Vizitator darius12 Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 Buna ziua, Am construit un mic cnc cu aceste componente: - motoare: http://www.ebay.co.uk/itm/171501140841?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT - drivere: http://www.ebay.co.uk/itm/170962490396?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT - sursa: http://www.ebay.co.uk/itm/281648892911?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT driverele le-am setat in felul urmator: - Current - Peak 4.2 A - RMS 3.0 A - Full Current - step/rev - 10000 Dupa 7-8 minute de lucru motorarele se incing foarte tare, nu mai pot tine mana pe ele, de obicel motorul de pe axa X pt ca ea este folosita cel mai intensiv, dar daca sunt folosite si celelate axe mai intens si motoarele corespunzatoare au aceasi soarta, incalzire excesiva. Este vreo problema cu setarile, curentul prea mare sau voltajul? Sau motoarele nu au specificatiile date de producator? Adevarul este ca, inca nu am motorul de frezare, eu acum fac teste in gol, folosesc artcam si mach3 iar in artcam am lasat avansul la freza cel default, din cate vad motorul aproape ca atinge viteza maxima in timpul testului, setata din mach3 cam la 600 pe toate cele 3 axe. Link spre comentariu
iop95 Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 Motoarele au pas de 1.8°, adica 200pasi/revolutie. Ca sa execute cei 10.000pasi setati trebuie sa faca asa numit-ul "micro-stepping" care implica alimentare modulata pe faze pt a aproxima pozitiile dintre pasi... un mod de lucru ce duce la incalzirea constatata. Reduceti numarul de pasi din setare; oricum nu cred ca motorul ii poate "executa" (multi dintre ei se suprapun) si nu cred aveti nevoie de o asemenea rezolutie. Cred ca 1000-1200 pasi ar fi ok. Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 (editat) E normal. Motoarele pas cu pas uzuale sunt facute sa reziste pana la 130 grade in bobinaje. De asemenea, incalzirea la curent maxim e de pana la 80 de grade peste mediul ambiant. Pentru comparatie, nu poti tine mana pe ceva care are 70 de grade. Acum am vazut cati pasi ai pus. E mult prea mult, in general nu are rost sa treci de 4-16 micropasi, adica 800 - 3200 pe rotatie. Editat Mai 7, 2015 de bcristian Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 7, 2015 Administratori Partajează Postat Mai 7, 2015 Rezista la 130 grade cele bune, chinezariile clacheaza la temperatura asta Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 Chiar si pe cele de calitate superioara - sau mai ales pe alea, avand in vedere pretul - nu le-as lasa totusi sa ajunga sa fiarba apa pe ele Eu am chinezarii care merg de vreo 2 ani, si se incing zdravan in lucru. Un aspect important - seteaza driverul sa reduca curentul daca nu primeste comenzi o vreme. Te poate salva in situatia in care uiti masina alimentata. La masinile cu cremaliera sau curea e posibil sa fie problematic insa. Link spre comentariu
Vizitator darius12 Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 Am setat driverele petru step 1000, to se incinge motorul dar nu asa excesiv, acum pot tine mana pe el si dupa 10 min de utilizare. Treaba este ca era sa imi dezmembrez toata instalatia dupa schimbarea de setari, pentru ca s-a au fost afectate cumva setarile de step / mm iar eu nu am limit switch-uri. Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 Pune-ti switch-uri Vezi ca le poti seta sa fie in acelasi timp si limit si home folosind NC-uri (normal inchis) legate toate in serie, ca sa nu consumi decat un singur port de intrare. Link spre comentariu
teleflyer Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 cu sursa de 48 v si la 2A RMS tot se vor incalzi, de astea in majoritatea cazurilor cu aceste motoare se folosesc drivere care au curentul minim undeva pe la 1A . eu spun ca la motoarele astea de 3 nm si cu sursa de 48 v poti merge in conditii de siguranta atunci cand ai un task de cateva ore cu 2a si curentul in stationare redus la jumatate. 2 A pt ca atat e minimul driverului, eu as tatona si ma jos dar nu ai posibilitatea asta. Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 Motoare f asemanatoare (doar de la alt producator) am si eu, alimentate tot la 48 V. Apropos de asta, puteai sa iei driver DM 542, era mai ieftin (asta am eu). Le-am avut si 10 ore in lucru (cu pauze pentru schimbat materialul si freza), si nu au nimic. Dupa cum am spus deja, regimul lor normal de functionare include temperaturi la care nu se pune problema sa poti tine mana pe ele. Link spre comentariu
Vizitator darius12 Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 bcristian tu cu pe ce amperaj ai setat driverele? Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Scuze, cumva nu am vazut decat acum intrebarea. Curentul maxim specificat al motorului, nu mai stiu acum valoarea, au trecut cativa ani, sunt la munca si masina e acasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum