link spre comentariu

Nu are nimic bineinteles, reglezi din el pana obtii tensiunea de iesire dorita ( 14,4V ).

Pare in regula ( bravo pentru poza, si totodata multumesc ), cu o singura curiozitate, nu stiu de ce rezistentele alea de 0,33, sau mai bine zis culorile lor par mai degraba portocaliu-maro, poate e doar o iluzie optica si in realitate chiar este portocaliu-portocaliu, si atunci e perfect. In rest nimic de comentat, poti sa te apuci de montaj, il poti pune pe o placuta de test ca sa nu te mai chinui cu cablaj.

Link spre comentariu

Asa par culorile, dar sunt portocaliu-portocaliu . A doua banda e mai stearsa si deaia se vede asa . Asa am crezut si eu dupa ce am iesit din magazin  :d

Mai am o bucata dintr-o placa de test, probabil pe ea o sa le montez. Revin cu poze Duminica.

Multumesc pentru informatii !

Link spre comentariu

Ok pai era doar o nelamurire a mea, nu am intentionat sa insunuez ceva nepotrivit la adresa ta ( departe de mine gandul asta ), eram doar curios :)

Spor la lucru, si unde ai nelamuriri baga intrebari aici.

Link spre comentariu

Inainte sa-l testezi mai fa-i ceva poze din mai multe unghiuri, inclusiv una cu partea de dedesubt, sa fim siguri ca ai respectat schema cat privesc conexiunile, e bine sa previi in loc sa tratezi.

Link spre comentariu

Salut, desi sunt nitel offtopic prezint si eu montajul cu integratul recomandat de mine mai sus, MAX5035B. Eu la aplicatii de genul asta  prefer circuitele  integrate cu   bucla de reactie interna (nu ma intreba de ce :rade: ). Oricum deja s-a ales directia  pe acest topic. 

Dimensiunile PCB sunt  20mmx50mm, dar se poate reduce  foarte usor suprafata  la  jumatate.

Randament  circa 90%, (estimativ), pe bobina cred am ceva pierderi deoarece  nu am facut-o cu conductor litat (am facut-o rapid).

Am facut  teste si 12V la intrare si la 30V si se comporta excelent.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Da, trebuie  bobina calumea pentru  125KHz ,   genul asta   de circuit e facut  sa fie integrat pe o placa  alaturi de alte componente una langa alta. Dar eu cred ca se pot obtine rezultate  bune si cu o bobina facuta manual, cu litzwire si bobina corespunzator pe un  miez de ferita. 

Am lasat  loc sa pun electrolitic, dar cum jonglam cu tensiunea nu am gasit unul mai mare de 16V (eu lucrez in ultima vreme cu tensiuni foarte mici)  si nu am gasit un condensator  cu o tensiune nominala mai mare.

Am gasit  bobina  asta printre piesele mele: http://ro.farnell.com/coilcraft/xal5050-223mec/inductor-pwr-22uh-3-4a-20-11mhz/dp/2289075

poate ar merita sa fac un test, desi e inductanta cam mica...

Editat de Vlad Mihai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări