Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor fujitsu sl 3220w, anulare protectie invertor

daniel1972

Postări Recomandate

am nevoie de ajutor pentru anularea protectiei unui invertor echipat cu OZ 9938 GN.am incercat varianta cu rezistor de 10k in paralel cu condul din pin 3 fara rezultat. mentionez ca una din cele 4 lampi nu se aprinde. le-am verificat pe fiecare cu un invertor pentru o singura lampa. am inlocuit lampa defecta cu una noua de aceeasi dimensiune, dar simtomul este acelasi, se aprind pentru o secunda dupa care se sting. am verificat trafurile au aceeasi rezistenta, in jur de 495 ohmi. este vorba de un monitor fujitsu sl 3220w. cu multumiri anticipate, astept ajutor de la dumneavoastra.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel1972

4

• ovidiuiosif

2

• iuliantv

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

daca defectul este in invertor si nu in lampa nu va recomand anularea protectie permanent,se poate lasa cu flacari,o masurare a trafurilor este doar o rutina,traful poate avea descarcari interne sau sa produca scurt sau contact imperfect doar in timpul functionarii,asigurativa ca totul este ok in partea de invertor sursa,tensiuni alimentare condesatori ,condesatorii ficsi fac multe figuri,postati codul sursei invertor

Link spre comentariu

La acest integrat (OZ9938GN) sunt două modalități de anulare a protecție dar nu aplicate deodată ci separat:

1.  Pin 3 la masă

2.  5 sau10kohmi (depinde de montajul în care este folosit) de la pin 6 la masă

OZ9938GN.pdf

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

a revenit monitorul cu aceeasi problema. omul spune ca a functionat doua ore. eu l-am tinut tot vreo doua ore dupa anularea protectiei si nu s-a intamplat nimic. am incercat toate variantele postate mai sus, fara rezultat. am lumina o secunda dupa care intra in stand by. cred ca ii voi schimba lampile, iar daca tot nu vrea ii cumpar un invertor din comert pentru doua sau patru lampi, functie de pret. ma gandesc si la varianta cu banda led dar pierd controlul luminozitatii si trebuie sa-i mai construiesc si un montaj pentru on of. va rog alte sfaturi sau alte variante de anulare a protectiei.

Link spre comentariu

Eu am pus la un monitor banda LED (normala - la metru) si folosind un driver LowSide integrat (il aveam prin cutii) si un tranzistor NPN am facut si controlul luminii si ON/OFF.

Aveam avantajul ca alimentarea la invertor era pe 13V.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

a revenit monitorul cu aceeasi problema. omul spune ca a functionat doua ore. eu l-am tinut tot vreo doua ore dupa anularea protectiei si nu s-a intamplat nimic. am incercat toate variantele postate mai sus, fara rezultat. am lumina o secunda dupa care intra in stand by. cred ca ii voi schimba lampile, iar daca tot nu vrea ii cumpar un invertor din comert pentru doua sau patru lampi, functie de pret. ma gandesc si la varianta cu banda led dar pierd controlul luminozitatii si trebuie sa-i mai construiesc si un montaj pentru on of. va rog alte sfaturi sau alte variante de anulare a protectiei.

Eu zic ca ma întâi să vă comandați integrat nou și să-l montați în primă fază fără anularea protecției!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări