Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator telefon de la acumulator 12V

Postări Recomandate

Am urmatoarele toruri :

D = 22 mm
d = 14 mm
h = 6 mm

D = 9 mm
d = 4 mm
h = 9,5 mm

D = 10 mm
d = 6 mm
h = 3,5 mm

Verde + rosu
D = 12 
d = 7 mm
h = 6,5 mm

Verde + albastru
D = 9 mm 
d = 5,5 mm
h = 4 mm

Am facut rost si de un incarcator auto (motorola syn0847a) , dar cand il alimentez la 12 V , scoate doar 0.02 V . Se poate sa fie acel integrat ars ? Pe tranzistor scrie 542 , E171G , dar nu am gasit nimic despre el.
Link spre comentariu

Presupun ca acel incarcator nu e cumparat, corect? Daca este asa as sugera totusi sa-l cumperi, si sa fie un model compatibil cu telefonul tau, ceri asta la magazin spunand ce telefon ai.

Referitor la toruri, evita-le pe cele negre, daca sunt de ferita n-ai ce face cu ele. As zice sa incerci pe cel verde cu rosu, din ce spui pare a fi T50-18B ( 12,7/7,7/6,35 ), permeabilitate 32n, ceea ce ar presupune 44 de spire necesare pentru inductanta de 60uH.

Link spre comentariu

@marius miezul folosit de tine este T50-19b si are permeabilitatea mai mica Al = 32 nH/N^2 trebuie sa pui cel putin 44 de spire pentru 64nH, nu am putut sa vad in poza daca sunt.

@marian Ai verificat daca nu cumva nu intra in saturatie miezul ? De regula miezuri toroidale fara intrefier se folosesc la surse de tip forward. Nu e normal sa se incalzeasca de loc.  Vad ca si adaptorul lui Marius foloseste bobina de tip mosor. care e mai potrivita pentru tipul asta de surse pentru ca intra mai greu in saturatie. 

Daca nu am gresit la calcule:

44 de spire X 0,8 curentul de varf / 0,32mm^2 sectiunea miezului = 106 A/cm^2 = 84Oe

Poate ca nu inteleg eu bine graficul din fisa tehnica a miezului dar mi se pare ca e cam la extrem, poate gaseste un miez mai mare

post-177316-0-29661100-1431597856_thumb.png

Oricum circuitul are protectie si nu cred ca poate sa arda ceva , cel mai bine e sa incerce.

Link spre comentariu

Miezul ala al lui Marius este de la micrometals, culorile albastru+rosu indica mixul -18 ( nu -19, aici probabil o eroare la tastat din partea ta ) si are asa cum am zis ( la fel cum ai zis si tu ) permeabilitate 32n. Presupunand ca s-au dat 44 de spire atunci inductanta obtinuta ar trebui sa fie pe undeva pe la 62uH.

Referitor la saturatie si la torul in cauza, acest tip de toruri de la micrometals sunt din pulbere de fier, nu ferita, au intrefier distribuit, saturatia lor este undeva pe la 0,7T, recomandabil este ca varful B sa nu treaca de 0,5T. In cazul de fata din calculele mele inductia de varf nu depaseste 100mT, ceea ce este foarte bine.

PS: De unde ai luat tu sectiune 0,32mm^2?

Link spre comentariu

Pe cele bobinate scrie intr-adevar puterea ( spre exemplu 5W adica 5 watti ) scrie si valoarea lor, in cazul de fata trebuie sa scrie fie 0R33 fie 0,33. Pe cele chimice nu scrie puterea, codul de culori reprezinta doar valoarea si toleranta. De regula le iei dupa dimensiuni fizice ale capsulei ( spun "capsula" la ceea ce ramane din rezistenta daca ii rupi sarmele de tot ). Pentru 1W aceasta ar trebui sa aiba cel putin 10mm lungime, si cca 4mm diametru, pentru 3W ar trebui sa aiba 16-17mm lungime si 5-6mm diametru ( diametru = grosime ). Culorile pentru o rezistenta de 0,33 Ohm sunt Portocaliu-Portocaliu-Argintiu-Auriu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări