Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare rulment cuva INDESIT WIE 107

stefan94stefan

Postări Recomandate

Eu pun o sticla de otet in masina, o las o noapte, a doua zi dau pe o spalare rapida. Vechea masina a rezistat 10 ani, fara calcar. Interesant ca la evacuare gaseam in sita de la pompa bucatele mici de calcar, deci otetul isi facea treaba.

Link spre comentariu

Corect, colegul amudsen!

Ba chiar nevasta-mea a observat ca dupa ultima clatire cu otet, rufele ies mai pufoase si mai matasoase, are efect de Cocolino! 

Si nu degeaba, bunica se clatea pe cap dupa ce se spala, cu apa si otet!

Alta utilizare cu rezultate bune a otetului, este turnarea a aprox 1 litru in wc-ul cu depuneri de piatra. Se lasa peste noapte cu capacul pus, a doua zi cu peria pt wc, se freaca usor, apoi se trage apa, depunerile de calcar dispar ca prin farmec!

Editat de Untold
Link spre comentariu

Degeaba se foloseste otetul daca se face o spalare rapida. Pentru eficienta se pun 2 litri de otet in cuva , se lasa cca 30 min dupa care se face o spalare la 90 de grade, altfel irositi degeaba otetul fara nici un efect.

Link spre comentariu

Domnilor colegi, credeti ca eliminati acel calcar, depus dupa  x ani de spalat al masinia, cu un litru de otet sau de acid citric?  Este o uzura normala a unui aparat electrocasnic. Chiar si cu Calgon nu se realizeaza nimic. Acest produs nu are in componenta decat soda calcinata.

Cu ce va impiedica acea depunere de calcar? Nu se mai invarte masina? Nu se mai deschide usa?  

Ar fi doua probleme:

- se poate infunda pompa de evacuare de la calcar si nu mai evacuiaza apa. In cel mai rau caz se arde. Pret aproximativ 50 roni.

- se poate arde rezistenta de incalzire a apei datorita depunerilor de calcar de pe suprafata sa . pret aproximativ  50 roni

Deci cu 100 de lei rezolvati prodlema pe minim, 5 ani. 

Cat dati pe Calgon in 5 ani?

Link spre comentariu

Probabil este vorba de "deranjul" demontarii/montarii.. Totusi nu-i chiar asa comod de schimbat aceste componente....daca ar fi fost vorba de un televizor sau alt aparat mai mic ar fi fost altfel....sau ma rog...poate am imbatranit eu....dar asta este parerea/scuza mea :)

Editat de Eusebiu Angelescu
Link spre comentariu

Rezistenta este relativ usor de schimbat acum depinde si de modelul masinii de spalat ,la pompa de apa este ceva mai greu le-am schimbat in tot acest timp pe amandoua cu tot cu calgon folosit . 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Domnilor colegi, credeti ca eliminati acel calcar, depus dupa  x ani de spalat al masinia, cu un litru de otet sau de acid citric?  Este o uzura normala a unui aparat electrocasnic. Chiar si cu Calgon nu se realizeaza nimic. Acest produs nu are in componenta decat soda calcinata.

Cu ce va impiedica acea depunere de calcar? Nu se mai invarte masina? Nu se mai deschide usa?  

Ar fi doua probleme:

- se poate infunda pompa de evacuare de la calcar si nu mai evacuiaza apa. In cel mai rau caz se arde. Pret aproximativ 50 roni.

- se poate arde rezistenta de incalzire a apei datorita depunerilor de calcar de pe suprafata sa . pret aproximativ  50 roni

Deci cu 100 de lei rezolvati prodlema pe minim, 5 ani. 

Cat dati pe Calgon in 5 ani?

Da,cu 500 grame de sare de lamaie,se dizolva calcarul depus in 10 ani pe toate componentele pe unde a avut acces apa.Daca ati demontat o masina de spalat ,dupa 10 ani de functionare cu apa dura ar trebuii sa stiti ca ,calcarul se depune exact ca in acele reclame ,pt calgon ,la tv.

Prin folosirea sarii de lamaie,mai prelungiti putin,viata tuturor componentelor;aici pot fi amintite atat cele spuse mai sus,toate piesele din cauciuc si chiar simeringul,care nu mai este [polizat] de calcarul depus exact langa zona de etansare.

Pretul a 500 gr de sare de lamaie~5-6lei(vrac) si o puteti folosi o data sau de 2 ori pe an...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări